Wat is een dubbelkwart trap?

Een dubbelkwart trap is, zoals de naam het al een beetje verklapt, een trap die twee keer een kwart draait. Bijgevolg zullen er zich aan een dubbelkwart trap altijd twee spillen bevinden. De trap draait altijd aan de onderkant vlak na het begin en aan de bovenkant ook weer.

Trap met kwart draai van 90 graden

Wat kost een tweekwart trap?

Wat een dubbelkwart trap kost hangt af van verschillende factoren. Er zijn heel veel verschillende soorten trappen met verschillende prijzen.

Gaat het bijvoorbeeld om een open trap of om een gesloten trap? Voor een gesloten trap heb je onder meer stootborden nodig. Dat is meer materiaal en dus een hoger prijskaartje.

Ook het materiaal zelf is een prijsbepalende factor. Je zou bijvoorbeeld een mdf-stootbord kunnen combineren met een hardere houtsoort voor de treden. Bepaalde houten trappen hoor je in een aantal gevallen wel verder af te schilderen. Dit dekkend schilderwerk dient als extra beschermlaag en is voor sommige houtsoorten noodzakelijk.

Verder kan je ter beveiliging een antislip-strip op elke trede toevoegen. Een ander veiligheidsaspect dat wat extra geld kan kosten zijn leuninghouders, hekwerk of tot aan de bovenste trede trapleuning installeren. Je vindt verschillende soorten trapleuningen en trap hekwerk in uiteenlopende prijsklasses.

Je kunt bijvoorbeeld traptreden van massief vurenhout gebruiken. Vurenhout is relatief goedkoper in vergelijking met andere houtsoorten. Ook is het aantal treden belangrijk. Zo is een trap met meer treden duurder dan een trap met minder treden, aangezien er meer materiaal nodig is.

Gemiddeld kosten een dubbelkwart trappen tussen de 2.000 en 3.000 euro.

Vraag een concreet offertevoorstel aan 1 of meer vakmannen
Vind de juiste vakman in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Voordelen van een trap met een dubbele kwartslag

Een trap met een dubbele draai biedt veel voordelen ten opzichte van andere trapsoorten zoals rechte trappen. Hieronder nemen we alle voordelen van een trap met dubbelkwart door.

1. Veelzijdig gebruik

Een dubbelkwart trap past zowel in een grote als in een kleinere ruimte. Hierdoor is de trap erg veelzijdig in gebruik en heb je meer opties dan met een eenvoudige standaard rechte trap.

2. Uniek bewegingseffect

Door de draaien in de trap creëer je een bewegingseffect. Dit effect is er niet met rechte trappen.

3. Ruimtelijke sfeer

Doordat de trap twee keer een kwartslag draait, creëert het een ruimtelijk sfeer in de kamer. Door de dubbele draai in de trap krijg je een speciaal bewegelijk effect wat je bij een normale recht lopende trap niet hebt.

4. Ruimtebesparend

Door voor het type trap met dubbelkwart te gaan kan je enorm veel ruimte besparen. Het aantal rechte treden die je in bepaalde ruimtes aan één stuk achter elkaar kunt plakken is in veel ruimtes beperkt. Je kan met een dubbelkwart trap perfect je trap op maat laten maken.

5. Open en dichte trap

Een dubbelkwart trap kan zowel een open als een dichte trap zijn. Hierdoor kan je zelf kiezen welke optie voor jou het beste is.

Wil je bijvoorbeeld dat er meer licht in je kamer komt of dat het licht beter doorschijnt? Dan kan een open trap de betere optie zijn voor jou. Is veiligheid voor jou het belangrijkste omdat je misschien kinderen of oudere mensen die slecht ter been zijn in huis hebt? Dan kan een gesloten trap, met stootborden dus, de beste uitkomst bieden.

6. Makkelijk zelf te monteren

Een groot voordeel van deze trap is dat ze ook eenvoudig zelf te monteren is. Installatiekosten kunnen oplopen tot ongeveer 600 euro. Vandaar dat veel mensen het prettig vinden als ze ook de optie hebben om zelf de eigen trap te installeren.

Als alternatief bestaan er een bouwpakket waarmee de dubbelkwart trap zelf snel is gemaakt. De trappen dienen afgeschilderd te worden met een soort grondverf. Eventuele noesten en andere oneffenheden zijn dan niet meer te zien.

7. Past in verschillende interieurs

De dubbelkwart trap is een trap die in heel diverse interieurs past. Door bijvoorbeeld houten elementen toe te voegen zou de trap perfect in een landelijk interieur passen. Ook kan je de trap van metaal maken, zodat de trap in een industrieel interieur past.

Dubbelkwart trap

Verstuur je aanvraag en ontvang advies en offertes op maat

Spreekt een dubbelkwart trap je aan, maar wil je eerst nog meer info? Dan kan je via onderstaand offerteformulier je gegevens achterlaten voor advies op maat en 1 of meerdere vrijblijvende offertes van vakmannen in jouw regio.

Aangezien vakmannen vaak uiteenlopende tarieven hanteren en ook verschillende expertises hebben, is het verstandig om vakmannen onderling te vergelijken. Zo kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen