Wat is een houten wenteltrap? 

Een wenteltrap van hout, ook wel draaitrap van hout genoemd, is een houten trap die in een draaiende beweging met een halve draai of halve cirkel omhoog loopt rond een vrije ruimte en die dus niet rond een centrale spil draait.

Het verschil met een houten spiltrap is dat een houten spiltrap wel om één centrale spil moet draaien en de wenteltrap van hout hoeft dat niet. Beide zijn geschikt voor kleine ruimtes.

houten wenteltrap

Wat zijn de voordelen van een houten wenteltrap?

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan een wenteltrap van hout. Hieronder nemen we beide even door.

Ruimtebesparend

De ruimtebesparende wenteltrap kan er voor zorgen dat er behoorlijk wat extra ruimte in je kamer overblijft ten opzichte van als je bijvoorbeeld een rechte trap hebt, en dat is natuurlijk altijd fijn. De wenteltrap draait namelijk in een compacte ruimte omhoog waardoor je veel ruimte overhoudt.

Uiterlijk

Een houten wenteltrap is een echte eyecatcher. Niet alleen is de vorm van een wenteltrap erg elegant en luxueus, houten trappen geven ook een erg warme en huiselijke sfeer.

Heb je een specialist nodig?
Vraag nu dan hier je gratis offertes aan

Creatieve vrijheid

Aangezien er zoveel variaties mogelijk zijn met de houten wenteltrap geeft dit de consument veel creatieve vrijheid om de trap te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten hout en verschillende vormen.

houten wenteltrap met witte leuning

Wat zijn de nadelen? 

Een houten wenteltrap kopen komt zoals gezegd dus ook met een aantal nadelen.

Eén van de voorbeelden hiervan is de gebruiksvriendelijkheid. Aangezien je de trap meestal in een kleine ruimte probeert te plaatsen gaat dit wel ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Hoe gebruiksvriendelijk de trap uiteindelijk wordt hangt af van meerdere dingen zoals de lengte en de breedte van het trapgat en de hoogte van de vloer op beide etages.

Een ander voorbeeld is het hout dat in vergelijking tot andere materialen meer onderhoud nodig heeft.

Wat kost een houten wenteltrap? 

Doe-het-zelver pakketten zijn te vinden vanaf 1000 euro, maar wil je een wat betere en luxere trap, dan kost een wenteltrap minimaal 3000 euro.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een wenteltrap gemaakt van hout. Zo speelt het aantal treden dat je nodig hebt een rol, maar ook het soort hout dat je gebruikt en de complexiteit om de trap te bouwen.

Interesse in een houten wenteltrap?
Contacteer gratis en vrijblijvend vakmensen uit jouw buurt
arrow Vergelijk offertes en bespaar kosten

Wenteltrap zelf bouwen of aan een specialist overlaten?

Je hebt de opties om je een wenteltrap zelf te bouwen met doe-het-zelver pakketten of om de wenteltrap voor je te laten bouwen door een installateur. We kunnen om verschillende redenen alleen maar ten zeerste het laatste aanraden.

Het bouwen van een wenteltrap van hout, maar ook bijvoorbeeld van een stalen wenteltrap, is erg complex. De goedkoopste doe-het-zelver pakketten starten rond de 1000 euro, maar als je een beetje een speciale en gepersonaliseerde trap wilt zit je al gauw op een veel hoger bedrag.

Bij het berekenen van de juiste draai van de trap en de juiste hoek is het erg makkelijk om fouten te maken als een doe-het-zelver. Je bent dus zeker het beste af deze klus aan een specialist over te laten.

Houten wenteltrap in gebouw

Aandachtspunten bij een houten wenteltrap 

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je het best rekening mee kan houden, kies je voor een wenteltrap uit hout. Hieronder nemen we ze even door.

  • Onderhoud

Zorg er bij een houten wenteltrap voor dat je het hout jaarlijks schuurt en ook goed blijft onderhouden met speciale voedende olie voor houten trappen.

  • Krakend geluid

Hier is bij houten trappen niet altijd iets aan te doen. Het is wel belangrijk om dit in je achterhoofd te houden, gezien het sommige mensen na verloop van tijd behoorlijk kan irriteren.

  • Moment van bouwen

Als je je huis vanaf nul wilt opbouwen, kan je ervoor kiezen een wenteltrap pas later in de bouwfase te plaatsen. Dit kan het bouwproces voor de specialist wat moeilijker maken waardoor de prijs iets kan oplopen.

Zit je nog met vragen over houten wenteltrappen? Stel ze hier en ontvang advies op maat

Ben jij geïnteresseerd in een houten wenteltrap, maar wil je graag nog wat meer informatie? Laat dan hier je gegevens achter om advies en een offerte op maat te ontvangen.

Je vindt de beste oplossing voor jouw situatie wanneer je specialisten met elkaar vergelijkt. Ervaring verschilt bijvoorbeeld onderling, ze hebben verschillende gebieden van expertise en hanteren andere prijzen.

Door ze met elkaar te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie en budget.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen