Wat is beton ciré voor op de trap?

Beton ciré is een speciaal eindproduct dat ontstaat door het mixen van een betonnen basis met hars. Het is een materiaal dat gemakkelijk over andere materialen heen geplaatst kan worden zoals over marmer en gips, of gewoon beton.

Het is een sterke trap met een heleboel voordelen en tegen een betaalbare prijs. Het is daarom ook zeker geen verrassing dat de trap erg in populariteit is gestegen.

Elegante zwarte beton ciré trap

Wat zijn de voordelen van beton ciré trappen? 

Beton ciré is ideaal voor mensen die geen al te groot budget hebben, aangezien het relatief goedkoop is maar toch van zeer goede kwaliteit.

Het materiaal is onderhoudsvriendelijk. Het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden vanwege de waterdichtheid en de voegloosheid. Naast onderhoudsvriendelijk is beton ciré ook slijtvast. Het is dus goed bestand tegen intensief gebruik.

Verder kun je met beton ciré zelfs van een oude lelijke trap een moderne en strakke trap maken, doordat je het makkelijk over een ander materiaal kan aanbrengen.

Nadelen beton ciré

Geen enkel materiaal is perfect en zo ook beton ciré niet. Een van de nadelen is de lange productietijd. Beton ciré wordt aangebracht in meerdere lagen, voor trappen meestal 5. Vanaf dat je de eerste laag hebt aangebracht reken je dus best minstens 5 dagen tot de constructie klaar is. Dit aangezien je maar een laag per dag kan toevoegen voor het beste resultaat.

Trappenspecialist nodig?
Vraag hier je offertes aan!

In welke kleuren kan je je beton ciré trap laten maken? 

Beton ciré trappen zijn er in alle kleuren. De meest populaire kleur is echter grijs. Deze wordt het vaakst besteld. Maar je kan uit meerdere kleuren kiezen.

Je kiest voor simpele basiskleuren wanneer je een minimalistische look wilt, of je kunt voor felle, vrolijke kleuren gaan voor een levendig interieur.

Beton ciré trap in levendig rood

Kan je beton ciré op alle materialen aanbrengen? 

Een van de kenmerken van beton ciré is dat het op zowat alle materialen is aan te brengen. Je kan beton ciré bijvoorbeeld plaatsen over graniet en marmer maar ook over tegels en cement. Hiermee onderscheidt de ciré trap of de ciré pasta zich van andere soort materialen op de markt.

Er is maar één basismateriaal waar het niet aan te bevelen is beton ciré op aan te brengen, en dat is een houten trap. Dat komt omdat hout een materiaal is dat leeft en dus gemakkelijk kan uitzetten, maar ook weer kan inkrimpen.

De enige soort houten trap waarop je beton ciré zou kunnen aanbrengen is op mdf-houten trappen.

Wat kost een trap van beton ciré?

De prijs van een beton ciré trap is redelijk stabiel en om de volledige prijs van je trap te berekenen draait het vooral om de prijs per vierkante meter. De prijs van een beton ciré trap ligt namelijk ergens tussen 60 euro en 100 euro per vierkante meter. Een gemiddelde trap is meestal rond de 6 vierkante meter, wat betekent dat een gemiddelde trap ongeveer tussen 360 euro en 600 euro zal gaan kosten.

Wat een beton ciré trap kost hangt van een heleboel verschillende factoren af. Het hangt bijvoorbeeld van de hoogte en de lengte van de trap af. Zo zal je voor een grotere trap meer materiaal nodig hebben dan voor een korte trap. Meer materiaal kost natuurlijk meer geld.

Ook is het nemen van stootborden in plaats van geen stootborden, een open trap dus, optioneel. Neem je ze wel? Dan is er dus ook weer meer materiaal nodig wat de kosten weer zal doen oplopen. Verder is veiligheid ook een factor die in de prijs meespeelt.

Wil je de trap afwerken met een antisliplaag omdat hij misschien wat glad aanvoelt of omdat je geen enkel risico wilt nemen? Bijvoorbeeld wanneer jij of iemand anders die de trap zal gebruiken slecht ter been is. Dan kan je zo’n antisliplaag zeker aan je trap toevoegen. Deze extra veiligheid brengt extra kosten met zich mee.

Vergelijk gratis offertes van installateurs uit jouw buurt
Vind je droomtrap op maat van jouw budget
arrow Ontvang offertes

Kan je een buitentrap van beton ciré maken? 

Dat is zeker mogelijk. Een trap met beton ciré zal geen last ondervinden van de verschillende weersomstandigheden. Zo zijn ze bijvoorbeeld van nature waterdicht en bestand tegen regen, hagel en de koude, maar ook tegen zonnestralen en hoge temperaturen.

Deze trap kan daarom net zo goed buiten als binnen geïnstalleerd worden. Om de veiligheid voor zo’n buitentrap van beton ciré te maximaliseren is het voor buiten wel sterk aangeraden om van antislip strips gebruik te maken. Ze zullen helpen tegen de gladheid die door regen of kou veroorzaakt wordt.

Beton ciré trap naar voordeur

Belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden

Zoals alle materialen heeft ook beton ciré enkele aandachtspunten.

  • Onderhoud

Een beton ciré trap heeft niet veel onderhoud nodig. De trap is van nature resistent tegen invloeden van buitenaf. Toch betekent dit niet dat je helemaal niets hoeft te doen. Om de trap in optimale staat te houden is het interessant om de trap één keer per week schoon te maken met een neutraal en natuurlijk schoonmaakmiddel.

Bijtende schoonmaakmiddelen worden ten zeerste afgeraden, aangezien deze de coating zouden kunnen beschadigen. Verder is het ook verstandig om ieder half jaar een laag wax aan te brengen. Dit zal het beton opfrissen en een mooie nieuwe glans geven.

  • Gewicht

Als je beton ciré op een trap aanbrengt bovenop een ander materiaal, moet je rekening houden met het totale gewicht dat de trap kan dragen. Trappen zijn namelijk over het algemeen niet bedoeld om erg veel gewicht te kunnen dragen.

Als je te veel lagen van je beton ciré toevoegt, zal dit de stabiliteit van de trap in gevaar kunnen brengen. Vraag daarom altijd advies aan een expert voordat je ergens mee aan de slag gaat.

  • Accessoires

Het toevoegen van accessoires zoals een trapleuning, stootborden, antislip strips en verlichting is een mogelijkheid. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je met de trap aan de slag gaat, aangezien sommige elementen lastiger achteraf in de trap te verwerken zijn.

Beton ciré trap met houten trapbekleding

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van installateurs uit je buurt

Interesse in een trap uit het duurzame beton ciré? Vul dan onderstaand offerteformulier gratis en vrijblijvend in. Vergelijk tot 5 installateurs met elkaar en vind de perfecte match op maat van jouw situatie en budget.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen