Een witte trap, wel of niet doen?

Een witte trap ziet er fantastisch uit in je interieur. Het geeft je woning een strakke uitstraling en maakt van je trap een echte blikvanger. Een witte trap is echter niet voor ieder huishouden geschikt. Is een witte trap een goede keuze voor jou?

Het fijne aan een witte trap is het feit dat je het met alle soorten interieurstijlen kan combineren. Of je nou een stenen of een houten vloer hebt, een tapijt of tegels — een witte trap zal er altijd mooi uitzien. De witte kleur van de trap zorgt er ook voor dat de ruimte moderner en groter oogt.

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat vlekken en beschadigingen bij een witte trap een stuk sneller zichtbaar zijn. Heb je een druk huishouden met bijvoorbeeld veel jonge kinderen? Dan kan een witte trap misschien een minder aantrekkelijke keuze zijn.

Er zijn verschillende soorten witte trappen. Een witte houten trap is een klassieker, maar je kan er ook voor kiezen om je trap wit te bekleden of voor laminaat te gaan.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Stappenplan trap wit verven

Heb je een houten trap en wil je die zelf wit verven maar weet je niet goed waar je moet beginnen? We hebben een stappenplan voor je opgesteld zodat je zelf aan de slag kan en in een handomdraai een nieuwe witte trap hebt!

  1. Schuur de trap. Om ervoor de zorgen dat de verf goed hecht is het belangrijk om de houten treden goed op te schuren voor je begint met verven. Je kan dit met de hand doen met middelgrof schuurpapier, maar een schuurmachine kan je veel tijd besparen. Eventuele gaatjes en beschadigingen kan je opvullen met opvulmiddel voor hout. Vergeet de trapleuning niet! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de trapleuning juist in een houtkleur te houden. Dit geeft een witte houten trap een warme uitstraling.
  2. Maak de trap goed schoon. Is alles glad geschuurd? Zorg er dan voor dat je de trap goed reinigt voor je begint met verven. Je kan dit doen met een goede ontvetter. Ook dit is belangrijk voor een goede hechting van de verf. Goed schuren en goed reinigen scheelt je een traprenovatie in de toekomst.
  3. Breng een grondverf aan. Voor je de dekkende laag verf aanbrengt is het verstandig om de trap eerst met een grondverf geschikt voor hout te schilderen. Hierdoor zal laklaag beter dekken.
  4. Verf de trap. Laat de trap goed drogen. Is alles droog en ziet het er goed uit? Dan kan je beginnen met verven! Voor een trap is het handig om een blokkwast te gebruiken, zeker voor de hoekjes en de trapleuning. Voor grotere vlakken kan je ook een kleine roller gebruiken. Laat de verf goed drogen volgens de aanwijzingen op het verfblik. Breng zo nodig nog een tweede en derde laag aan en vergeet niet te schuren en te reinigen tussen lagen in.
Witte trap in de woonkamer

Is een wit geverfde trap moeilijk te onderhouden?

Een wit geverfde trap is inderdaad iets moeilijker te onderhouden dan een trap in een donkerdere kleur. Het is daarom verstandig om voorzichtig te zijn met de trap. Zo kan je een schoenenrek onderaan de trap plaatsen waardoor mensen alleen op hun sokken de trap op gaan en geen vlekken maken met hun vieze schoenen.

Wees ook voorzichtig met zware voorwerpen op de trap. Deuken en blutsen zijn snel zichtbaar op witte trappen.

Je doet er daarom goed aan om een hoogglans lak te kiezen als je besluit je trap wit te schilderen. Hoogglans lak is minder gevoelig voor slijtage en is bovendien makkelijk om schoon te maken.

Witte trap: alternatieve opties

Wil je wel een witte trap maar ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijk alternatief? Dan kan je ervoor kiezen om je trap te bekleden met witte (of een andere lichte) stof. Trapbekleding kan je zelf makkelijk reinigen en er komen geen deuken in en is bovendien antislip.

Let er wel op dat je niet je hele trap met wit tapijt bekleed. Wit tapijt zit vast aan de trap, en als er dan een ongelukje gebeurt waardoor je een vlek in je trap krijgt moet je de hele trap opnieuw laten bekleden.

Je kan er ook kiezen voor een trap uit wit laminaat in plaats van massief hout. Laminaat is makkelijk in het onderhoud dan hout. Zo kan je toch een houtlook hebben zonder het intensievere onderhoud dat bij echt hout komt kijken.

Witte trap

Professioneel advies nodig?

Is jouw trap wel toe aan een renovatie en wil je een witte trap? Ontvang via onderstaand formulier vrijblijvend advies en offertes en voor je het weet ziet jouw trap er weer mooi en strak uit!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen