Wat is een roestvrij stalen trap?

Een roestvrij stalen trap is een trap, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal is een materiaal dat weer bestaat uit verschillende andere materialen zoals nikkel, ijzer, koolstof en ook chroom.

Door deze vier materialen onder hoge temperatuur met elkaar samen te smelten krijg je roestvrij staal.

stalen trap

Hoe is rvs ontstaan?

Staal wordt al eeuwen lang door de mens gebruikt. Rond de 18e eeuw ontdekten de wetenschappers er meer en meer over en langzamerhand werd het gebruik van allerlei soorten metaal erg populair in verschillende industrieën. Denk bijvoorbeeld aan het maken van pannen, bestek maar ook aan bouwmateriaal en in de scheepvaart.

Ook is het een erg populair materiaal voor trappen. Er zijn trappen die volledig van rvs worden gemaakt, maar ook losse onderdelen voor andere trappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trapleuning of het frame van een trap.

Zoek je een installateur?
Contacteer ze hier gratis & vrijblijvend

Wat zijn de voordelen van een roestvrij stalen trap? 

Roestvast staal, oftewel roestvrij staal, kent vele voordelen. Zo is het ten eerste een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is dus erg gemakkelijk schoon te maken. Dat betekent echter niet dat je roestvrij staal überhaupt niet hoeft te onderhouden. Er kunnen namelijk nog steeds krassen op komen en het kan bij geen onderhoud alsnog gaan roesten.

Ook is roestvrij staal erg duurzaam. Het gaat erg lang mee en is zelfs recyclebaar. Een erg goede optie dus voor op de lange termijn.

Nadelen roestvrij stalen trap

Toch heeft roestvrij staal ook een nadeel. Het materiaal is namelijk wat aan de dure kant. Dit vraagt zeker op korte termijn een hele investering, wat voor velen als groot nadeel gezien kan worden.

Welke soort trappen kan je allemaal maken met rvs? 

Je kunt met roestvrij staal verschillende soorten trappen maken. Denk bijvoorbeeld aan een rechte trap, een wenteltrap, een spiltrap of een kwarttrap. Roestvrij staal is een metaalsoort waar je alles mee kan maken.

Stalen trap met houten treden

Kan je een rvs trap met andere materialen combineren? 

Het is zeker mogelijk om roestvrij staal, oftewel rvs, met andere materialen te combineren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een trap met een rvs frame maar met houten traptreden, of een houten trap met een rvs trapleuning.

Verder is het gemakkelijk om roestvrij staal te bewerken waardoor je het makkelijk kunt verwerken in een trap die ook van andere materialen is gemaakt.

Belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden

Ondanks de uitstekende kwaliteiten van dit materiaal zijn er toch enkele aandachtspunten waar je best rekening mee kan houten. Hieronder nemen we ze even door.

  • Veiligheid

Zijn er mensen in je huis slecht ter been? Dan is het verstandig om een aantal maatregelen te nemen. Zo zou je bijvoorbeeld antislip strips toe kunnen voegen aan je trap. Ook is het dan verstandig om een trap te maken met een leuning en stootborden. Zo voorkom je ook dan kleine kinderen er doorheen kunnen vallen.

  • Onderhoud

Het is belangrijk om te benadrukken dat het juist niet gunstig is om een roestvrij stalen trap met olie in te smeren. Dit zorgt dat wel voor een stralend effect, het laat ook vetvlekken achter.

  • Geluid

Is de volledige trap van rvs gemaakt? Let er dan op dat vooral het lopen met hakken over zo’n trap behoorlijk wat herrie kan veroorzaken.

Stalen spil trap

Meer te weten komen over roestvrij stalen trappen? Contacteer dan onze experten

Wil je graag een roestvrij stalen trap, of een ander materiaal en wil je jezelf eerst beter informeren? Vul het onderstaande offerteformulier dan vrijblijvend in en ontvang advies op maat van jouw woning, persoonlijke voorkeur en budget.

Vergelijk tot 5 offertes en bespaar makkelijk kosten. Door installateurs met elkaar te vergelijken kom je zeker tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen