Hoeveel kost een marmeren of natuurstenen trap?

Een trap van marmer is over het algemeen redelijk prijzig. Omdat er verschillende soorten marmer op de markt zijn, delen we een prijsschatting per model, gebaseerd op een rechte trap (exclusief plaatsing):

Soort marmer (rechte trap)Indicatieprijs (incl. btw)
Rechte trap Azul Cielo€ 7.025
Rechte Trap Carrara CD€ 1.942,50
Rechte Trap Carrara C€ 2.233
Rechte trap Bardiglio€ 2.470
Rechte trap Palissandro Classico€ 3.585
Rechte trap Estremoz Rosé€ 4.150
Rechte trap Striato€ 3.585
Een marmeren trap plaatsen?
Vergelijk trappen installateurs in jouw buurt

Je trap een marmer look geven? Voordelen en nadelen

Een marmeren trap straalt een hoge mate van elegantie en luxe uit. De Italiaanse uitstraling die het met zich meebrengt, tilt je interieur ongetwijfeld naar een hoger niveau. Net als elk ander materiaal, heeft ook marmer zijn voor- en nadelen. We beginnen met de opsomming van de voordelen en zullen daarna ook de nadelen bespreken.

Voordelen marmeren trappen

  1. Luxe uitstraling: Een marmeren trap straalt veel luxe en verfijning uit. De natuurlijke schoonheid van marmer met zijn unieke aderen en glans, creëert een chique en elegante sfeer in elke ruimte.
  2. Tijdloos karakter: Marmer is al eeuwenlang een symbool van tijdloze schoonheid. Door je trap een marmeren look te geven, voeg je een element van klassieke elegantie toe aan je interieur. Het is een designkeuze die altijd in de mode blijft, waardoor je eindeloos kunt genieten van een tijdloze stijl.
  3. Lange levensduur en kwaliteit: Marmer is een duurzaam en robuust materiaal dat lang meegaat. Het is bestand tegen slijtage en behoudt zijn glans en uitstraling zelfs bij intensief gebruik. Een marmeren trap is bestand tegen krassen, vlekken en vervaging, waardoor het een uitstekende investering is voor de lange termijn.
  4. Veelzijdigheid in ontwerp: De stijlen en ontwerpen die je kunt realiseren met marmer zijn eindeloos. Of je nu gaat voor een klassieke uitstraling of juist kiest voor een echte eigentijdse ontwerp, marmer biedt oneindig mogelijkheden.
  5. Onderhoudsgemak: Marmer is vrij eenvoudig te onderhouden. Met regelmatig reinigen en het juiste onderhoud behoudt een marmeren trap zijn glans en prachtige uitstraling.

Nadelen marmeren trappen

  1. Prijs: Een trap van echt marmer is over het geheel genomen vrij duur. Als je de hele trap vanaf de onderste trede tot de bovenste trede laat bouwen van marmer, is daar een behoorlijke prijs aan verbonden.
  2. Gewicht: Omdat marmer erg zwaar is, kan de installatie hiervan behoorlijk wat extra ondersteuning vereisen. Een realistisch gevolg hiervan is dat je dit ook terug kan zien komen in de kosten. Daarnaast kan dit ook leiden tot bouwtechnische beperkingen, vooral bij renovaties waarbij de bestaande trapconstructie mogelijk versterkt moet worden.
  3. Gevoeligheid voor zuurhoudende stoffen: Marmer is gevoelig voor zure stoffen, zoals azijn- of citroenhoudende producten. Morsen van deze stoffen kunnen permanente vlekken of aantasting van het marmeren oppervlak veroorzaken.
  4. Beperkte warmtegeleiding: De warmtegeleiding van marmer ligt vrij laag. Dit betekent dat het kouder kan aanvoelen dan andere materialen wanneer je er met je blote voeten overheen loopt. In koude klimaten kan dit ongemakkelijk zijn, tenzij er vloerverwarming of andere verwarmingssystemen worden gebruikt om de temperatuur te regelen.
  5. Minder geluidsdempend: Over het geheel genomen is marmer harder en minder geluiddempend dan bijvoorbeeld hout of tapijt. Bij het belopen van de trap kan het daarom een hoger geluidsniveau veroorzaken dan bij andere soorten bekleding.
klassieke marmeren trap

Wat is het beste soort natuursteen voor een nieuwe trap?

Wat uiteindelijk het beste soort natuursteen is, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan esthetische voorkeuren, het beschikbare budget en de functionaliteit. Hieronder bespreken we de eigenschappen van marmer ten opzichte van andere twee veel voorkomende natuurstenen:

Marmer versus graniet

Naast marmer is ook graniet een natuursteen trap die veel voorkomt. Marmer staat bekend om zijn luxueuze uitstraling en unieke aderen en patronen. Het wordt veel gebruikt in interieurtoepassingen, zoals vloeren, wandbekleding en aanrechtbladen. Graniet daarentegen is bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het wordt vaak gebruikt als binnentrap, maar ook als buitentrap.

Een trap renoveren met deze soort natuurstenen is zowel mogelijk in de vorm van een dichte trap als een open trap. Echter is de traprenovatie van open trappen voordeliger, omdat er dan geen marmeren stootborden hoeven worden geplaatst.

Marmer versus kalksteen

Marmer en kalksteen zijn beide natuurstenen, maar ze vertonen enkele belangrijke verschillen. Marmer heeft een luxueuze uitstraling, met unieke aderen en patronen, terwijl kalksteen meestal een zachtere en gelijkmatigere textuur heeft.

Marmer voelt harder aan dan kalksteen en is ook gevoeliger voor krassen en slijtage. Kalksteen is over het algemeen poreuzer, terwijl marmer daarentegen een meer glanzend en glad oppervlak heeft.

Meer weten? Vind een installateur in jouw regio en ontvang 1 of meerdere offertes op maat

Vergelijk verschillende offertes om er achter te komen wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie. Een specialist heeft overigens veel ervaring met verschillende trapsoorten en biedt garanties op zijn werkzaamheden.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen