Wat kosten overzet traptreden?

Overzettreden zijn in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De prijzen hiervan kunnen door de verschillende materialen ook erg uiteenlopen. Gemiddeld kosten overzettreden tussen de € 125,- tot € 150,- per traptrede (inclusief plaatsing & exclusief btw).

De meest kostbepalende factor is het materiaal. Per materiaalsoort worden meestal de volgende prijzen gehanteerd:

Overzettreden materiaalGemiddelde prijs per trede
(incl. plaatsing & excl. btw)
Laminaat€ 125,-
Tapijt€ 130,-
Vinyl / PVC€ 145,-
Hout€ 150,-
Wens je nog wat extra advies te krijgen over overzettreden van trappen?
Vraag hier de vrijblijvende offertes aan en maak van jouw trap een echte eyecatcher.
arrow Ontvang offertes

Waarom je trap bekleden met overzettreden? Voordelen en nadelen

Overzet traptreden bieden onwijs veel mogelijkheden om je trap een nieuw uiterlijk te geven. Uitgebreid een trap renoveren hoeft dus helemaal niet nodig te zijn.

Je kunt de overzettreden plaatsen op een bestaande trap. Zo werk je de oude treden weg met nieuwe overzettreden.

Door de veelzijdigheid kun je het perfect laten aansluiten bij elke interieurstijl. Van laminaat overzettreden tot eiken overzettreden, het is allemaal mogelijk met deze eenvoudige hoogwaardige traprenovatie.

Overzettrede-trap

Voordelen

Overzettreden laten plaatsen kent eindeloos veel voordelen. Sterker nog, het is de ideale manier om je bestaande traptreden te bedekken met nieuwe traptreden.

Kostbesparend

Overzettreden kopen is allereerst relatief goedkoop. Je hoeft enkel de nieuwe treden aan te schaffen om jouw trap te voorzien van een nieuwe look. Het is daarom aanzienlijk goedkoper dan een hele nieuwe trap te laten plaatsen.

Bij het verwijderen van een oude trap komt er daarentegen veel meer bij kijken. Door de harde arbeid en materiaalkosten lopen de kosten flink op.

Gemakkelijk te installeren

Ook de installatie hiervan is een vrij eenvoudig proces. Je creëert eenvoudig een nieuwe trap door de overzettreden te monteren op de huidige trap. Of je dit nou doet met eiken overzettreden of houten overzettreden, de keuze ligt volledig bij jou.

overzettreden-designtrap

Verfriste look

De overzettreden bieden een ruime keuze van verschillende kleuren en soorten materialen. Wil je de nieuwe treden laten stralen door houten overzettreden of eiken overzettreden?

Of toch liever enkel een eiken toplaag? Dat is juist wat deze treden interessant maakt. De verschillende mogelijkheden zorgen er voor dat je trap de uitstraling krijgt waar jij naar op zoek bent.

Lange levensduur en eenvoudige onderhoud

De materialen die gebruikt worden zijn in de meestal gevallen enorm duurzaam. Denk hierbij aan laminaat en vinyl, maar ook zeker aan houten overzettreden en eiken overzettreden.

Het schoonmaken en schoon houden van deze materialen is meestal zeer eenvoudig. Vaak zijn ze ook bestand tegen beschadigingen en slijtage. Dit zie je ook terugkomen in de levensduur, die normaliter erg lang is.

Verhoogt de veiligheid

Bij het monteren van een nieuwe trede kun je er ook voor kiezen om extra afwerkingen toe te voegen. Denk hierbij aan antislipoppervlakken, trapverlichting en trapwangen.

Voor huishoudens met ouderen, kinderen of mensen met een beperkte mobiliteit kan dit enorm gunstig zijn. Het risico om te vallen of uit te glijden verminderd er flink door.

Nadelen

Natuurlijk hebben overzettreden ook nadelen. Om je een zo realistisch mogelijk beeld te geven, zullen wij deze ook bespreken:

Beperkte structurele aanpassingsmogelijkheden

Overzettreden zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Toch zijn de aanpassingsmogelijkheden enigszins beperkt. Dit komt door niets anders dan de beperkte structurele aanpassingen.

Indien er mankementen zijn aan de trap, kunnen overzettreden de problemen niet verhelpen. Dat maakt dus dat de overzettreden afhankelijk zijn van de kwaliteit van de trap zelf.

Hoogte en dikte

De overzettreden zijn erg hoog en dik. Dit kan als negatief gevolg hebben dat de afmeting van de trap niet meer klopt.

Ook kan het ervoor zorgen dat het traplopen ongemakkelijker wordt. Het is daarom belangrijk om op voorhand te kijken welke veranderingen dit met zich mee brengt.

Welke soorten overzettreden bestaan er voor je trap?

Er zijn veel verschillende opties voor het plaatsen van overzettreden. Om die reden hebben we een overzicht gecreëerd van de soorten die veel worden gebruikt.

Ontvang je graag nog wat extra informatie over overzet traptreden?
Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan voor antwoord op al jouw vragen.
arrow Ontvang offertes

Houten overzettreden

Hout is nog altijd zeer geliefd als materiaal voor trapbekleding. Je hebt daarin de keuze tussen massief- of samengesteld hout. Omdat de trap dagelijks veel gebruikt wordt, wordt er meestal voor de hardere houtsoorten. Denk hierbij aan eiken overzettreden of beukenhouten.

Ook Jatoba, Merbou en Mahonie zijn zeer populaire keuzes. Verder kun je de houten treden laten afwerken met een speciale kleurenolie. Zo geef je trap de gewenste kleur die goed past bij de rest van het interieur.

Laminaat overzettreden (CPL/HPL)

Net als hout heeft laminaat ook een zeer warme en knusse uitstraling. Het mooie van dit materiaal is dat het toch een stuk goedkoper is dan hout.

De kern van de laminaten overzettreden is gemaakt van geperst hout. Dit staat ook wel bekend als High Density Fiberboard (HDF). De toplaag waarvan ze voorzien zijn heet High Pressured Laminaat (HPL) of Continuous Pressed Laminaat (CPL).

Een goede eigenschap van laminaat is dat het krasbestendig en zeer hard is. Ook zijn ze in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Vinyl of PVC overzettreden

Heb je liever toch een ander soort trapbekleding? In dat geval zijn er nog een legio andere soorten materialen waarmee je je trap kunt bekleden. Vaak worden vinyl en PVC hiervoor gekozen.

Naast dat deze materialen zeer kleurvast, slijtvast en duurzaam zijn, hebben ze nog één heel groot voordeel. Ze zijn namelijk ook geluiddempend.

Hoe plaats je zelf overzettreden? (Stappenplan)

1. Voorbereiding: zorg dat je over alle benodigde gereedschappen en materialen beschikt. Denk hierbij aan: lijm, schroeven, een zaag, meetgereedschap en schuurpapier.

Indien er nog een tapijt ligt kun je deze verwijderen. Maak de bestaande treden daarna goed schoon van eventuele lijmresten en dergelijke. Ga ook na of alle treden stabiel en betrouwbaar zijn en voer eventuele reparaties uit.

2. Opmeten van de treden: nu je alle spullen bij de hand heb kun je beginnen met het meten van de treden. Markeer de afmetingen op de overzettreden.

Met een zaag begin je vervolgens de overzettreden te snijden volgens de afmetingen. Het is belangrijk om nauwkeuring te werk te gaan voor een goed resultaat.

3. Lijm aanbrengen: begin met het aanbrengen van een geschikte lijm op de achterkant van de overzettrede. Volg goed de instructies die de fabrikant geeft.

Zo zorg je ervoor dat de lijm aangebracht wordt op de gepaste manier. Om de overzettreden op de juiste plaats te behouden kun je specifieke schroeven toevoegen.

4. Plaatsing van de overzettreden: nu de overzettreden gelijmd zijn kun je ze plaatsen op de bestaande treden. Doe dit voorzichtig en druk ze goed aan. Op die manier zorg je ervoor dat ze correct uitgelijnd zijn.

5. Bevestig van de nieuwe treden: heb je ervoor gekozen om gebruik te maken van schroeven? Boor de gaten voorzichtig door de overzettreden heen. Daarna schroef je de overzettreden goed vast zodat je zeker weet dat ze blijven zitten.

6. Afwerken: ga na of de geplaatste overzettreden goed worden vastgehouden. Indien nodig schuur je de randen van nog wat bij. Zo zorg je ervoor dat de nieuwe treden goed integreren in de trap en glad aanvoelen.

7. Onderhoud: ook wat reinigen betreft volg je de instructies die de fabrikant. Neem passende reinigingsmaatregelen voor een optimaal en duurzame levensduur van de treden.

Krijg je nog graag wat extra informatie over de mogelijkheden van overzetbare traptreden?
Vraag dan zeker hier de offertes aan.

Mogelijke afwerkingen en extra’s

Bij overzettreden kun je ook kiezen voor wat extra afwerkingen. Zo zou je de veiligheid van de trap kunnen bevorderen of juist wat extra’s toevoegen die dienen als decoratie:

1. Trapverlichting: bij de overzettreden kun je ook trapverlichting laten toevoegen. Deze verlichting kun je in de muur laten verwerken.

Verder kun je er ook voor kiezen om de verlichting tussen het stootbord en de trede te verwerken. Dit maakt van jouw trap een echte eyecatcher.

2. Antislip: deze extra’s zorgen ervoor dat je meer grip op de trap behoud. Het is zeer handig voor mensen die regelmatig de trap betreden op sokken.

Voor kinderen, ouderen en mindervaliden kan het ook erg helpen om zo meer veiligheid op de trap te garanderen. Zo kun je de antislip laten toevoegen op een eiken toplaag bijvoorbeeld.

3. Trapwangen: ook de zijkanten of trapwangen van de trap kunnen een glow up krijgen. Je kunt hiervoor dezelfde kleur en materiaal kiezen als de trap zelf. Wil je het helemaal anders doen, kies dan voor een contrasterende kleur voor de trapwangen.

4. Stootborden: ben je bezig aan een traprenovatie voor je gesloten trap? Dan kun je ook de stootborden een decoratieve rol laten aannemen. Zo zou je er eventueel voor kunnen kiezen om de stootborden te voorzien van een andere kleur of materiaal. Dit kan een mooi contrast vormen in je woning.

Inspirerende voorbeelden voor de trap

De overzettreden spelen een hoofdrol bij het nieuwe uiterlijk van je nieuwe trap. We delen enkele voorbeelden ter inspiratie. Op deze manier krijg je al een beeld van wat er allemaal mogelijk is:

Houten overzettreden

Deze realisatie bewijst dat houten trappen niet alleen zijn weggelegd voor landelijke of klassieke interieurs. De houten trapbekleding past namelijk evengoed bij een moderne woning. Zoals op de foto te zien is, is de trap gecombineerd met een afwerking van aluminium.

Zwart tapijt overzettreden

Ook tapijt komt nog vaak voor als trapbekleding. De zwarte bekleding gecombineerd met een wit geverfde trapleuning zorgt voor een uniek contrast in je woning.

zwart-tapijt-overzettreden-trap

Laminaten overzettreden

Zoals je op de foto ziet kun je ook draaitrappen bedekken met nieuwe overzettreden. Het vergt wat meer ervaring en expertise, maar dat zien je dan ook zeker terug in het resultaat. Voor deze draaitrap is gekozen voor laminaten trapbekleding. Het grijze houtmotief zorgt voor een mooi tegenwicht.

laminaat-overzettreden-trap

Meer weten? Vind een installateur in jouw regio en ontvang 1 of meerdere offertes op maat!

Door offertes te vergelijken vind je de geschikte vakman voor jouw persoonlijke situatie. Een professional heeft veel ervaring en expertise op het gebied traprenovaties. Zo kun je de klus zorgeloos aan hem overlaten en genieten van een mooi en duurzaam resultaat.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen