Wat is een stalen wenteltrap?

Een stalen wenteltrap is een trap die in een ronde beweging om een vrije ruimte omhoog loopt zonder daarbij om een centrale as te draaien. Het zijn dus trappen dus niet in een rechte lijn maar in een halve of volledige cirkel omhoog lopen. Een populair materiaal voor een wenteltrap is staal.

Mooie stalen wenteltrap als eyecatcher

Wat zijn de voordelen van een stalen wenteltrap?

Er zitten een aantal voordelen aan het hebben van een stalen wenteltrap. Ten eerste is een wenteltrap ruimte besparend. Wil je dus een trap die niet zo veel ruimte inneemt? Dan is de wenteltrap een slimme keuze.

Aangezien het een draaitrap is kan de trap in een compacte ruimte omhoog lopen waardoor je een stuk meer ruimte in de rest van je kamer overhoudt. Veel ruimte innemen doen ze dus niet waardoor je extra ruimte overhoudt in je kamer.

Bovendien is een wenteltrap ook een echte eyecatcher en dus een lust voor het oog. De trap past perfect in een stijlvol en elegant interieur en kan een echte aanvulling zijn op de rest van het interieur.

Verder zorgt het staal, het materiaal van de trap, er voor dat de trap erg onderhoudsvriendelijk is, sterker is en langer mee kan gaan dan een materiaal als hout.

Contacteer installateurs en ontvang gratis advies
Ontdek of een stalen wenteltrap mogelijk is in jouw woning
arrow Gratis offertes op maat

Wat zijn de nadelen? 

Toch heeft elke trap ook wel zijn nadelen en zo ook deze. Zo kan een stalen trap behoorlijk wat geluid maken en lawaai veroorzaken (vooral als je er met bijvoorbeeld hakken overheen loopt) en is en trap van staal op maat gemaakt een stukje minder voordelig dan een houten trap die op maat gemaakt is.

Ook zorgt de vorm van een stalen wenteltrap ervoor dat de trap wat minder gebruiksvriendelijk kan zijn. Vooral als je de trap in een zo klein mogelijke ruimte probeert te installeren waardoor de trap extra steil wordt. Dit kan vooral onprettig zijn voor oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn.

Stalen wenteltrap buiten

Wat kost een stalen wenteltrap?

Een stalen wenteltrap is er in de simpelste versie te krijgen voor een bedrag van tussen de € 1500 en € 3000.

Hoeveel een stalen wenteltrap precies kost hangt van meerdere factoren af. Zo hangt het er bijvoorbeeld vanaf hoeveel treden je in totaal nodig zult hebben. Heb je meer treden nodig? Dan heb je dus ook meer materiaal nodig en daarom zal het dus ook meer gaan kosten.

Ook hangt de prijs af van de complexiteit van de trap. Is het een erg complexe constructie? Dan gaan de specialisten meer tijd nodig hebben voor de installatie en zal het wat duurder uitkomen.

Op zoek naar prijzen op maat?
Vraag dan nu hier gratis offertes aan

Wat is het verschil met een stalen spiltrap?

Het verschil tussen een stalen wenteltrap en een stalen spiltrap is dat de treden van spiltrappen allemaal aan een centrale spil bevestigd zitten. Dit is bij een wenteltrap dus niet het geval. Hiermee is het voor een wenteltrap mogelijk om een wat flauwere bocht te maken.

Zelf een stalen trap monteren of het aan een specialist overlaten? 

Het bouwen van een stalen wenteltrap is erg complex. Om die reden kunnen wij dan ook niet anders dan het ten zeerste aan raden om dit door een erkend specialist te laten uitvoeren.

Gezien de complexiteit van het project is het voor zelfs een ervaren doe-het-zelver erg gemakkelijk om een kleine fout te maken bij de bouw. Zo’n kleine fout kan bij zo’n project echter zeer kostbaar zijn, aangezien je in vele gevallen dan alles weer moet afbreken en opnieuw kan beginnen.

Ook het berekenen van de juiste hoek en de juiste draaigraad van de wenteltrap is complex. Daarom is dit een goede reden om de klus aan een ervaren en erkend specialist over te laten.

stalen wenteltrap details

Aandachtspunten bij een stalen wenteltrap

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten om op te letten bij een stalen wenteltrap. Hieronder nemen we ze even door.

  • Combineren

Je hoeft je wenteltrap uiteraard niet per se 100% van staal te maken. Je zou het ook van een ander materiaal kunnen maken of materialen met elkaar combineren. Zoals een stalen trapleuning met houten treden.

  • Isolatie

Aangezien staal een materiaal is dat toch wel veel geluid veroorzaakt, is het verstandig om de trap te isoleren met bekleding op de treden. Zo ga je geluidsoverlast het beste tegen.

  • Prijs

Het is niet goedkoop om een stalen wenteltrap aan te schaffen. Het behoort tot de duurste soorten trappen op vlak van materiaal en complexiteit.

Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten
Contacteer installateurs uit jouw buurt en krijg een prijsofferte op maat van je woning
arrow Ontvang offertes

Wil je meer te weten komen over stalen trappen? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang een gratis offerte en advies op maat! 

Ben je geïnteresseerd in stalen wenteltrappen, maar wil je toch info of zit je met een aantal specifieke vragen? Dan kun je hier je gegevens achterlaten voor een gratis offerte en vrijblijvend advies op maat.

Wij raden het zeker aan om offertes van meerdere vakmensen met elkaar te vergelijken. Verschillende vakmensen vragen verschillende prijzen voor hun diensten en ze hebben ook allemaal een verschillend aantal jaar werkervaring en verschillende gebieden van expertise.

Door meerdere specialisten met elkaar te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen