Wat zijn de kosten van een glazen trap?

Een glazen trap is erg van deze tijd en heel ziet er heel strak en modern uit. Een glazen trap kost dan ook net wat meer dan bijvoorbeeld een houten trap. Hoewel glazen trappen net wat duurder zijn is dit verschil ook niet bepaald een heel erg groot.

Gemiddeld genomen zullen de prijzen van een glazen trap ergens beginnen rond de 6.000 euro per trap en zullen in de meeste gevallen niet duurder zijn dan 16.000 euro.

Aangezien dit een nog al ruim verschil betekent dat er voor mensen met verschillende budgetten een optie beschikbaar is. De prijs hangt namelijk af van factoren als het type glas, afwerking en de vorm van het glas.

Moderne trap met glazen wanden

Hoeveel en welke soorten glas kan je gebruiken voor je trap?

Een glazen trap wordt nooit volledig enkel uit glas gemaakt. Je kan wel zelf kiezen welk deel je in glas wilt hebben voor jouw glazen trap. Je kan bijvoorbeeld kiezen om glazen traptreden te hebben met een stalen leuning. Hier is wel sterk beloopbaar glas voor nodig aangezien het voor iedereen beloopbaar moet zijn. Het is dus verstandig om de glazen treden van gelaagd glas te maken zodat de dikte meer bescherming kan bieden.

Ook zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om als decoratie LED verlichting toe te voegen. Ook kan je kiezen voor een glazen wand en bijvoorbeeld stalen traptreden of een standaard trap met glazen balustrade. Je kan er dus wat mee spelen en er je eigen draai aan geven.

Wat voor soort glas je kiest hangt af van diverse factoren. Je hebt namelijk helder glas. Dit zorgt ervoor dat je trap nog meer licht in de kamer doorlaat. Je hebt mat glas dat erg geschikt is voor een moderne design trap die niet doorschijnt. Dit is ook erg geschikt voor hoge trappen in verband met hoogtevrees.

Ook heb je gekleurd glas waar je veel keuze hebt uit verschillende combinaties en wat voor leuke en interessante decoraties kan zorgen.

Ben je op zoek naar een trappenspecialist?
Vraag dan nu hier je offertes aan!

Glazen bordes

Glazen bordes zijn een soort glazen platen tussen de treden van de glazen trap op de plek waar de trap van richting veranderd. Deze platen bestaan uit verschillende lagen van gehard glas. Ook deze platen kunnen glad zijn en worden dus met transparant folie extra verstevigd.

Als je een constructie hebt waar de glazen trap van richting veranderd zoals in een glazen trappenhuis zijn deze platen niet alleen handig maar noodzakelijk.

Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Glazen trappen hebben verschillende voordelen maar ook nadelen. Hieronder gaan we wat gedetailleerder in zowel de voordelen als de nadelen.

Glazen wenteltrap

Voordelen glazen trap

Een van de grootste voordelen van glazen trappen is dat er glazen trap zorgt voor veel licht in de kamer en dat het dus van alle kanten veel licht doorlaat. Ook kan een glazen trap de ruimte optisch enorm vergroten.

Het heeft dus een prettig ruimtelijk effect op een kamer waardoor het lijkt alsof je kamer dus een stuk groter is. Een glazen trap past perfect in een moderne en strakke woning. Glazen trappen zijn ook nog niet zo populair maar dat worden ze wel steeds meer.

Verder is een glazen trap met bijvoorbeeld glazen treden perfect te combineren met andere materialen. Zo kan je bijvoorbeeld een trap maken met glazen treden en een houten leuning of een trap zonder glazen treden maar met treden van laminaat en een glazen balustrade. Alle combinaties zullen zorgen voor een moderne en unieke uitstraling.

Nadelen glazen trap

Een van de nadelen van een glazen trap is dat deze soms behoorlijk glad kan zijn. Dit kan je verhelpen door de glazen traptreden van een speciaal folie te voorzien. Dit folie zorgt ervoor dat het glas minder glad wordt maar heeft wel als bijwerking dat de transparantie minder wordt en het op minder helder glas lijkt.

Ook qua gevoel kan het wat onveilig voor mensen aanvoelen en dan vooral voor mensen met hoogtevrees. Je kan namelijk door een glazen trap met glazen traptreden heen kijken. Vooral in grotere gebouwen kan je hierdoor een enorme hoogte onder je voeten zien wat vooral voor mensen met hoogtevrees een heel akelig gevoel kan opleveren.

Om dit te voorkomen zou je een glazen trap kunnen maken met mat glas. Dit heeft nog steeds een hele strakke en moderne uitstraling alleen zonder de transparantie waardoor mensen met hoogtevrees met een prettiger gevoel over de trap kunnen lopen.

Ook de prijs kan als een nadeel gezien worden. Een glazen trap is namelijk wat duurder dan de meeste standaard trappen van bijvoorbeeld hout. Glas is wel een erg duurzaam materiaal en met goed onderhoud kan het lang mee . Je kan er dus ook naar kijken als een investering.

Trap met glazen traptreden

Professioneel advies nodig? Vind de juiste
vakman in jouw regio voor info en een
vrijblijvende offerte

Wil je meer weten over dit onderwerp of denk je er zelfs aan om een glazen trap aan te schaffen? Dan kan je hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen over glazen trappen!

Als je echt advies op maat wil kan je het best advies vragen aan een trapspecialist. Verschillende trapspecialisten hebben verschillende stijlen dus het is zeker verstandig om meerdere specialisten met mekaar te vergelijken. Zo kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Hoewel de meeste dingen met wat moeite ook zelf mogelijk zijn, raden wij je zeker aan om het plaatsen van een trap aan een trapspecialist over te laten. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing, hoef je je nergens druk om te maken en weet je dat alle veiligheidsaspecten ook in orde zijn.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen