Wat is een halfslag trap?

Een halfslag trap is een type trap waarbij elke trede een lichte draai maakt ten opzichte van de onderstaande trede. Dit zorgt ervoor dat de trap in een halve bocht omhoog beweegt. Om een meer concreet voorbeeld te geven, je kan het zien als een halve wenteltrap.

De trap neemt door zijn draai minder ruimte in beslag dan een rechte trap en is daardoor ideaal geschikt om in een kleinere ruimte een overgang te maken tussen verschillende niveaus.

Een houten halfslag trap die ondersteunt wordt door trapleuningen

Wat kost een halfslag trap ?

De prijs van een halfslag trap is afhankelijk van meerdere factoren en kan daardoor sterk in prijs verschillen.

1. Het type hout

Houtsoort Richtprijs
Vurenhout € 800 – 1.000
Beuk € 1.900 – 2.100
Mahonie € 2.000 – 2.200
Eik € 2.400 – 2.600

Een trap van massief vurenhout met eventuele noesten wordt het meest gekozen. Dat komt omdat je bij vurenhout geniet van het voordeel dat het naast een strakke uitstraling ook ecologisch verantwoord is.

Wil je een prijs op maat van jouw situatie?
Vul onderstaand formulier in en vergelijk gratis 1 of meerdere offertes
arrow Ontvang offertes

2. Een open trap of een dichte trap?

Je kunt de halfslag trap dicht maken door het te voorzien van stootborden. Ook kun je de nieuwe trap installeren zonder stootborden. Bijgevolg laat je de halfslag trap open, wat zorgt voor een meer moderne uitstraling.

3. De exclusiviteit van de plaatsing

Een halfslag trap kan aangepast worden op basis van de wensen van de klant en uiteraard de beschikbare ruimte. In het geval van een beperkte ruimte wordt een bovenverdieping draairichting aangeraden. Dit houdt in dat de trap een draaibeweging naar boven maakt, met als resultaat dat hij weinig ruimte inneemt.

Beschik je over meer ruimte? Heb je uiteraard ook meer opties qua trapkeuze en de inrichting van de ruimte.

4. Afwerking

In het geval van kinderen kan het aangeraden zijn om de trap te voorzien van de volgende afwerkingen.

  • Trap hekwerk: om te voorkomen dat mensen van de verdiepingsvloer door het trapgat kunnen vallen.
  • Een leuning: die doorloopt tot de bovenste trede, voor een optimale veiligheid. Er zijn verschillende soorten trapleuningen verkrijgbaar die je ideaal kunt combineren met zowel de trapboom, als de rest van het interieur.
  • Antislip: voor een optimale stevigheid kun je twee rijen antislip op elke trede leggen.

Tip: Indien je een halfslag trap wenst te plaatsen maar een beperkt budget hebt, kun je een bouwpakket trap overwegen. Bouwpakketten bevatten alles wat nodig is om de trap zelf te monteren. Daarnaast zou je op materiaal kunnen besparen door voor de voordeligste houtsoort te kiezen. De trappen dienen afgeschilderd te worden met dekkend schilderwerk om het gewenste resultaat te bereiken.

Voordelen van een halfslag trap

Een halfslag trap biedt tal van voordelen. Die zullen we hieronder uitgebreid toelichten.

1. Ruimtebesparend

Een halfslag trap neemt door zijn draaiende constructie minder ruimte in beslag. Dat is een groot voordeel wanneer je de trap nodig hebt maar kampt met een beperkte ruimte.

Een halfslagtrap met houten treden, ronde spijlen en een trapleuning

2. Esthetisch mooi

Halfslag trappen kunnen de woning met hun elegante en interessante draai voorzien van een visueel aantrekkelijke uitstraling. Door goed te spelen met de kleur en de achtergrond van de trap, kun je de trap een echte eyecatcher van de woning maken.

3. Veilig en comfortabel

De geleidelijke draai van de trap draagt bij tot een goede stevigheid en veiligheid van de trap. De trap is gemakkelijk te beklimmen en kan ondersteund worden door tot aan de bovenste trede trapleuning te maken. Dit kan snel en makkelijk door leuninghouders hekwerk te installeren, met daarin de trapleuning.

4. Maatwerk is mogelijk

De trappen kunnen worden aangepast aan de benodigde ruimte of hoogte. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de trap te voorzien van rechte delen en van draaiende delen.

De flexibiliteit van de trap is ideaal voor complexe situaties.

5. Veel opties qua ontwerp 

Tot slot heb je met een halfslag trap ook nog veel decoratiemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een dichte trap, of voor een open trap.

Ook heb je keuze uit vele materiaalsoorten. Zo kun je de traptreden bekleden met verschillende houtsoorten. Ook een mdf stootbord kun je hier mooi mee bekleden.

Een halfslag trap van vurenhout dat voorzien is van een metalen trapboom

Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten

Indien je na het lezen van bovenstaand artikel meer wenst te weten over de halfslag trap, kan het handig zijn om onderstaand formulier in te vullen. Zo kom je snel en eenvoudig in contact met 1 of meerdere vakmannen in jouw regio en kan je makkelijk vragen stellen, advies inwinnen en offertes vergelijken.

Verstuur je aanvraag en ontvang de eerste prijsvoorstellen al binnen enkele dagen.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen