Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap is een trap die in een draaiende beweging of spiraalvorm omhoog loopt. Het is dus een soort draaitrap, maar het hoeft niet per se om een centrale paal heen te draaien. Een wenteltrap kan voor een of meerdere etages gebruikt worden. Ook is het ideaal om als zoldertrap te gebruiken. Je kunt de vloer en het trapgat gemakkelijk met elkaar verbinden.

Zoek je een trappenspecialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio

De voordelen en nadelen van een wenteltrap

Wenteltrappen komen zowel met voor- als nadelen. Overweeg je een wenteltrap? Dan kan dit handige overzicht van pas komen.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van wenteltrappen is de elegantie van het design. De schoonheid is een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een wenteltrap kiezen. Dit soort trappen komt in verschillende modellen en maten voor. Daarom zijn ze gemakkelijk om in elk interieur te integreren.

Ook is het mogelijk om met een wenteltrap verschillende verdiepingen met elkaar te verbinden. Dit kan je doen met behulp van bordes. Ook heb je de vrijheid om de trappen zo stijl te maken als je wil. Tot slot geven wenteltrappen je ook de mogelijkheid om je ruimte optimaal te benutten.

Nadelen

Wenteltrappen hebben ook enkele nadelen. Zo zijn de treden van een wenteltrap vrijwel altijd smaller en steiler dan die van een normale rechte trap. Dit voelt vaak onprettig aan, zeker voor mensen die grote voeten hebben of slecht te been zijn. Het is bovendien lastiger om grote voorwerpen zoals koelkasten naar boven of naar beneden te dragen. Tenslotte is ook de prijs voor een wenteltrap relatief hoog.

Stalen wenteltrap van een gebouw

Wat kost een wenteltrap?

De prijs van een wenteltrap hangt af van verschillende factoren. Zo kan je bouwpakketen al voor zo’n € 1.000 kopen. Op maat gemaakte wenteltrappen zijn meestal een stuk duurder.

Om de prijs van een op maat gemaakte wenteltrap goed in te kunnen schatten, is het belangrijk dat je rekening houdt met het soort materiaal. Zo is een stalen wenteltrap bijvoorbeeld duurder dan een betonnen wenteltrap. Over het algemeen heb je met een budget van ongeveer € 2.000 tot € 3.000 euro voldoende.

Maar, de prijs van wenteltrappen kan vrij snel oplopen tot een bedrag boven de € 10.000. Zeker wanneer je verschillende etages met elkaar wil verbinden.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk gratis 1 of meerdere vrijblijvende prijsvoorstellen
arrow Ontvang offertes

Aandachtspunten bij de aankoop van een wenteltrap

Bij het aanschaffen van een wenteltrap hou je best rekening met een aantal aandachtspunten. We leggen ze hieronder voor je uit.

1. Verschil tussen wenteltrap en spiltrap

Bij een spiltrap zitten de treden van de trap aan een spil vast. Een spiltrap draait daarom altijd om een centrale as heen. Bij een wenteltrap is dit niet altijd het geval.

2. Renovatie van een wenteltrap zonder bordes is lastig

Het is lastig om een wenteltrap zonder bordes te renoveren. Deze klus heeft een hoge kostprijs en kan bovendien lang duren. Hou hier rekening mee.

3. Renovatie is onmogelijk als de spijlen van de leuning in de traptreden vastzitten

Zitten de leuningen of de balusters vast aan de treden? Dan kan de trap niet gerenoveerd worden. Je kan deze namelijk niet even losmaken en later weer vastzetten.

Zelf bouwen of een vakman inschakelen?

Twijfel je om de wenteltrap zelf te monteren of om het toch aan een specialist over te laten? Voor de installatie van een wenteltrap schakel je best een erkende trappenspecialist in. Een wenteltrap monteren is namelijk ingewikkelder en vraagt meer technische kennis dan bijvoorbeeld een eenvoudige rechte trap.

Als je er toch van overtuigd bent dat je de installatie met een bouwpakket aankan, dan maak je best ook een afspraak met een specialist. Zo voorkom je dat je later tijdens het installatieproces grote technische fouten maakt.

Wenteltrap verbindt meerdere verdiepingen

Een wenteltrap door een trappenspecialist laten plaatsen? Ontvang gratis offertes

Heb je interesse in de installatie van een wenteltrap door een deskundige? Of zit je nog met vragen?

Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met specialisten uit jouw regio. Zij geven je advies op maat en sturen je gratis en vrijblijvend offertes met prijsvoorstellen op. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kan je de keuze maken die het beste bij je situatie past. Een erkend trappen installateur verzekert bovendien dat de werken op een veilige en correcte manier worden uitgevoerd.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen