Hoeveel kost het plaatsen van een nieuwe trap?

De kosten voor een nieuwe trap hangen af van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is uiteraard het bedrijf waar je de nieuwe trap koopt. Elk bedrijf hanteert immers andere prijzen.

Een rechte trap heeft een kostprijs die tussen de 800 en 3.000 euro ligt.

Wat bepaalt of beïnvloedt de kostprijs?

Er zijn een aantal factoren die de prijs beïnvloeden.

Een eerste factor die de prijs beïnvloedt, is het model waar je voor kiest. Of je een open of gesloten trap wilt, speelt ook een rol. Verder is niet alleen het soort materiaal, maar ook het aantal treden dat je nodig hebt een prijsbepalende factor. Heb je bijvoorbeeld extra treden nodig? Dan zal dit de kostprijs van de trap doen stijgen. Extraatjes zoals een trapleuning of trapverlichting doen de prijs ook toenemen.

Soorten trappen + Prijsoverzicht

Er bestaan een aantal verschillende soorten trappen. Iedere soort heeft een andere prijs. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende soorten trappen en hun richtprijzen:

Prijsoverzicht verschillende trappen

Soort trapGemiddelde kosten per trap
Een rechte trap€ 1.000 – € 2.500
Trap (incl. 1 kwart)€ 1.200 – € 1.400
Trap (incl. 2 kwarten)€ 1.300 – € 1.500
Antislip trap € 1.200 – € 1.400
Extra trapleuning € 30 – € 115
Speciale trapverlichting € 10 – € 50 per lichtpuntje
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk gratis offertes van specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Verschillende varianten trappen

Naast de verschillende soorten trappen zijn er ook verschillende varianten.

Optie 1: Rechte trappen

Rechte trappen of steektrappen zijn de standaard modellen. Deze trappen zijn eenvoudig: ze nemen niet veel ruimte in en hebben geen bochten of rare hoeken. Dit soort trap is niet alleen gemakkelijk te installeren, het is bovendien de goedkoopste optie. Het is een uitstekende keuze wanneer je niet te veel geld uit wil geven en je een eenvoudige installatie wil.

Optie 2: Wenteltrappen

Hou je van een stijlvol interieur? Dan is een wenteltrap de geschikte keuze voor jou! Het is een luxueuze trap die weinig ruimte inneemt. Deze trap springt gelijk in het oog en brengt leven in het interieur van je woning. Pas wel op voor de prijs: aangezien deze trappen in veel gevallen op maat gemaakt moeten worden, zit er een hoger prijskaartje aan vast.

Optie 3: Zwevende trappen

Bij de zwevende trap wordt de illusie gecreëerd dat de balken uit de muur schieten. Dit soort trap wordt de laatste tijd vaker in moderne woningen gekozen. Dit komt omdat de ruimte door een wenteltrap groter lijkt. Daarnaast creëert de wenteltrap ook een prettig lichteffect in je huis. In de meeste gevallen zijn deze trappen gunstiger qua prijs aangezien ze minder materiaal vereisen dan een normale trap.

Optie 4: Open trap en gesloten trap

De open trap, ook wel de standaard trap genoemd, is een trap zoals die standaard geleverd wordt. Vervolgens kan je kiezen of je de trap zo wil houden, of dat je er een dichte trap of gesloten trap van wil maken. Dit doe je door de trap met stootborden aan te vullen.

De rechte open trap is de goedkoopste variant trap. Als je de trap gesloten wil, is dit duurder dan een open trap aangezien je de stootborden nog moet aankopen en laten installeren.

Welke materialen kiezen en gebruiken?

Bij een nieuwe trap zijn er niet alleen verschillende factoren waarop je moet letten. Je moet ook bepaalde keuzes maken. Een van de keuzes is het soort materiaal. Bij trappen worden over het algemeen drie materialen gebruikt: hout, beton en metaal. Hieronder bespreken we ze meer in detail.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio.

Houten trappen

Hout is het populairste materiaal voor nieuwe trappen. Houten trappen worden vaak gekozen omdat ze gemakkelijk te bewerken zijn. Bovendien is hout een licht materiaal dat in heel wat kleuren beschikbaar is. Verder zijn beschadigingen aan een houten trap gemakkelijk weg te werken. Tot slot geeft hout in het algemeen een warme uitstraling aan je huis.

houten trappen

Betonnen trappen

In de afgelopen jaren zijn betonnen trappen een erg geliefde keuze. Dit komt omdat beton niet alleen een sterk materiaal is, maar ook zeer betaalbaar. Ook hoor je bij beton vrijwel geen geluid wanneer je erop stapt. In het geval van brand bieden betonnen trappen een goede weerstand. Een betonnen trap hoeft ook niet perse een betonnen look te hebben: je kunt beton gemakkelijk met een ander materiaal zoals tapijt bekleden.

betonnen trappen

Metalen trappen

Metaal is een vaak voorkomend materiaal in sectoren zoals de bouw. Het is een ontzettend sterk materiaal. Dit geeft je de mogelijk om de trap dunner te bouwen zodat het niet heel veel ruimte in beslag zal nemen. Ook heb je, net als bij beton, de optie om je metalen trap met een ander materiaal te bekleden zoals tapijt, hout of zelfs steen.

Een metalen trap past het beste in een modern en strak interieur. Het enige nadeel aan metalen trappen is dat ze nog al wat lawaai kunnen maken.

metalen trappen

Wil je jouw trap renoveren of vernieuwen? Vind de juiste vakman en vergelijk gratis offertes

Heb je een nieuwe trap nodig, maar wil je meer informatie of advies op maat? Vul het offerteformulier in en kom in contact met trap specialisten bij jou in de buurt. Zij kunnen je advies op maat geven over wat technisch gezien het best in jouw huis past. Op onze website kun je gratis vrijblijvende offertes ontvangen van meerdere trap deskundigen. Zo kan je offertes met elkaar vergelijken en de keuze maken die het beste bij jouw huis en project past.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen