Wat is een bloktrap?

Een bloktrap kenmerkt zich door zijn blokachtige vorm. Bloktrappen zijn in de meeste gevallen houten trappen en de traptreden en de stootborden zijn altijd even dik. Door zijn strakke vorm heeft de trap een moderne uitstraling waardoor ze perfect in een modern modieus interieur past.

Bloktrap versus Z-trap

Als je een beetje bekend bent met trappen, is het je misschien al opgevallen dat een bloktrap opvallend veel op een Z-trap lijkt. Maar, wat is het verschil tussen de twee vraag je je wellicht af?

Bij een bloktrap gaat elke trede over in het stootbord met een hoek van 90 graden. Bij een Z-trap staan de stootborden niet perfect rechtop maar schuin. Daardoor is er dus geen hoek van 90 graden meer, maar een Z-vormige hoek. Vandaar ook de naam Z-trap.

Wat kost een bloktrap?

Er zijn diverse factoren die de prijs bepalen van een bloktrap. Zo speelt het materiaal een rol. Bloktrappen zijn meestal van hout gemaakt. Er bestaan een heleboel houtsoorten in uiteenlopende prijsklasses. Ook het aantal treden heeft een invloed op de prijs. Hoe meer treden je gebruikt, hoe meer materiaal je nodig hebt en dus hoe hoger de kostprijs.

Over het algemeen mag je voor een bloktrap rekenen op een prijskaartje van minimaal 1.000 euro.

Een erkend vakman nodig?
Vraag dan hier dan hier je offertes aan!

Voordelen en nadelen van een bloktrap

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan een bloktrap. Hieronder bespreken we beide.

Voordelen

1. Veiligheid

Een trap waarbij de veiligheid goed geregeld is, wilt natuurlijk iedereen. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen of voor oudere mensen die wat slechter te been zijn, is dit onderdeel natuurlijk prioriteit nummer 1.

2. Verschillende uitvoeringen

Er zijn een heleboel verschillende uitvoeringen mogelijk als het om een bloktrap gaat. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals beukenhout of eikenhout. Ook kan je er kiezen om bijvoorbeeld een bordes toe te voegen of een leuning.

3. Past perfect in een modern interieur

Een bloktrap past met zijn minimalistische maar toch strakke ontwerp perfect in een moderne woning. Het minimalistische design maakt de trap dus niet alleen erg functioneel maar dus ook een modieuze keuze voor in een modern interieur.

4. Weinig warmteverlies

Bloktrappen zijn gesloten trappen. In tegenstelling tot een open trap laat een dichte trap geen warmte ontsnappen tussen de traptreden door. Naast het feit dat zo’n trap veiliger is en prettiger in gebruik is het dus ook behoorlijk prettig voor je portemonnee.

Houten bloktrap in woning

Nadeel

1. Hoge prijs

Hoewel er een stuk meer voordelen dan nadelen zijn, moet je toch rekening houden dat de prijs voor veel mensen een nadeel kan zijn. Een bloktrap op maat laten maken kost nog al wat. Voor een meer exacte prijs moet je een vakman vragen dit voor je uit te rekenen.

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn een aantal uitvoeringen mogelijk. Hieronder nemen we ze even door.

1. Grenen houten trap

Grenen houten trappen zijn de meest voorkomende soort bloktrappen. Grenenhout is sterk, relatief goed geprijsd en het is makkelijk te bewerken. Het is dus een goede optie om je bloktrap mee te maken.

2. Dikte van de treden

De traptreden en de stootborden zijn bij een bloktrap meestal even dik. Je kan zelf kiezen hoe dik je beide wilt hebben. Veel hangt af van je persoonlijke smaak.

3. Met of zonder bordes

Je kunt ook kiezen of je een bordes aan de trap wilt toevoegen. Een bordes is een soort platform waar de trap verandert van richting. Een bordes dient als rustplek meestal ergens halverwege de trap. Een trap met bordes neemt wel meer ruimte in dan een trap zonder bordes.

4. Met of zonder leuning

Ook kan je kiezen voor een extra leuning. Dit dient als extra veiligheidsmaatregel. Maar het kan ook op modieuze wijze iets toevoegen als je er van houdt.

Wens je extra info of advies op maat? Vul het formulier in en vergelijk gratis prijsvoorstellen

Ben je geïnteresseerd in een bloktrap of wil je eerst graag meer weten over dit onderwerp? Laat dan hier je gegevens achter voor een offerte en advies op maat.

Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken vind je gegarandeerd de beste oplossing voor jouw situatie en budget.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen