Soorten landelijke trappen

Landelijke trappen zijn ideaal geschikt voor het inrichten van een landelijke woning. De landelijke trap is in veel verschillende soorten stijlen verkrijgbaar.

Steektrap

Een steektrap is een trap dat uit individuele treden en een ondersteunende structuur en een leuning bestaat. De treden van de trap hebben meestal een horizontaal loopvlak, alhoewel ze soms ook bochten kunnen bevatten.

Steektrappen worden vaak gemaakt van materialen zoals massief hout, beton, metaal of een combinatie van deze materialen. Het is een traditionele type trap die je vaak terug ziet komen bij commerciële gebouwen en woningen.

Wenteltrap

Wenteltrappen zijn trappen die je kunt herkennen aan de cirkelvormige structuur. Deze type trap is een ideale ruimtebesparende trapoplossing voor gebouwen of woningen met een beperkte beschikbare ruimte.

Kwartdraai

Een kwartdraai trap is een trap waarbij de richting van de trap met 90 graden (oftewel een kwart) verandert. Net als bij de wenteltrap is dit een ideale oplossing voor gebouwen waar een beperkte ruimte is.

Wit-bruine wenteltrap

Prijs landelijke trappen 2024

De prijzen van een landelijke trap kunnen variëren, dit hangt af van het met materiaal, de afmetingen, het ontwerp, de locatie en uiteraard de prijzen die het bedrijf vraagt voor de installatie.

De wenteltrap heeft wegens zijn complexe vorm een hogere prijskaart. Zo kunnen de kosten van een landelijke wenteltrap al gemakkelijk oplopen tot 2.500 euro. Heb je de wens om de trap te laten plaatsen door gespecialiseerde vakmannen? Hou dan rekening met een vraagprijs tussen 3.500 en 5.000 euro. De geschatte prijs kan verschillen per bedrijf en het materiaal wat nodig is voor de installatie.

Indien je een landelijke trap wilt plaatsen voor een lagere prijs, kun je kiezen om een zelfbouwpakket aan te schaffen. De prijs van een zelfbouwpakket voor een betaalbare trap bedraagt meestal ergens tussen de 500 en 700 euro.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Waarom kiezen voor landelijke trap?

Indien je wenst om je huis een warme en authentieke uitstraling te geven, zou de keuze voor een landelijke trap erg logisch zijn. Daarnaast brengt de trap naast zijn mooie uitstraling ook de volgende voordelen met zich mee.

Voordelen landelijke trappen

Elegantie: landelijke trappen hebben een elegante, warme en knusse uitstraling die bij een landelijk interieur past.

Natuurlijke materialen: de trappen worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en steen.

Ambachtelijke uitstraling: door het gedetailleerde houtsnijwerk en vakmanschap worden de trappen voorzien van extra structuur en warmte.

Duurzaamheid: de duurzaamheid mag natuurlijk niet vergeten worden als voordeel. De landelijke trappen worden van massief hout gemaakt wat ervoor zorgt dat het door de stevigheid lang meegaat.

Een landelijke trap met zwarte accenten

Welke stijl kiezen?

Het wordt erg aangeraden om de stijl en houtkleur van de trap te kiezen op basis van het interieur van de woning. Zo kun je kiezen uit de volgende stijlen om jouw huis net wat meer uitstraling te geven en te laten matchen met het interieur.

Authentiek

Een authentieke landelijke trap bestaat meestal uit natuurlijke materialen met een traditionele afwerking om een klassieke uitstraling te creëren. Dit past perfect bij een warm en tijdloos huisinterieur.

Cottage

Een cottage landtrap heeft met zijn rustieke, gezellige en warme uitstraling een toegevoegde waarde aan het interieur van zowel woningen als bedrijven. Daarnaast is hij wegens zijn tijdloze stijl altijd in de mode.

Sierlijk

Sierlijke landtrappen kenmerken zich door meer decoratievere en elegantere eigenschappen die het interieur van de trap een verfijndere uitstraling geven. De sierlijke landtrap valt dan ook meer op en heeft het doel om een echte eyecatcher te zijn in de ruimte waar die zich bevindt.

Elegant

Dan hebben we nog de elegante trap. Deze trap heeft zowel een luxe als een charmante stijl en wordt enkel gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Vaak vind je deze vooral terug bij luxury brands en showrooms, maar kan het ook perfect passen bij luxe woningen.

Een houten landelijke trap

Professioneel advies nodig? Vul het offerteformulier in en krijg advies op maat

Indien je na het lezen van dit artikel behoefte hebt aan professioneel advies, kan het lonen om verschillende offertes te vergelijken. De vakmannen kunnen je met hun ervaring en expertises verder helpen om je wensen te vervullen.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen