Wat is een stalen trap met houten treden? 

Wat is een stalen trap met houten treden? Eigenlijk is het erg eenvoudig en verklapt de naam van de trap zelf al van welke materialen de trap gemaakt is. Het gaat namelijk om een trap met houten traptreden, een stalen frame en eventueel ook een stalen leuning.

Aangezien het niet om een specifiek soort trapmodel gaat vallen alle soorten trappen hieronder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stalen wenteltrap, een spiltrap of een stalen zwevende trap met houten traptreden.

Stalen trap met houten treden

Waarom een stalen trap met houten treden?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor zo’n trap zou kunnen kiezen. De voornaamste reden is waarschijnlijk in de meeste gevallen de persoonlijke voorkeur van mensen. Je kunt materialen in trappen namelijk ook combineren, maar dat hoeft niet.

Zo kan je metalen trappen met houten treden nemen, een metalen trap met glazen traptreden of bijvoorbeeld een houten trap met stalen traptreden.

Zoek je een trapspecialist?
Ontvang hier gratis offertes

Wat zijn de voordelen van een stalen trap met houten treden?

Er zitten aan alle soorten trappen voordelen en nadelen. Zo ook aan deze trap. De combinatie van staal en hout kan voor veel mensen een voordeel zijn. Als je van een industriële trap houdt met een moderne look, maar je wilt toch ook wat knusheid, dat is de combinatie van staal en hout ideaal.

Ook heeft zorgt het stalen frame van de trap ervoor dat de sowieso de basis van de trap erg duurzaam is en dus lang meegaat.

Nadelen van je stalen trap met houten treden?

Er zitten natuurlijk ook nog wel wat nadelen aan zo’n soort trap. Zo zal het waarschijnlijk wel een stukje duurder zijn om twee materialen met elkaar te combineren en hebben de houten treden ook nog steeds wel redelijk wat onderhoud nodig.

Wat kost het een stalen trap met houten treden?  

Aangezien het bouwen van zo’n trap nogal complex is moet je toch denken aan een prijs van tussen 5.000 euro en 20.000 euro.

De kosten voor een stalen trap met houten treden hangen van meerdere dingen af. Zo is het aantal traptreden een factor die invloed heeft op de prijs, maar ook bijvoorbeeld het wel of niet gebruiken van stootborden.

Ook hangt het af van het soort hout dat je voor de trap gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld voor een duurdere soort hout als eik kiest, betaal je natuurlijk ook wat meer.

Zelf zo’n trap bouwen of aan een specialist overlaten?

Het bouwen van een trap is erg ingewikkeld en al helemaal als je dit zelfstandig als doe-het-zelver wilt doen. De trap moet precies passen, goed en makkelijk beloopbaar zijn en ook overal perfect gemonteerd zijn.

Als je zoals in dit geval met twee verschillende soorten materiaal werkt, maakt dat het alleen nog maar moeilijker. Als doe-het-zelver is het ook makkelijk om wat kleine en belangrijke details over het hoofd te zien.

Als je zeker wilt zijn dat de montage perfect wordt uitgevoerd, dat de trap makkelijk beloopbaar wordt en dat de trap perfect past, dan is het zeker verstandig om dit aan een specialist over te laten. Niet alleen weet je op deze manier zeker dat de trap vakkundig gemaakt wordt, je bespaart er ook nog eens een heleboel tijd en energie mee.

Stalen trap met houten treden in een huis

Aandachtspunten bij een stalen trap met houten treden

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je het best rekening mee kunt houden.

  • Vernis of olie

Belangrijk is wel, als je een trap neemt met houten traptreden, dat je deze goed met vernis of olie afwerkt. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout goed beschermd blijft tegen intensief gebruik. Ook zorgt het ervoor dat je het hout minder hoeft te onderhouden.

  • Stootborden

Als je stootborden aan je trap wilt toevoegen, kan je deze in principe in dit geval van zowel hout als staal maken. Aangezien deze materialen beide voordelen en nadelen hebben is het altijd een persoonlijke overweging.

  • Veiligheid

Heb je iemand in je huis die wat op leeftijd of misschien slecht ter been is? Dan kan het zeker niet kwaad om wat extra rekening te houden met de veiligheid van de trap. Een goede manier om dit te doen is door bijvoorbeeld antislip strips toe te voegen aan je trap. Deze helpen de trap minder glad te maken waardoor je meer grip hebt met je voeten wanneer je er overheen loopt.

Ook kan je in dit geval het best een trap laten maken met leuning zodat mensen zich ergens aan kunnen vasthouden. Verder kan je er nog op letten dat je de trap niet te steil maakt.

Meer te weten komen over stalen trappen met houten treden? Ontvang hier gratis advies

Ben je wel erg geïnteresseerd in stalen trappen met houten treden en wil je je er wat meer in verdiepen? Dan kan. Laat hier je gegevens achterlaten voor advies op maat en tot 5 vrijblijvende offertes.

Als je het beste uit de situatie wilt halen is het erg aangeraden om offertes van verschillende vakmensen met elkaar te vergelijken. Verschillende installateurs hanteren namelijk meestal verschillende prijzen en ze specialiseren zich op verschillende gebieden.

Door ze met elkaar te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen