Hoe ziet een klassieke jaren 30 trap eruit?

Een jaren ’30 trap is een trappenstijl die de uitstraling heeft van een trap uit de periode 1930. Dit type trap kenmerkt zich door zijn ambachtelijk houtwerk en houtstructuur. Vaak wordt het bekleed met een beige, lichtbruine of crèmekleurige verf. Daarnaast wordt de trap vaak afgewerkt met een stalen leuning.

Meer weten?
Vraag info, advies en een offerte aan een vakman

Je bestaande trap omvormen tot een trap uit de jaren 30? [Tips]

Tip 1: Installeer jaren ’30 spijlen

Om de trap een ultieme jaren ’30 look te geven, installeer je best ook typische jaren ’30 spijlen. Dat zijn doorgaans ijzeren of uit hout gesneden spijlen in een geometrische vorm. Door de spijlen goed toe te passen op de trapbekleding, kun je de trap een mooie, trendy touch geven.

Tip 2: Breng een traploper aan

Zorg voor een gepaste traploper om de trap mee te decoreren. Een loper van een jaren ’30 trap typeert zich door zijn patronen, kleuren en materiaal.

Alternatief: combineer een jaren ’30 uitstraling met moderne elementen

Het voordeel van een jaren ’30 trap is dat het door zijn ontwerp of esthetiek makkelijk te combineren is met andere kleuren of stijlen. Je kan er dus bijvoorbeeld ook voor kiezen om de traprenovatie gedeeltelijk in de jaren 30 stijl te doen en het andere deel in een andere stijl.

Een trap renoveren kan je vaak ook zelf uitvoeren. Hieronder bespreken we enkele punten waarmee je makkelijk zelf aan de slag kan.

Een statige houten trap met witte muren en een trapleuning.

1. Verf je houten trap

Voorzie de trap van een dunne laag verf en laat dit vervolgens goed opdrogen. Pas als de verf is opgedroogd, begin je pas met het verven van de volgende laag.

Ook kun je ervoor kiezen om de trapleuning, het plafond en de hal te beschilderen om de aanwezigheid van de trap te benadrukken.

2. Breng een nieuw tapijt aan

Op basis van het uiterlijk van de nieuwe trap, bepaal je welke loper je zal leggen. Je kan ervoor kiezen om de loper op het eerste gezicht minder op te laten vallen door te kiezen voor dezelfde kleur als de trap. Of, je kan kiezen voor een andere kleur voor de loper die meer de aandacht trekt.

3. Plaats overzettreden

In het geval je een snelle en kostenefficiënte installatie wenst te hebben, kun je ervoor kiezen om overzettreden over de traptreden te plaatsen. Overzettreden zijn in verschillende materialen en ontwerpen beschikbaar en kunnen daardoor makkelijk afgestemd worden op wat het beste past bij het interieur van de woning.

Een klassieke houten trap met ijzeren spijlen en witte stootborden.

Advies op maat nodig? Kom in contact met trappenspecialisten via ons offerteformulier

Indien je na het lezen van bovenstaand artikel meer informatie wenst over traprenovatie, kan het lonen om gratis vrijblijvende offertes en advies na te vragen. Op die manier kun je vakmannen makkelijk onderling vergelijken en de gepaste expert vinden voor jouw persoonlijke project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen