Een moderne woning verdient een moderne trap

Een moderne trap hoort thuis in een huis met een modern interieur. Mensen die voor een moderne trap kiezen, hebben dan ook meestal een woning met een wat moderner interieur. Vooral wanneer de trap gelijk in het zicht staat, zoals bijvoorbeeld in een woonkamer het geval is, is het belangrijk om een trap te kiezen die op de rest van het interieur aansluit.

Een aantal mensen hebben het idee dat een moderne trap gelijk duur moet zijn en heel luxueus en complex, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Moderne trappen hebben vaak een moderne maar eenvoudige uitstraling. Ze vergen zelfs minder onderhoud dan andere trappen en zijn niet alleen niet duur, maar zelfs een stuk goedkoper dan veel andere soorten trappen.

Voor een modern interieur

Een interieur dat modern is gaat gepaard met een moderne trap. Een moderne trap is meestal van glas, metaal, of een bepaalde houtsoort gemaakt. Ook staan de kleuren zwart en wit symbool voor een moderne uitstraling.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes aan!

Open en gesloten trap

Open en gesloten trappen hebben allebei een aantal voordelen en nadelen. Open trappen geven de indruk dat er meer ruimte is in de kamer. Ook kan je een open trap overal in een kamer plaatsen, zelfs in het midden, zonder dat je hiermee de ruimtes aan beide kanten volledig van mekaar afzondert.

Er zitten echter ook nadelen aan open trappen. Omdat een open trap lucht doorlaat zorgt het ervoor dat je meer stofverplaatsing gaat krijgen en dus meer stof dat door het huis heen vliegt. Ook zijn open trappen minder veilig voor kinderen omdat ze namelijk tussen de traptreden klem kunnen komen te zitten als ze er met een been doorheen vallen.

Gesloten trappen aan de andere kant bieden veiligheid. Omdat de traptreden gesloten zijn kunnen kinderen hier niet doorheen vallen. Aangezien je niet door de traptreden heen kunt kijken kun je meer met de ruimte onder de trap doen bij een gesloten trap. Zo zou je bijvoorbeeld een wc onder de trap kunnen hebben terwijl dat bij een open trap niet gekund had. Toch hebben ook gesloten trappen nadelen. Zo duurt het bijvoorbeeld langer om een gesloten trap schoon te maken.

De beste vloerbedekking voor een moderne trap

Er zijn meerdere populaire opties voor de vloerbedekking van moderne trappen. De drie populairste zijn tapijt, vinyl en hout. Vinyl is een populaire optie voor mensen die niet te veel tijd kwijt willen zijn aan onderhoud.

Tapijt is in aantallen de meest gebruikte vloerbedekking. Tapijt is er in talloze opties en helpt ook tegen uitglijden. Daarnaast werkt tapijt ook geluiddempend en voelt het lekker zacht aan voor je voeten. Hout is een vloerbedekking die esthetisch gezien waarschijnlijk het meest geschikt is voor een moderne trap. Door de vele verschillende houtsoorten heb je een ruime keuze voor elk interieur. Ook heeft hout een warme maar nog steeds strakke en moderne uitstraling. Daarnaast is hout een duurzaam materiaal dat erg lang mee gaat wanneer het goed onderhouden wordt.

Voor een modern interieur

Een interieur dat modern is gaat gepaard met een moderne trap. Een moderne trap is meestal van glas, metaal, of een bepaalde houtsoort gemaakt. Ook staan de kleuren zwart en wit symbool voor een moderne uitstraling.

Waar moderne trappen plaatsen?

Op welke plek je kiest voor welke soort trap hangt af van de ruimte waarin deze komt te staan. In een kleine ruimte is het bijvoorbeeld interessanter om voor een trap te gaan die net wat minder ruimte inneemt. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden voor de verschillende ruimtes.

Kleine ruimtes

Moet de trap in een kleine ruimte komen omdat je bijvoorbeeld een kleine woonkamer hebt? Dan kan een wenteltrap een uitstekende keuze zijn! Een wenteltrap gaat namelijk in een soort spiraalvorm omhoog waardoor je behoorlijk wat ruimte kunt besparen. Ook een spiltrap kan passen in een kleine ruimte.

Open ruimtes

In een open ruimte zou je kunnen kiezen voor een trap waarbij de trap als scheidingswand dient in de kamer. In zo’n trap kunnen ook inbouwkasten voorzien worden. Vandaar dat dit soort trappen vaak inbouwtrappen worden genoemd.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan het onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Voorbeelden moderne trappen

Bij de moderne trap heb je verschillende stijlen waar gebruik gemaakt van wordt. Voor wat voor soort trap je kiest hangt natuurlijk van de inrichting van je huis af maar ook van je persoonlijke smaak. Hieronder bespreken de meest voorkomende stijlen.

Zwevende trap zwart

Een zwevende trap is een trap zonder stootborden waarbij de treden van de trap maar aan één kant tegen een muur vast zitten. Hierdoor kan de illusie worden gecreëerd dat de treden zweven. Aan de kant van de muur wordt meestal ook een leuning geplaatst en aan de andere kant van de trap wordt meestal een glazen wand geplaatst om valpartijen en dergelijken te voorkomen.

Een zwevende trap is een echte eyecatcher, heeft rechte vormen en is enorm populair. Mensen met een interieur dat al modern is wensen vaak ook een moderne trap en de zwevende trap is hiervoor een uitstekende keuze voor een moderne rechte trap.

Zwevende trap in lege kamer

Glazen trappen

Trappen gemaakt van glas zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Glas is een materiaal dat makkelijk te bewerken is en wordt door velen als een tijdloos materiaal beschouwd.

In een huis waar het interieur vooral wit is, is een glazen trap ideaal. Ook een stalen trap met glazen treden kan erg moderne indruk geven vanwege de strakke lijnen.

Het laat namelijk veel licht door in de kamer waardoor de witte muren nog beter tot hun recht komen. Een aandachtspuntje om wel rekening mee te houden bij glazen trappen is dat ze nogal wat onderhoud nog hebben.

Glazen trap in gebouw.

Metalen of betonnen trappen

Een metalen of betonnen trap zien ze steeds vaker terug in modernere woningen. Een trap van metaal of beton kan tegenwoordig een hele mooie trap zijn. Je zou de treden van zo’n trap bijvoorbeeld met een mooie houtsoort kunnen bekleden.

Metalen trap zonder stootborden

RVS trap

Een andere populaire optie tegenwoordig is een trap van rvs, dit staat voor roestvrij staal en is ook en goede keus om je woning een moderne look te geven. Naast dat roestvrij staal onderhoudsvriendelijk is, is het ook erg duurzaam. Ook zit hier wel een nadeel aan. Dit materiaal is namelijk erg kostbaar. Het hangt dus sterk van je budget af welke trap voor jou interessant is.

Een moderne trap voor je woning?

Ben jij ook op zoek naar een eigen trap voor in je woning of heb je nog wat meer inspiratie nodig over dit onderwerp? Hier op onze website kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen over moderne trappen.

Op deze manier vind je gegarandeerd de juiste vakman bij jou in de buurt voor jouw specifieke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen