Wat is een bovenkwart trap?

Een bovenkwart trap is een rechte trap die recht omhoog loopt en tegen het einde een kwartslag naar rechts of naar links draait. De trap kenmerkt zich dus door de kwart bocht die de trap aan de bovenkant neemt.

Het tegenovergestelde van een bovenkwart trap is een onderkwart trap, waar de kwartdraai helemaal aan het begin van de trap is.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind de juiste vakman in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Wat kost een trap met een kwartslag bovenaan?

Hoeveel een bovenkwart trap kost hangt af van meerdere factoren. Neem je bijvoorbeeld een dichte trap met stootborden in plaats van een open trap? Dan kost dat natuurlijk meer aangezien er meer materiaal nodig is. Ook het materiaal dat voor bovenkwart trappen gebruikt wordt speelt een rol. Het ene materiaal is duurder dan het andere.

Verder geldt, hoe meer treden je trap heeft, hoe meer het kost. Ook kan je er voor kiezen om extra zaken aan je trap toe te voegen, zoals een antislipstrip op elke trede of trap hekwerk om zo je ideale trap te verkrijgen.

Gemiddeld mag je voor een bovenkwart trap rekenen op een prijs tussen 2.000 en 3.000 euro.

Bovenkwart trap in huis

Voordelen van een trap met bovenkwartslag

Een bovenkwart trap biedt een aantal interessante voordelen. Hieronder bespreken we ze kort.

1. Ruimtebesparend

De kans is altijd reëel dat een rechte steektrap niet in je huis past. In dat geval kan een bovenkwart trap net de juiste oplossing zijn. Door de bovenverdieping draairichting kan het net zo zijn dat door die kwartslag in de trap de bovenste trede van de trap precies goed uitkomt.

2. Veel materiaalsoorten

Je hebt voor een bovenkwart trap keuze uit vrijwel alle materialen. Wat fijn is! Sommige mensen houden bijvoorbeeld meer van hout en andere van metaal. Ook geeft dit je de optie om ook portemonneegericht te kiezen.

Je kunt bijvoorbeeld voor een vuren trap gaan van massief vurenhout of een combinatie van vuren hout voor de trede en een mdf stootbord. Sommige houten trappen dienen afgeschilderd te worden als extra beschermlaag.

3. Opbergruimte onderaan de trap

Als je kiest voor een uitvoering met stootborden kan je de ruimte onder de trap optimaal gebruiken voor verschillende dingen. Je zou het als opbergruimte kunnen gebruiken, als bureau of zelfs als wc. Ga je voor de open variant? Dan kan je de ruimte vrijwel enkel als opbergruimte gebruiken.

4. Esthetisch aantrekkelijk

Heb je nou een trap met bredere of smallere gangen? Een trap met een eigen bovenkwart zal er altijd esthetisch indrukwekkender uitzien dan een rechte trap. Naast het praktische aspect is het één van de redenen waarom deze trapsoort zo populair is.

Wanneer voor een bovenkwart trap kiezen?

Er zijn een heleboel redenen waarom je een bovenkwart trap zou kunnen nemen. Zo ziet de trap er esthetisch mooi uit, kan het in veel woningen een handige oplossing bieden en kies je uit welk materiaal je maar wilt.

Ook is het, mits je gebruik maakt van stootborden, perfect mogelijk om een toilet onder de trap te laten plaatsen. Verder is het mogelijk om nog hekwerk naast de trap laten plaatsen met bijvoorbeeld ronde spijlen.

Is een bovenkwart trap iets voor jouw woning? Vergelijk info, advies en offertes van vakmannen

Spreekt een dergelijke trap je wel aan maar wil je eerst nog wat meer over dit onderwerp te weten komen? Dan kun je via onderstaand formulier je gegevens achterlaten voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Door de opties voor een bovenkwart trap online eerst goed te bestuderen, weet je gelijk waar je aan toe bent.

Door meerdere offertes van verschillende vakmannen te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie en budget.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen