Wat is marmoleum voor op de trap?

Marmoleum is een ondergrond die vrij stug is. Omdat marmoleum ook van nature erg bestand is tegen slijtage maakt het erg geschikt als vloerbedekking. Marmoleum geeft je veel creatieve vrijheid aangezien het niet uit één stuk gelegd kan worden.

Je kan er dus een beetje mee spelen en je eigen draai eraan geven. Marmoleum kan zowel voor een open trap als voor een gesloten trap worden gebruikt. Een open trap wilt zeggen: een trap zonder stootborden. Een gesloten trap heeft dus wel stootborden.

De prijzen voor een marmoleum trap

Marmoleum is namelijk helemaal geen goedkoop materiaal om je trap mee te bekleden. Veel mensen met een beperkt budget maken dan ook de keuze voor een ander materiaal dan marmoleum.

Trappen die met marmoleum gerenoveerd worden zullen een gemiddelde kostprijs hebben van zo’n 30 tot 50 euro per vierkante meter. Dit is behoorlijk duur ten opzichte van andere materialen

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel het onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Voordelen en nadelen marmoleum

Marmoleum is dan een materiaal waar de meeste mensen over het algemeen nog niet zo veel van gehoord hebben. Dit is echter redelijk verbazend, aangezien marmoleum wel een ontzettend populair materiaal is om vloeren mee te bekleden.

Voordelen

Marmoleum is een materiaal waar erg veel voordelen aan verbonden zitten. Allereerst is marmoleum bijvoorbeeld een erg duurzaam materiaal wat zorgt voor een langere levensduur. Naast het feit dat het materiaal erg duurzaam is, is het ook behoorlijk milieuvriendelijk.

Marmoleum is ook een uitermate geschikt materiaal voor trap bekleden omdat het een erg slijtvast materiaal is. Als je voor marmoleum kiest, kies je ook voor een materiaal dat erg onderhoudsvriendelijk is. Het schoonmaken van een trap of zelfs meerdere trappen in je huis kan erg tijdrovend zijn, vandaar dat dit mooi meegenomen is.

Doordat het schoonmaken van je trap of trappen soepel verloopt hoef je dus ook geen gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen en zal het dus niet te tijdrovend zijn en hoef je niet bij elke traptreden een half uur te blijven poetsen.

Marmoleum trap in villa

Nadelen

Na het horen van de voordelen zullen veel mensen al wensen dat ze vandaag nog hun trap of trappen met dit materiaal kunnen bekleden. Er zitten echter ook wat nadelen aan marmoleum die niet over het hoofd mogen worden gezien voordat je aan je traprenovatie begint.

Een traprenovatie met marmoleum is namelijk zoals al eerder vermeld alles behalve goedkoop. Dit maakt het materiaal voor een grote groep natuurlijk erg ongeschikt. Wel kan hier nog bij gezegd worden dat hier wel een fantastische levensduur tegenover staat wat het op de lange termijn ook weer aantrekkelijk kan maken.

Een ander nadeel dat aan marmoleum verbonden zit is dat de traprenovatie in vrijwel alle gevallen door een vakman moet worden uitgevoerd. Erg jammer natuurlijk voor iedereen die van klussen houdt en de traprenovatie liever zelf had uitgevoerd.

Echter hoeft dit nadeel voor veel mensen totaal geen nadeel te zijn. Nog een nadeel, wat opnieuw niet per se een nadeel hoeft te zijn, is dat je absoluut geen gebruik kan maken van agressieve schoonmaakmiddelen. Het schoonmaken van je trap of trappen met zulk spul is voor veel mensen juist ook geen pretje waardoor het voor velen ook niet echt als een nadeel wordt geschouwd.

Verschillende linoleum opties voor op de vloer

Professioneel advies nodig? Vind de juiste vakman in jouw regio en ontvang een vrijblijvende offerte

Spreekt het jou aan om je trap met marmoleum te bekleden en zo het interieur van je huis een nieuwe uitstraling te geven? Dan kun je aan de slag! Het trap bekleden met marmoleum is echter alles behalve eenvoudig om zelf te doen. Hier kun je verschillende offertes met elkaar vergelijken. Zo vind je vast en zeker de geschikte vakman voor dit klusje bij jou in de regio.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen