Wat kost het om een trappenmaker in te huren?

Omdat er diverse mogelijkheden zijn bij een traprenovatie kan de prijs verschillen. Toch kan er wel een gemiddelde inschatting gemaakt worden van de prijs.

Een doorsnee trap in een woning telt ongeveer 13 treden. Het bekleden van zo’n soort trap kost gemiddeld 500,- euro tot 620,- euro. De kosten van het tapijt zijn daar nog niet bij inbegrepen.

De uurprijs van een trapspecialist ligt meestal tussen de 45,- euro en 60,- euro.

Trap wordt gerenoveerd in woning

Waar hangen de kosten vanaf?

Hoeveel je traprenovatie kost is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en kan dus verschillen. Er zijn wel een paar factoren die prijsbepalend zijn.

Ten eerste is er de grootte van je trap. Een trap van slechts een paar treden is sneller gerenoveerd dan een lange trap.

Bedenk wel dat er altijd vaste kosten zijn die betaald moeten worden, zoals voorrijkosten. Een kleine trap kan verhoudingsgewijs dus duurder zijn voor een traprenovatie dan een grote trap.

Dan is er nog het soort trapbekleding dat je wil hebben. Zo kan je een volledig gestoffeerde trap willen, of trapbekleding met een traploper effect.

Welke vorm je trap heeft, is ook van belang voor de prijs. Een rechte trap is makkelijker om te renoveren dan een wenteltrap of trappen met een kwart draai of halve draai. De materiaalkosten zijn hetzelfde als bij een rechte trap maar het arbeidsloon zal hoger uitvallen.

De laatste factor is het hebben van een open trap of een gesloten trap. Open trappen hebben geen stootborden, ze “zweven” als het ware. De traptreden moeten daarom rondom bekleed worden.

Gesloten trappen hebben wel stootborden. Bij een traprenovatie moeten de stootborden dus ook bekleed worden.

Hoe kan je kosten besparen?

Het is altijd fijn om te weten hoe je de kosten kan drukken. Ook als je een professionele trapspecialist inhuurt kan je altijd manieren vinden om op je kosten te besparen. Door zo veel mogelijk voorbereidend werk alvast zelf te doen ben je minder geld kwijt aan arbeidskosten.

Als er nog oude bekleding aan je trap hangt kan je bijvoorbeeld dit al zelf verwijderen. Als de bekleding een beetje los zit is het vaak makkelijk om de bekleding gewoon van de trap los te trekken. Je kan ook de overgebleven lijmresten zelf verwijderen.

Laat je het verwijderen van de bekleding liever over aan de trapspecialist? Ook dan kan je nog helpen met de voorbereiding. Zorg er ervoor dat je de trap alvast helemaal hebt leeggeruimd zodat de trapspecialist direct kan beginnen met werken. Als je een ruime auto of een aanhanger tot je beschikking hebt kan je ook voorstellen om het oude tapijt zelf weg te brengen naar je plaatselijke vuilnisstort.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Hoe kies je de beste trapspecialist?

Er is een groot aanbod aan vakspecialisten. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de trapspecialist die je inhuurt de beste specialist is voor jouw wensen.

Om zo goed mogelijk geholpen te worden is het handig om bij een trapspecialist langs te gaan voor een gesprek. Op die manier kan je goed persoonlijk advies krijgen. Vaak hebben trappenmakers ook een showroom, dus door langs te gaan kan je direct zien wat voor soort trappen de trapspecialist al geproduceerd heeft.

Voorbereiding is alles

Zorg ervoor dat je voorbereid bent wanneer je bij de trapspecialist langsgaat. Door de afmetingen van je (toekomstige) trap mee te nemen, is de specialist beter in staat om een nauwkeurige offerte op te stellen. Als je al weet wat voor verschillende materialen je wil dat er gebruikt worden kan je dit ook al meegeven.

Heb je al een sterk idee van hoe de trap eruit moet zien? Dan kan je ook al tekeningen van de trap meenemen. Zo kan de trapspecialist een trap ontwerpen die echt bij het interieur van je huis past.

Trapspecialist

Waar kan je een trapspecialist allemaal voor inhuren?

Een trapspecialist kan je voor veel verschillende dingen inschakelen. Wil je een geheel nieuwe trap laten plaatsen? Een trapspecialist kan speciaal een trap voor je ontwerpen.

Moet je trap bekleed worden? Ook daarvoor ben je bij een trapspecialist aan het juiste adres. Evenals voor het laten schilderen van trappen of het uitvoeren van reparaties en onderhoud.

Professioneel advies nodig? Vind de juiste
trappenspecialist in jouw regio voor info en een
vrijblijvende offerte

Om de juiste keuze te maken moet je verschillende aanbieders met elkaar kunnen vergelijken. Door onderstaand formulier in te vullen ontvang je persoonlijk advies en offertes van trapspecialisten in jouw buurt. Uiteraard vrijblijvend! Door offertes met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je de juiste specialist kiest voor jouw specifieke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen