Waarom een betonnen trap?

Of je nu kiest voor een betonnen trap die al in de fabriek is gemaakt of eentje die ter plekke wordt gestort, beton is een goedkope optie waarmee je alle kanten op kunt. Je kunt ervoor kiezen om de nieuwe trap later te bedekken met verschillende materialen of hem gewoon zo te laten, met zijn stoere industriële look.

Als je denkt dat deze trappen alleen geschikt zijn voor grote gebouwen, is het de hoogste tijd om je opvatting te veranderen. Je kunt ervoor kiezen om je betonnen trap te polijsten, of te bekleden met tegels, hout, natuursteen en nog veel meer.

Deze trappen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en ze zijn supermakkelijk in onderhoud. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren om de trap volledig aan te passen aan de stijl van je woning.

Het mooie van deze trappen is dat ze erg lang mee gaan en goed bestand zijn tegen slijtage. Een andere geruststellende eigenschap is dat ze ook brandveilig zijn.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier je offertes!

Prijsoverzicht

Een betonnen trap laten plaatsen, wat kost dat nou eigenlijk? Omdat het antwoord op deze vraag natuurlijk een doorslaggevende factor kan zijn, hebben wij het onderstaande schema voor je opgesteld:

Ter plekke gegoten betontrapPréfab betontrap
Rechte trap: 16 treden€ 1.250€ 1.400
Trap met 1 bocht: 16 treden€ 1.650€ 1.950
Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Contacteer een trappenspecialist en krijg gratis advies
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Prefab betontrap versus plaatselijk gestorte betontrap

Zoals in het prijsoverzicht wel duidelijk is geworden, is de prijs sterk afhankelijk van de keuze tussen een prefab betonnen trap of een ter plaatse gestorte betontrap. Een prefab betontrap is een trap die al “voorgefabriceerd” is.

Dit betekent dat de afgewerkte trap getransporteerd wordt naar de woning of het gebouw in kwestie. Een ter plaatse gestorte trap daarentegen wordt ter plaatse gemaakt. We bespreken beide mogelijkheden:

Prefab betontrap

 • Voorgefabriceerd: een prefab betonnen trap wordt op maat gemaakt in een fabriek voordat hij naar de bouwplaats wordt vervoerd.
 • Diverse afmetingen en vormen: prefab betonnen trappen zijn beschikbaar in verschillende standaardmaten en vormen, en kunnen ook op maat worden gemaakt voor specifieke projecten.
 • Duurzaam en stevig: ze worden vervaardigd van hoogwaardig betonmengsel dat zorgt voor duurzaamheid en stevigheid.
 • Snelle installatie: prefab betonnen trappen kunnen snel en efficiënt worden geïnstalleerd, waardoor de bouwtijd wordt verkort.
 • Consistentie en nauwkeurigheid: ze bieden een hoge mate van consistentie en nauwkeurigheid wat betreft afmetingen en kwaliteit.
 • Aanpasbaar en afwerkbaar: deze prefab trappen kunnen gemakkelijk worden aangepast en afgewerkt met verschillende materialen, zoals natuursteen, hout of tegels.
 • Onderhoudsvriendelijk en duurzaam: ze zijn eenvoudig te onderhouden en hebben een lange levensduur.
 • Brandbestendig: prefab betonnen trappen zijn brandbestendig en bieden een veilige trapoplossing.
 • Geschikt voor diverse toepassingen: ze kunnen worden gebruikt in zowel commerciële als residentiële omgevingen en zijn geschikt voor verschillende ontwerpen en vormen.

Plaatselijk gestorte betontrap

 • Op locatie gecreëerd: een ter plaatse gestorte betonnen trap wordt direct op de bouwplaats gevormd door het storten van beton in de gewenste trapvorm.
 • Maatwerk mogelijk: deze trappen kunnen ook in complexe vormen worden gemaakt. Ideaal voor specifieke ontwerpvereisten en moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Flexibiliteit in ontwerp: de ter plaatse gestorte trappen bieden vrijheid in termen van vorm, ontwerp en grootte, waardoor creatieve trapontwerpen mogelijk zijn.
 • Stevig en duurzaam: ze worden versterkt met wapening en hebben de benodigde dikte, waardoor een ter plaatse gestorte betonnen trap stevig en duurzaam is.
 • Veelzijdige afwerkingsopties: ze kunnen worden afgewerkt met diverse materialen, zoals tegels, hout, tapijt of natuursteen, waardoor je de trap kunt aanpassen aan de gewenste uitstraling.
 • Aangepast aan de omgeving: doordat ze op locatie worden gemaakt, kan een ter plaatse gestorte betonnen trap nauwkeurig worden afgestemd op de bestaande architectuur en constructie.
 • Eenvoudig te onderhouden: deze trappen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig en bieden een lange levensduur.
 • Brandbestendigheid: met de juiste materialen en afwerkingen kunnen ter plaatse gestorte betonnen trappen brandbestendig worden gemaakt.
 • Geschikt voor verschillende toepassingen: ze zijn geschikt voor zowel woningen als commerciële gebouwen en kunnen worden aangepast aan verschillende trapvormen en -ontwerpen.

Tip: Als het beton gestort is, wacht dan goed tot de beton verhard is alvorens je de bekisting verwijderd. Deze klus is vrijwel onmogelijk om zelf uit te voeren als je er geen ervaring in hebt.

Afwerkingsmogelijkheden betonnen trap

Hoe je de betonnen trap uiteindelijk afwerkt of bekleedt, is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Enkele mogelijkheden die je tot je beschikking hebt zijn:

Afwerking met steentapijt

Miljoenen kleine steentjes gemengd met epoxyhars worden op de trap gesmeerd, waardoor naadloze treden ontstaan. Steentapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan zelfs gecombineerd worden met ledverlichting. Het voelt warm aan en is gemakkelijk in onderhoud.

Kale betonnen trap

Een betonnen trap hoeft in principe niet verder afgewerkt te worden. Als het beton storten perfect gelukt is, kun je er prima voor kiezen om de ruwe betontrap onbehandeld te laten.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de trap te laten polieren om een glanzend oppervlak te verkrijgen. Een gepolierde betontrap komt vaker voor bij prefab trappen, omdat deze in de fabriek strakker afgewerkt kunnen worden dan bij jou thuis. Een gepolijste betonnen trap wordt meestal gebruikt als woonkamertrap

Als er kleurpigment en kwarts aan het beton zijn toegevoegd, kan het afgewerkt worden met een uithardende finish, waardoor het een keramische uitstraling krijgt.

Kale betonnen trappen worden vaak gebruikt in lofts en bedrijfspanden. Het heeft een industriële uitstraling, is onderhoudsvriendelijk, kan worden bekleed of geverfd, is slipbestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijs betonnen trap polieren: Deze klus kost meestal, afhankelijk van de trapsoort, 100 euro per traptrede. Om de precieze prijs te weten vraag je het best een offerte aan.

Betonnen trap bekleden met natuursteen

Vanwege de hoge kosten van een zelfdragende natuurstenen trap, wordt vaak gekozen om een betonnen trap te bekleden met natuursteen.

Een natuurstenen trap heeft een zeer grote slijtvastheid, maar kan na verloop van tijd donkerder worden op de meest betreden plekken. Tegels van natuursteen kunnen ook worden gebruikt voor de afwerking van een betonnen trap, maar moeten minstens drie millimeter dik zijn.

Het gebruik van deze stenen tegels kunnen een robuuste uitstraling geven. Natuurstenen trappen zijn onderhoudsvriendelijk, verkrijgbaar in verschillende variaties en geven een elegante en luxe uitstraling.

Tip: Natuursteen is best prijzig. Je kunt ook een bepaald aantal treden van dit materiaal voorzien voor een chic resultaat.

Betonnen trap bekleden met hout

In tegenstelling tot de kille en industriële uitstraling van beton, heeft hout een warme en natuurlijke uitstraling.

Hout kan op twee manieren worden gebruikt: bevestigd op een betonnen trap of als een volledig houten trap die over een betonnen trap wordt geplaatst. Als de trap nog niet is geplaatst, kan het verstandiger zijn om direct een houten trap te maken in plaats van eerst beton te gebruiken.

Hout is overschilderbaar, relatief betaalbaar, verkrijgbaar in verschillende variaties en kleuren, en gemakkelijk te bewerken.

Betonnen trap bekleden met tapijt

Een andere afwerkingsmogelijkheid is het bekleden van de betonnen trap met tapijt. Dit is een veel gekozen optie, aangezien tapijt zeer slijtvast kan zijn.

Het is echter belangrijk om te zorgen voor stevig tapijt om voortijdige slijtage en zichtbaarheid van de betonnen neus te voorkomen. Tapijt is flexibel en kan eenvoudig zelf worden aangelegd, en het biedt uitstekende slipbestendigheid.

Vergelijk offertes online voor gratis

Betonvloer combineren met betontrap

Creëer een harmonieus interieur door je trap dezelfde kleur te geven als een gegoten betonvloer. Om je wat inspiratie te geven over hoe jouw woning er dan uit kan komen te zien, delen we hier enkele inspirerende foto’s:

Betonnen trap aan huis
Hierboven zie je een betonnen trap die vanaf buiten naar de kleder van een huis loopt.
Betonnen trap in huis
Op deze foto zie je een strak afgewerkte betonnen trap in een huis.
Betonnen trap met glazen leuning in huis
In dit huis zie je een betonnen trap als onderdeel van een modern interieur met een glazen leuning aan gemonteerd.
Betonnen trap in appartementencomplex.
In dit appartementencomplex zie je een betonnen trap naast een lift als deel van het moderne interieur.
Betonnen trap voor ingang woning
Op de foto hierboven zie je een betonnen trap als entree voor de ingang van een woning

Professioneel advies nodig? Vind de juiste vakman in jouw regio voor info en een vrijblijvende offerte

Een vakman heeft de benodigde expertise voor het uitvoeren van dit soort specifieke projecten. Vergelijk gratis vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio en vind de juiste professional die past bij jouw budget en project.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen