Waarom kiezen voor een grijze of antraciet trap?

Grijze trappen zijn in de laatste jaren erg populair geworden. Ze zijn in vele soorten en maten beschikbaar. Dit geeft je dan ook vele redenen om je trap te voorzien van een grijs interieur. Hieronder zullen we je verder uitleggen waarom.

Tijdloze elegantie

Allereerst staat de kleur grijs bekend om zijn tijdloze elegantie. Dit maakt het dan ook gemakkelijk om met verschillende interieurstijlen van een woning of gebouw te combineren.

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid maakt het eenvoudig om de kleur toe te passen op verschillende kleuren interieur. Grijs kun je met allerlei kleuren gebruiken en blijft door zijn neutrale uitstraling prachtig op de achtergrond. Dit kan de traprenovatie een prachtig resultaat opleveren.

Oogt minder snel vies (en duurzaamheid)

Over het algemeen oogt een grijze, antracieten en zwarte trap minder snel vies. Dit komt omdat de kleuren vuil en vlekken beter camoufleren dan andere kleuren. Hierdoor ziet een trap in deze kleur er over het algemeen schoner uit.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een grije trap?
Vraag via hier vrijblijvende offertes aan en krijg advies op maat

Verschillende grijze trapbekledingen

De kleur grijs is tijdloos en makkelijk te combineren. Hieronder geven we je enkele voorbeelden van de mogelijkheden die een grijze trap je biedt

Grijs hout

Een trap van grijs hout zorgt voor een warme en unieke uitstraling. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je kiezen uit verschillende soorten grijs hout.

Betonlook

De betonblok trap zorgt voor een stoere uitstraling en valt vrij gemakkelijk te integreren in de woning. De trap is van duurzaam materiaal gemaakt waardoor het lang mee gaat.

Grijze leren trap

Een trap bekleed met grijze leer zorgt voor een luxueuze uitstraling en gaat goed samen met vele verschillende soorten interieur. De kleur leer biedt veel kleuropties. Je kunt kiezen voor lichtgrijs, donkergrijs of ertussenin. Een ander voordeel is dat een leren trap veel grip heeft en het gevaar voor uitglijden voorkomt

Lichtgrijze of donkergrijze trap?

Waarom lichtgrijs?

De keuze voor een lichtgrijze trap is ideaal om de donkere trapgat meer op te laten vallen. Dit biedt meer veiligheid voor het betreden van de trap in het donker.

Waarom donkergrijs?

Anderzijds kan een donkergrijze trap juist meer een gevoel van ruimte creëren. Daarnaast kun je meer spelen met de kleuren en de trap daardoor een echte eyecatcher maken in een lichtere ruimte.

Een grijze trap met witte trapwangen ter decoratie.
Een grijze trap met witte trapwangen ter decoratie

Hoe verf je een bestaande trap grijs? (Stappenplan)

Een trap grijs verven is niet één-twee-drie gedaan. Via dit stappenplan zullen we je uitleggen hoe je het beste te werk kunt gaan.

Stap 1: Voorbereiding

Verwijder de vloerbedekking of de oude verflagen van de trap. Na het verwijderen ga je de trap schoonmaken en ontvetten met ammonia of een ontvetter.

Stap 2: Schuur de trap

Schuur de treden, stootborden en de randen van de traptreden lichtjes met een schuurpapier. Dit laat namelijk de verf beter hechten. Vergeet daarna niet om het achtergebleven schuurstof van de trap te verwijderen. Dit doe je het best met een stofzuiger en een vochtige doek.

Stap 3: Afplakken

Vervolgens plak je de delen van de trap af die je niet wilt verven, zoals trapleuningen, de stootborden, hoeken, de vloer of de muur met afplaktape.

Stap 4: Grondverf aanbrengen

Als alles netjes afgeplakt is, kun je beginnen met het aanbrengen van grijze grondverf. Het is erg noodzakelijk om dit te gebruiken omdat het zorgt voor een goede hechting van de verf. Daarnaast biedt het ook enige bescherming aan de trap. Het is belangrijk dat je de grondverf helemaal laat opdrogen voordat je over gaat tot de volgende stap.

Stap 5: Schilderen maar!

Na het aanbrengen en laten opdrogen van de grijze grondverf, begin je met het verven van de delen waar je niet op loopt. Dit adviseren we je omdat je de trap dan zo lang mogelijk kunt gebruiken. Een ander goed idee is om van boven naar beneden te werken, zodat je per ongeluk tegen de natte verf aankomt.

Stap 6: Breng een eventuele tweede laag aan

Nadat de eerste verflaag volledig is gedroogd, kun je (indien nodig) een tweede laag aanbrengen.

Stap 7: Trap laten drogen en afplaktape verwijderen

Wanneer het verf helemaal is opgedroogd, kun je voorzichtig de afplaktape verwijderen.

Past een grijze trap perfect in jouw interieur?
Vul dan snel onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes voor een grijze trap. Het is volledig gratis en zonder verplichting.
arrow Ontvang offertes

Welk type verf gebruik je?

De verfkeuze kan afhankelijk van het type trap en de persoonlijke voorkeur worden gemaakt. Zo kun je van de volgende verfsoorten gebruik maken:

  • Acrylverf: In huis is acrylverf het meest gebruikte type verf. Dit komt omdat het geur arm is en gemakkelijk is om schoon te maken. Daarnaast heeft het ook het voordeel dat het lage VOC gehaltes bevat, wat dus zorgt voor een lagere milieubelasting.
  • Vloerverf: Voor een duurzame afwerking gebruik je het beste vloerverf. Vloerverf is eigenlijk gemaakt voor vloeroppervlakken en is goed bestand tegen slijtage.
  • Epoxyverf: Dit type verf wordt voornamelijk op industriële vloeren gebruikt. Epoxyverf is goed bestand tegen slijtage door veelvuldig trappenverkeer.

Extra afwerkingsmogelijkheden

De afwerking van de trap beperkt zich niet enkel tot het kiezen van de juiste kleur verf. Het is ook het ideale moment om een aantal extra’s toe te voegen, zoals:

Antislip: Na het verven van de trap kan de trap glad zijn. Het zou daarom geen slecht idee zijn om je trap te voorzien van een antislip zijn. Dit zou kunnen door antislipstrips aan te brengen of door de trapbekleding te voorzien van tapijt of traplopers.

Trapwangen: Een andere mogelijkheid zijn de trapwangen. Je zou deze kunnen voorzien van een andere kleur om de trap een mooi contrast geven. Daarnaast kun je de trapwangen ook voorzien van een ander soort materiaal. Door dit goed te combineren kunnen de zijkanten van zowel een open trap, als een dichte trap, de grijze trap een mooi contrast geven.

Stootborden: Bij het renoveren van een dichte trap maken ook de stootborden deel uit van de renovatie. Hoewel deze vaak dezelfde kleur krijgen als de treden, zijn er ook vele anderen mogelijkheden om de te trap een andere look te geven.

Op zoek naar een specialist?
Hier vind je de geschikte oplossing voor jouw situatie

Voorbeelden van grijze trappen

In de onderstaande foto’s vind je enkele voorbeelden ter inspiratie van grijs geverfde trappen

Een lichtgrijze trap met een houten leuning
Een lichtgrijze trap met een houten leuning
Een donkergrijze betonlook trap met een donkergrijze leuning
Een donkergrijze betonlook trap met een donkergrijze leuning
Een grijze tuintrap met houten leuningen
Een grijze tuintrap met houten leuningen

Grijze of antraciet trap laten plaatsen: gratis offertes

Vind de juiste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. Een vakman heeft veel ervaring en expertise met traprenovaties. Daarnaast biedt hij garantie op zijn werkzaamheden, waardoor je je nergens zorgen om hoeft te maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen