6 soorten design trappen

Vandaag de dag zijn er veel verschillende vrijdragende trappen op de markt. Natuurlijk wil je een moderne trap die goed aansluit bij de rest van je interieur.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kies je dan ook voor een spiltrap (ook wel bekend als wenteltrap) of misschien juist gewoon een rechte trap. Overigens moet de afwerking ook binnen je budget passen. Daarom bespreken we de verschillende soorten design trappen:

Op zoek naar een design trap?
Vul dan zeker onderstaand formulier en onze trappenspecialisten staan je bij met professioneel advies. Zo vind je de perfecte trap voor jouw interieur!
arrow Ontvang offertes

Zwevende design

Wil je een bijzondere trap om een echte blikvanger te creëren voor je woning? Dan is een zwevende trap zeker het overwegen waard. We zien deze moderne trappen steeds vaker voorkomen in de woonkamer van bestaande woningen.

Ben je een persoon die last heeft van hoogtevrees? Dan kan een zwevend effect als minder fijn ervaren worden. Om dit te verhelpen kun je elke trede laten voorzien van een stootbord. Zo voelt de zwevende trap toch wat betrouwbaarder aan.

Op de foto zie je terug hoe er een eenheid gecreëerd wordt door de verbinding van de woonkamer naar de bovenverdieping.

Zwevende designtrap
Zwevende trap van woonkamer naar bovenverdieping waarvan de treden in de muur vast gemonteerd zijn

Massieve design

Ga je liever voor een massieve design trap? Dat is zeker mogelijk. Je kunt veel verschillende soorten luxe materialen gebruiken om deze trap af te werken.

In de meeste gevallen wordt dit type design trap gegoten waarna die met dunne tegels betegeld wordt. Ook wordt dit type trap vaak ondersteund door een stevige leuning en een balustrade.

Dit maakt van jouw trap een echte eyecatcher. Onthoud echter wel dat de prijs mogelijk kan veranderen als je andere bijzondere materialen gebruikt.

massieve rode trap in modern huis
Massieve rode trap in modern huis

Open design

Dit model is zeer vergelijkbaar met zwevende trappen. Het verschil is dat deze vrijdragende trap in geen enkel geval stootborden heeft. Zwevende design trappen daarentegen kunnen dan weer wel voorzien worden van stootborden.

Door het ruimtelijke gevoel passen ze echt naadloos bij een modern interieur. Dat is ook de reden waarom je deze luxe trappen zo vaak in moderne bestaande woningen vindt.

Het nadeel van deze trap is dat de isolatie zeer beperkt is. Warmte en kou kunnen moeilijk vastgehouden worden in ruimtes.

Ook zie je dat gezinnen met kleine kinderen dit steeds vaker vervangen. Dit heeft met niets anders te maken dan de veiligheidsrisico’s voor de kinderen. In dit geval kies je beter voor een trap met stootborden en een trapleuning.

Hout wordt vaak als materiaal gekozen voor deze trappen, maar dat is zeker niet de norm. Ook hiervoor geldt dat hij in meerdere materialen beschikbaar is. Glas, beton en steen kunnen evengoed als bouwmaterialen dienen.

Open trap

Glazen design

glazen-trap-design-200x300.jpg

Dit strakke ontwerp zien we vaak voorkomen bij grote tech winkels. Toch kan hij thuis ook prima geplaatst worden. Glazen trappen kunnen zowel open als dicht zijn. Daarnaast kan hij ondersteund worden door balustrades en stootborden.

Stalen design

Wil je je woning een industriële look geven? Een stalen trap kan ondanks de erg dunne palen een grote brugging veroorloven. Het is een zeer moderne optie om je woning nog wat meer uitstraling te geven.

Ook kunnen er verschillende soorten traptreden worden geplaatst. Denk hierbij aan een bekleding van staal, natuursteen, beton of hout.

Betonnen design

Tegenwoordig zie je een betonnen trap ook steeds vaker voorkomen. Indien er al een betonnen trap aanwezig is, kun je deze modern afwerken. Je kunt de trap bijvoorbeeld combineren met houten afwerkingen of laten bedekken met betonnen tegels.

Verder kun je er ook voor kiezen om juist een echte betonlook te behouden. Zo maak je van deze design trap een echte eyecatcher.

betonnen designtrap - zwevend en open
Deze zwevende en open designtrap is een echte meerwaarde voor het interieur dankzij zijn betonlook.
Ben je op zoek naar een specialist?
Vraag dan hier je offertes aan!

Prijs designtrap 2024

Het is vanzelfsprekend dat de kostprijs van designtrappen afhangt van de gebruikte materialen. Wat voor soort afwerking je kiest, hangt ook af van de plaats waar de trap terecht komt. Ook de beschikbare ruimte speelt hier een rol in.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je een mooie designtrap naar de zolder wilt. In dat geval kun je er voor kiezen om enigszins te besparen op de afwerking. Zo heb je een mooie design trap, maar betaal je er minder voor dan een duidelijk zichtbare trap.

Meestal wordt er een spiltrap of wenteltrap gebruikt voor kleine woningen met weinig ruimte. Heb je veel ruimte tot je beschikking en wil je misschien extra grote of complexe treden hebben? Dan kan dat de prijs natuurlijk ook ophogen.

Een trap in de woonkamer is bijvoorbeeld veel zichtbaarder dan een trap in de hal. Om die reden wordt er vaak meer geld besteed aan een woonkamer trap.

Zwevende rechte design trappen kosten meestal tussen de € 7.500,- en € 12.500 euro. Een gegoten betontrap daarentegen gaat meestal vanaf € 5.000,-. Voor een nauwkeurige prijs schattig kun je het best een vakman raadplegen.

Meer weten over design trappen? Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes

Een traprenovatie is een vrij complexe klus. Ook wil het weleens lastig zijn om de juiste keuze te maken. De trap moet immers voor een acceptabele prijs goed tot zijn recht kunnen komen.

Door meerdere offertes te vergelijken kun je een vakman vinden die aan alle wensen voldoet. Een vakman heeft veel expertise en ervaring op het gebied van traprenovaties. Hij geeft je niet enkel advies op maat, maar biedt ook garantie op goed werk.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen