Waar kan ik een laadpaal plaatsen?

Je vraagt je misschien af waar je zo’n eigen laadpaal eigenlijk kwijt kan. Dit hangt af van je woonsituatie. Om een eigen laadpaal te plaatsen, heb je een woning nodig waarbij je een eigen garage, parkeerplaats of oprit hebt. 

De laadpaal kan dan los worden neergezet of in een omkasting tegen de muur gemonteerd worden. Dit heet een wandlader of wallbox

Heb je geen eigen parkeerplaats of oprit omdat je bijvoorbeeld in een appartementsgebouw woont? Dan is het jammer genoeg heel lastig om een eigen laadpaal te plaatsen.

Ontvang je graag advies en offertes op maat?
Vind een laadpaal installateur in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Kosten eigen laadpaal voor de deur

De precieze kosten voor je eigen laadpaal kunnen variëren afhankelijk van je situatie.

Een eigen laadpaal kost gemiddeld 1.500 euro. Hier komen echter nog installatiekosten bij. Hoe gecompliceerder de installatie (bijvoorbeeld door graafwerkzaamheden), hoe hoger de installatiekosten zullen uitvallen. Moet ook de fase aansluiting van de meterkast nog aangepast worden? Dan komen die kosten er ook bij.

In totaal ben je dus eigenlijk snel 2.000 tot 3.000 euro kwijt voor de installatie van een eigen laadpaal. Hou er bovendien rekening mee dat je voor de gekozen aansluiting jaarlijks een hoger vastrecht betaalt. 

Je doet er goed aan om een offerte aan te vragen bij een vakspecialist. Op die manier krijg je een duidelijk inzicht in de precieze kosten voor jouw situatie.

auto opladen voor de deur

Wat komt erbij kijken?

Als je de ruimte hebt om een laadpaal te plaatsen, is het belangrijk dat je met enkele factoren rekening houdt. We sommen de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op.  

1. Laadpaal moet passen bij de auto

Allereerst moet de laadpaal passen bij het type elektrische auto dat je hebt. Een aantal factoren spelen een belangrijke rol.

Kijk naar het laadvermogen van jouw elektrische auto. Heeft je auto een hoog maximaal laadvermogen? Schaf dan ook een laadpaal met hoog laadvermogen aan. Zo is je elektrische auto sneller opgeladen.

Tip: heeft je auto geen hoog maximaal laadvermogen? Het kan zijn dat je er toch goed aan doet om een laadpaal met een hoog laadvermogen aan te schaffen. Op die manier kan je alvast anticiperen op een volgende elektrische auto. Die zal door de technologische ontwikkeling van de markt waarschijnlijk een hoger laadvermogen hebben. 

2. Aanpassing meterkast

Naast het laadvermogen van jouw voertuig is het belangrijk om rekening te houden met de aansluitingen in je meterkast

Laadpalen met een hoog laadvermogen hebben een 3-fase aansluiting. Je hebt dan ook een meterkast met een 3-fase aansluiting nodig. Staat er 3x220v/230v op je energiemeter of factuur? Dan heb je een 3-fase aansluiting.

De meeste nieuwbouwhuizen hebben 3-fase aansluitingen. Oudere huizen kunnen echter ook 1-fase of 2-fase aansluitingen bezitten. Ben je niet zeker welke aansluiting jouw meterkast heeft? Je kunt dit gemakkelijk navragen bij je netwerkbeheerder.

Heeft je meterkast een 1-fase aansluiting? Dan zal moet je het eerst laten aanpassen voordat je een eigen laadpaal kan installeren. Ook dit kan je aan je netwerkbeheerder vragen. De installatie kost ongeveer 250 tot 300 euro.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met deskundigen uit jouw regio.

Wat als ik geen plaats heb voor een eigen laadpaal?

Voor een eigen laadpaal voor de deur heb je een oprit of garage nodig. Heb je dit niet? Dan kan je geen eigen laadpaal laten installeren. Gelukkig is er wel een alternatief

Bij de gemeente kan je namelijk een laadpaal voor in de straat aanvragen. Dit is dan wel een openbare laadpaal: iedereen is vrij om deze paal te gebruiken. Maar dit betekent wel dat je een laadpaal dicht bij huis hebt.

Of de gemeente je verzoek inwilligt, is natuurlijk niet zeker. Het is zeker wel de moeite waard om eens naar de mogelijkheden te informeren. Dit kan je bij je eigen gemeente doen of via de website laadpaalnodig.nl.

Wat kost een laadpaal voor je deur?

Een eigen laadpaal voor de deur laten installeren? Vul het offerteformulier in en krijg prijsvoorstellen op maat

Wil je een eigen laadpaal voor de deur laten plaatsen door deskundigen? Of heb je nood aan meer informatie of advies op maat?

Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio. Zij geven je advies en sturen je gratis en vrijblijvend offertes met prijsvoorstellen op. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kan je de keuze maken die het beste bij je situatie past. Een vakman installeert jouw laadpaal op een veilige en correcte manier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar wens je een laadpaal?
2*. Is het voor een priv� of bedrijfswagen?
3*. Wanneer zou je de laadpaal willen?
4*. Ben je ge�nteresseerd in een andere installatie?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Laadpalen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Een eigen laadpaal voor de deur: wat zijn de mogelijkheden?