Wat zijn de voordelen van je trap spuiten?

Het spuiten van je trap heeft behoorlijk wat voordelen. Zo kan je je trap een moderne en elegante uitstraling geven die volledig bij jouw smaak past. Maar naast dat je trappen met lak ontzettend mooi kunt maken, biedt een laklaag op trappen ook extra bescherming tegen vlekken, slijtage en krassen.

Een gelakte trap is ook zeer gemakkelijk te onderhouden en is het een portemonnee vriendelijke manier van renoveren.

Een trap spuiten kan zowel met een metalen als een houten trap

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Bespreek jouw opties met 1 of meerdere vakmannen?
arrow Ontvang offertes

Wat zijn de nadelen van het laten spuiten van je trap? 

Je trap spuiten heeft eigenlijk weinig nadelen. Het enige nadeel is dat je de gehele ruimte er voor moet afplakken. Dit is een behoorlijk tijdrovende klus een daar dient zeker rekening mee gehouden te worden als je er aan zit te denken om je trap te spuiten.

Een trap laten schilderen neemt deze zorg helemaal van jouw weg. De trap krijgt een nieuwe verflaag, maar jij moet je niet aantrekken van dit werk.

Trap in woning die bespoten wordt

Wat kost een trap laten spuiten? 

Het is erg moeilijk om een indicatie van de prijs te geven voor het spuitwerk van trappen. Je moet zeker rekening houden met een prijs ergens tussen de 600 en 1400 euro.

Verschillende factoren zoals voorbereidend werk spelen hier een grote rol dus de prijs kan erg variëren.

Verder nemen zij herstellen van slijtage, afplakken van andere meubels, kitten en spuiten van de volledige trap op zich. Zo krijg je een prachtig resultaat.

Trappen spuiten wordt best in de ochtend gedaan. Na 6 uur is zijn gespoten traptreden opnieuw bewandelbaar.

Op zoek naar een trapspecialist?
Vraag dan nu hier je offertes aan!

Hoe spuit je een trap? Stappenplan

Het spuiten van een trap is een goede manier om je trap op te frissen en een nieuwe uitstraling te geven. Trappen zijn namelijk vaak een blikvanger in huis. Trappen spuiten, lakken en van een nieuwe kleur voorzien is daarom vaak een leuk idee.

Hieronder geven we je een stappenplan voor een prachtig eindresultaat als je je trap zelf wilt spuiten.

Stap 1: Oude verflaag verwijderen

Is je trap al eens eerder bespoten of beschilderd? Dan begin je met het verwijderen van de oude verflagen van de gehele trap. In sommige gevallen is deze stap niet nodig zoals in enkele nieuwbouw woningen.

Stap 2: Controleren op beschadigingen

Als je stap 1 hebt voltooid kan je verder naar stap 2. Hier controleer je de trap op eventuele beschadigingen en/of oneffenheden.

Vervolgens schuur je de gehele trap op, plamuur je eventueel gevonden plekjes en schuur je deze na de opdroging weer vlak. Kit de kieren af na het schuren als dit nodig is.

Stap 3: Breng de grondverf aan

Bij stap 3 is het tijd om de grondverf aan te brengen op de trap. Als je de grondverf hebt aangebracht laat je deze vervolgens tussen de 10 en de 15 uur drogen. Op deze manier doet de grondverf optimaal zijn werk.

Stap 4: Matteren en spuiten

Nadat de grondverf is opgedroogd kan je de ondergrond matteren. Vervolgens spuit je de trap volledig af. Je kiest hiervoor een lak die jouw ideale kleur en ook glansgraad heeft.

Nadat je klaar bent met de afwerking van het hele trappenhuis lijkt het alsof je een nieuwe trap hebt.

Hoe lang duurt het spuiten van een trap?

Hoe lang het duurt om een trap te spuiten hangt af van verschillende factoren. Aangezien er altijd een aantal stappen zijn die uitgevoerd moeten worden, moet je vooral als het om een behoorlijke oppervlakte gaat die bespoten moet worden zeker rekenen op een periode van minimaal 2 tot 4 dagen.

Witte geverfde trap

Spuiten versus trap verven

Je trap verven of je trap spuiten, wat zijn de verschillen? Ten eerste is het spuiten van een trap een stuk tijds efficiënter dan je trap schilderen. Dit komt onder andere doordat de laag die een verfroller aanbrengt een stuk dunner is dan de laklaag die door een spuitmachine wordt aangebracht.

Het spuiten van een trap is ook beter voor de portemonnee dan het verven van een trap en geeft het spuiten van je trap een egaler resultaat dan het schilderen van je trap.

Waarop letten bij het spuiten van een trap? Aandachtspunten

  • Veiligheid

Om je trap veiliger te maken kan je ook afwerken met speciale anti slip traplak. Zo ga je minder makkelijk uitglijden wanneer je met sokken de trap oploopt.

  • Kosten besparen

Als je een vakman inhuurt kan je aanzienlijk op de kosten besparen door alle voorbereiding zelf te doen.

Het spuiten van de verf zelf duurt namelijk niet zo lang.

Wil je meer weten over trappen spuiten? Stel je vragen en ontvang advies op maat!

Kan jouw trap ook wel een opfrisbeurt gebruiken en wil je meer weten over het laten spuiten van je trap? Dan kan je hier meerdere offertes met elkaar vergelijken.

Door verschillende offertes van meerdere vakmannen met elkaar te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen