arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid

Online offerte aanvragen voor traprenovatie

Via ons offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aanvragen.

Hoe verloopt het?

Allereerst vul je het offerteformulier in, alle trappenspecialisten in jouw regio die aan jouw criteria voldoen worden vervolgens gecontacteerd. Deze trappenspecialisten kunnen je vervolgens advies geven en een offerte op maat bezorgen.

Deze kan je nu vervolgens rustig doorlezen en met mekaar vergelijken. Zo kan je gemakkelijk en snel een keuze maken en vind je de beste specialist voor jouw specifieke situatie.

Waarom offertes vergelijken?

Het is verstandig om offertes met mekaar te vergelijken. Trapspecialisten kunnen namelijk erg van elkaar verschillen. Verschillende trappenspecialisten hebben verschillende arbeidskosten. Sommige trappenspecialisten kunnen dus goedkoper zijn terwijl anderen weer jarenlange ervaring kunnen hebben of extra opties bieden.

Trap wordt gerenoveerd

Wat is de prijs van traprenovatie gemiddeld? 

Je oude trap of huidige trap renoveren is goedkoper dan een gehele nieuwe trap nemen. Toch is een trap renoveren ook niet gratis. Gemiddeld gezien betalen mensen tussen de € 1.000 en € 3.500 voor een gerenoveerde trap.

De traprenovatie prijzen liggen dus nog al uit elkaar maar gemiddeld betaalt men zo’n € 2.000 voor een gerenoveerde trap. De kosten voor een traprenovatie hangen ook sowieso af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld om het aantal treden en eventueel stootborden dat nodig is, de benodigde materiaalkosten en de vorm van de trap.

Je hebt bijvoorbeeld een open trap en een gesloten trap oftewel een dichte trap. Voor een gesloten trap ga je meer materiaal nodig hebben dan voor een open trap waardoor deze vanzelfsprekend duurder wordt. Zo heb je ook een rechte trap die weer goedkoper is dan een gedraaide trap.

Premies voor traprenovatie?

Ga je een trap renoveren? Dan zou je wel eens in aanmerking kunnen komen voor premies en subsidies. De Vlaamse overheid heeft eind 2015 een renovatiepremie ingevoerd en traprenovaties vallen daar ook onder.

Een heleboel woningen in Vlaanderen zijn namelijk sterk verouderd en op deze manier wil de overheid mensen stimuleren om bepaalde onderdelen van hun huis waaronder de trap te renoveren. De premie is zo’n 20% tot 30% en er is ook een minimaal investeringsbedrag.

Je dient namelijk minimaal € 2.500 aan facturen te hebben. Er is geen maximumbedrag. Heb je de facturen ingediend? Dan kan je ongeveer binnen jaar rekening op het geld.

Verschillende soorten traprenovatie [Overzicht]

Er zijn verschillende soorten traprenovaties. Hieronder bespreken we meerdere opties.

Overzettreden

Je kan er voor kiezen om overzettreden te laten plaatsen. Overzettreden zijn treden die op maat gemaakt worden en over de treden van de oude trap worden geplaatst.

Herschilderen van de trap

Bij houten trappen is het herschilderen of het laten herschilderen van de trap ook mogelijk. Je begint hierbij met het stofvrij maken en het schuren van de trap en vervolgens beschilder je deze met bijvoorbeeld een kleurlak.

Zandstralen van de trap

Een andere methode is een trap renoveren met zandstralen. Met behulp van een speciale compressor en een materiaal van zandstralen is het mogelijk om zo oudere verflagen te verwijderen waardoor je de originele staat van de trap weer te zien krijgt.

Trap in huis die word gerenoveerd

Voordelen en nadelen van traprenovatie op een rijtje

Er zitten verschillende voordelen en nadelen aan het renoveren van je trap. Hieronder bespreken we ze.

Voordelen 

Als je een huiseigenaar bent is je trap renoveren vaak de beste optie. Dit moet natuurlijk nog wel mogelijk zijn. Als er bijvoorbeeld grote scheuren in het hout van de trap zitten moet je de gehele trap laten vervangen.

Nieuwe look

Als de trap dus nog stevig genoeg is kan een traprenovatie je huis een compleet nieuwe look geven. Je kan je trap bekleden met een houtsoort of een speciale kleur laminaat die geheel bij deze tijd past. Ook kan je hier enkel de kleur van je trap aanpassen op jouw smaak en als je meerdere trappen in je huis hebt, kun je er ook meerdere renoveren voor hetzelfde bedrag van slechts één nieuwe trap.

Tijd besparen

Het renoveren van een trap zal je veel tijd besparen. Een nieuwe trap plaatsen of laten plaatsen kost namelijk veel meer moeite en tijd ook al zouden veel mensen dat misschien niet meteen denken.

Er komen heel wat ingewikkelde dingen kijken bij het plaatsen van een nieuwe trap maar het meest ingrijpende is dat de oude trap eerst nog helemaal verwijderd moet worden. Met het renoveren van je trap kan je dit dus voorkomen en veel tijd sparen.

Minder op te ruimen

Het plaatsen van een nieuwe trap brengt ook ontzettend veel afval met zich mee. Bij een traprenovatie, afhankelijk van het soort trap, hoef je of vrijwel niks op te ruimen of hooguit een aantal losse stukje van de overzettreden die niet nodig waren.

Geen last van een krakende trap

Wanneer je een nieuwe trap koopt kan deze in veel gevallen gaan kraken omdat hout een materiaal is dat leeft. Bij een traprenovatie heb je dit probleem niet.

Traprenovatie in huis

Nadelen

Zelf een trap renoveren kost behoorlijk wat tijd

Als je van plan bent om zelf een trap te gaan renoveren moet je er rekening mee houden dat dit behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Het is daarom dan ook verstandiger om dit klusje aan een ervaring trappenspecialist over te laten. Deze kan dit klusje al binnen één dag geklaard hebben!

Vrijkomend stof

Bij een traprenovatie komt er behoorlijk wat stof vrij. Zeker bij de meeste trappen van hout of van laminaat is dit het geval.

Trap laten renoveren? Vergelijk gratis meerdere offertes!

Via het bovenstaand formulier kan je vrijblijvende en gratis offertes aanvragen over trap renovaties.

Door het vergelijken van verschillende offertes is het eenvoudiger om de geschikte trappenspecialist voor jouw situatie te vinden. Zo kan je prijzen vergelijken, de ervaringen van de vakmannen vergelijken en uiteindelijk de beste deal vinden.

Ben je op zoek naar een trappenspecialist?
Vraag dan hier je offertes aan!
Hoe werkt het?
1
Doe een aanvraag via het formulier
2
Gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies de beste professional!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, je bent niet verplicht om te kiezen voor iemand.
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra je het formulier ingevuld heeft, bellen wij je op met enkele aanvullende vragen. Op deze manier kunnen we je met de specialisten matchen die het meest geschikt zijn voor je project. Deze specialisten nemen dan contact met je op om een offerte op maat uit te werken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Ten slotte vergelijk je alle offertes en kies je de beste specialist.
Nee, de offertes zijn geheel vrijblijvend. Je bent dus zeker niet verplicht om te kiezen voor een specialist.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. Daarom hebben je adres nodig om de juiste specialisten te selecteren. Bovendien komen de specialisten vaak eerst ter plaatse, vooraleer ze een offerte uitwerken. Het is dus handig dat ze je adres direct hebben. Wij hebben je telefoonnummer nodig, zodat wij je aanvraag zo snel mogelijk kunnen voltooien en doorsturen naar de juiste specialisten. Je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen enkel zichtbaar zijn voor de specialisten met wie je gekoppeld bent.
Als het om een renovatieproject gaat, komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is noodzakelijk om een correcte offerte te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject van zeer veel verschillende factoren afhankelijk is.
Zodra we je aanvraag ontvangen, bellen wij je zo snel mogelijk op. Wij behandelen je aanvraag en brengen je in contact met de juiste specialisten, Zij nemen binnen de 48 uur contact met je op voor een vrijblijvende offerte.
Ja, al onze specialisten zijn onderworpen aan een kwaliteitscontrole voordat ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Daarnaast beoordelen onze gebruikers de specialisten en delen ze hun ervaringen. Raadpleeg deze beoordelingen om een nog betere keuze te maken. Eens je de offertes ontvangen heeft en de werken gedaan zijn, kan je ook zelf de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we we onmiddellijk aan de slag, zodat we altijd de beste kwaliteit bieden.
Construction worker
Ontvang offertes