Hoeveel kost een keldertrap?

De kosten van een keldertrap hangen af van meerdere factoren.

Ten eerste speelt het materiaal een rol. Zo kost een houten keldertrap gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 euro. Een metalen keldertrap kost al snel gemiddeld tussen de 3.500 en 4.500 euro.

Ook de vorm van de trap heeft een invloed op de prijs. Zo is een rechte trap bijvoorbeeld goedkoper dan een kwartdraaitrap. Rechte trappen hebben namelijk minder materiaal nodig. Een rechte, houten keldertrap is dus de goedkoopste optie.

Tot slot is ook het aantal traptreden prijsbepalend. Kelders met lage plafonds hebben bijvoorbeeld vaak minder treden nodig. Hoe meer treden, hoe hoger de kostprijs zal liggen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes
arrow Ontvang offertes

De beste materialen voor een keldertrap  

Verschillende materialen zijn geschikt voor een keldertrap. Hieronder bespreken we gedetailleerd de drie meest gebruikte materialen.

1. Betonnen keldertrap

Beton is net als metaal een sterk materiaal dat bovendien krasbestendig is. Bij een betonnen keldertrap heb je geen last van krakende traptreden. Tot slot is beton ook vuurbestendig.

Betonnen keldertrap

2. Houten keldertrap

Een houten keldertrap komt het meeste voor. Niet alleen is hout het goedkoopste materiaal. Het geeft ook een warme en natuurlijke uitstraling en het is licht van gewicht. Houten trappen zijn voor de meeste mensen bijgevolg de beste optie.

Houten keldertrap

3. Metalen keldertrap

Metaal is een ontzettend stevig materiaal. Daarom is het zeker geschikt voor keldertrappen. Je kunt de trap bijvoorbeeld dunne treden geven waardoor je heel wat ruimte bespaart. In het geval van een keldertrap is dat enorm handig.

metalen keldertrap

Renovatiemogelijkheden voor je huidige keldertrap

In plaats van een nieuwe keldertrap te plaatsen, is het mogelijk om je huidige keldertrap te renoveren. Dat kan op drie verschillende manieren.

1. Herschilderen

De eenvoudigste manier om je trap te renoveren, is door ze te herschilderen. Bij houten trappen met eventuele balken is het normaal dat de verf er na een tijdje afbladdert. Je kan dit eenvoudig oplossen door de trap te herschilderen. Met weinig moeite krijgt je trap zo een volledig nieuwe uitstraling.

2. Overzettreden

Je kunt de bestaande treden van je trap ook met overzettreden bekleden. Dit type traprenovatie is eenvoudig bij zowel rechte trappen als draaitrappen. Hou er echter wel rekening mee dat de overzettreden op maat gemaakt moeten worden.

3. Zandstralen

Wil je een houten trap renoveren? Dan kun je ook gebruik maken van zandstralen. De trappenspecialist spuit onder hoge druk kleine zandkorrels op het houten oppervlak. Na een tijdje krijg je de originele uitstraling van de trap weer te zien. Vervolgens kan je de trap bijkomend met vernis behandelen.

Jouw opties kennen?
Bespreek ze met een trappenspecialist

Aandachtspunten bij de plaatsing van een trap

Bij de plaatsing van een keldertrap hou je best ook rekening met een aantal aandachtspunten.

  • Trapleuning. In tegenstelling tot een gewone trap is bij een keldertrap vooral een goede leuning extra belangrijk. Je wil namelijk een zo veilig mogelijke trap in je kelder hebben. Slechte belichting en vochtigheid kunnen de trap gevaarlijk maken. Zorg er daarom voor dat de leuning steeds een goede grip heeft en stevig is.
  • Denk aan details. De veiligheid is belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je keldertrap van anti-slip strips voorzien is.
  • Zorg er ook voor dat je de juiste afmetingen doorgeeft voordat je aan jouw project begint. Een trap moet namelijk perfect passen. Twijfel je? Schakel dan een specialist in.

Zelf een keldertrap plaatsen of een specialist inschakelen?

De installatie van een keldertrap is best een complexe klus. Het wordt daarom sterk aangeraden om deze klus aan een professionele trappenmaker over te laten. Zo ben je onder meer zeker dat de afmetingen kloppen. Dat is belangrijk. Want de trap moet perfect passen.

Een specialist kan je ook vertellen welk materiaal het beste is in jouw situatie. Moet de trap in een vochtige ruimte geplaatst worden? Dan is een houten trap niet zo’n goed idee. De vochtigheid zorgt er namelijk voor dat hout begint uit te zetten. Vervolgens kan de trap ook beginnen kraken.

keldertrap in donkere omgeving

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang advies op maat van specialisten  

Wil je een nieuwe keldertrap laten plaatsen door erkend vakman? Of, zoek je een specialist die je oude keldertrap kan renoveren?

Vul onderstaand offerteformulier in en kom direct in contact met meerdere specialisten in jouw regio. Ze bezorgen je advies op maat en gratis vrijblijvende offertes.

Door meerdere offertes onderling te vergelijken, vind je gegarandeerd de beste oplossing voor jouw situatie en budget. Een trappenspecialist bezit bovendien de nodige kennis en ervaring om jouw trap correct en veilig te installeren.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen