Trap bekleden: Kun je een trap ook wrappen?

Nagenoeg elke trap is geschikt voor wrappen. Of je nu een open trap of dichte trap hebt, met wrapfolie kan zowat elke trap bekleed worden. Ook de materialen waaruit je trap werd opgebouwd en de huidige afwerking spelen geen rol: zowel een stenen als houten trap kun je zonder problemen met wrapfolie laten afwerken.

Jouw oude trap in een nieuw jasje?
Schakel een expert in voor je traprenovatie.
arrow Ontvang offertes

Zo werkt wrappen

Een specialist zal je trappen eerst en vooral grondig schoonmaken. Zo verzekert die dat de folie probleemloos zal hechten. Zijn de trappen goed schoon? Dan brengt hij of zij de wrapfolie aan.

Je kiest zelf waar de wrapfolie wordt aangebracht. Bij een dichte trap (waar alle traptreden voorzien zijn van stootborden) worden doorgaans enkel de stootborden en de bovenzijden van de treden bekleed. Met een open trap heb je de keuze tussen een enkelzijdige bekleding (enkel de bovenzijden van de treden) en een dubbelzijdige bekleding (de onder- en bovenzijden van de trap worden bekleed).​

Een jonge man in een zwart hemd met een gele toolbelt houdt zich bezig met het wrappen van een trap met trapboom in het kader van een traprenovatie.

Prijs: Hoeveel kost een trap wrappen?

Voor het laten wrappen van je trap mag je rekenen op een prijs van zo’n 1.300 euro. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren.

 • Afmetingen trap en aantal treden.
 • Gebruikte folies.
 • Wrapmethode: enkel- of dubbelzijdig?
 • Trapontwerp en complexiteit van het wrappen.
 • Extra’s: antislip folie, vuilafstotende wrapfolie, enzovoort.

Benieuwd hoeveel het wrappen van jouw trap kost? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes op maat.

Niet meer betalen dan nodig voor je traprenovatie?
Vergelijk offertes op maat en bespaar!
arrow Ontvang offertes

Voordelen van wrappen

Waarom zou je jouw trap wrappen?

1. Budgetvriendelijk

Een trap wrappen, is doorgaans goedkoper dan je trap laten schilderen of op een andere manier laten renoveren.

2. Vlotte renovatie

Waar je met het verven van je trap vaak dagenlang in de weer bent met schuurmachines en verf, hoef je daar met het wrappen niet in te zitten. Voor de meeste trappen hoeft het wrappen niet langer dan een dag te duren.

3. Onderhoudsvriendelijk

Na het wrappen is je trap heel eenvoudig schoon te houden. Veel folies zijn antibacterieel en vuilafstotend.

4. Veilig

Een trap moet uiteraard veilig zijn. Zit je in met slipgevaar? Kies dan voor een anti slip wrapfolie.

5. Veel creatieve mogelijkheden

Over die nieuwe uitstraling van je oude trap heb je ontzettend veel inspraak. Je hebt de keuze uit folies met heel wat verschillende designs. Hieronder lees je daarover meer.

Een modern interieur met klassieke toetsen, met in het midden een kwartslag trap bekleed met mamerfolie.

Soorten wrapfolies voor trap renoveren

Trappen laten wrappen geeft je enorm veel designopties. Je hebt de keuze uit heel wat verschillende looks:

 • Hout. De wrapfolie met houtlook is voorzien van een voelbare textuur. Je hebt ook de keuze uit verschillende imitatiehoutsoorten.
 • Metaal. Je hebt de keuze uit verschillende metaallooks. De wrapfolie kan voorzien worden van echte stukjes metaal voor een resultaat dat nagenoeg niet te onderscheiden is van een echte metalen trap.
 • Natuursteen. Met wraps kun je op een zeer budgetvriendelijke manier de luxueuze uitstraling van een marmeren trap bekomen. Ook imitaties van andere soorten natuursteen zijn mogelijk.
 • Beton. Van beton ciré tot glanzend gepolijst beton: met wrapfolie kan dat allemaal.
 • Textiel. Waar een trap met tapijt bekleden voor heel wat onderhoudsproblemen kan zorgen, biedt textielfolie een volledig onderhoudsvriendelijke ervaring.
 • Leer. Voor een werkelijk unieke trap heb je de keuze uit verschillende soorten imitatieleer, voorzien van een levensechte leertextuur.
 • Kleur en glans. De wrapfolies zijn verkrijgbaar in heel wat effen kleuren en designs. Je hebt ook de keuze uit matte en glanzende folies.

Kom je er niet aan uit of mag de nieuwe look van je trap echt in het oog springen? Dan kun je ervoor kiezen eenzelfde trap met verschillende wrapfolies te laten bekleden. Kies bijvoorbeeld voor een andere folie voor de stootborden of bekleed afwisselend de ene trede met natuursteen en de andere met hout.

Tijd voor een nieuwe look? Vergelijk offertes voor je traprenovatie

Je trap renoveren, kan op heel wat manieren en met heel wat verschillende materialen. Ben je op zoek naar een monteur voor het wrappen van je trap of heb je vragen over de verschillende mogelijkheden voor jouw trap? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat én advies van specialisten. Zo kun jij prijzen vergelijken, advies inwinnen en de juiste keuze maken voor jouw traprenovatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen