Wat is een schuifpui?

Een schuifpui is een schuifbare deur die ervoor zorgt dat je meer lichtinval in huis hebt. Een schuifpui opent met een soepele bediening, je hoeft de deur gewoon open en dicht schuiven. Het creëert ook een verbinding tussen je woning en tuin. Daarom wordt het meestal in de keuken of woonkamer geplaatst.

Voordelen van een schuifpui

schuifpui

Een schuifpui plaatsen heeft heel wat voordelen. Zo zorgt het voor meer licht in je woning en een mooi uitzicht op de tuin. Je hoeft het bovendien nauwelijks te onderhouden. Daarnaast laat het de ruimte groter lijken, is het betaalbaar en verhoogt het de waarde van je huis. Doordat je de schuifpui open en dicht schuift, bespaar je ruimte.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn zo goed als geen nadelen aan het plaatsen van een schuifpui. Het enige minpunt is dat er verbouwingen dienen te gebeuren om het te plaatsen. Soms moeten er ook extra werken worden uitgevoerd, zoals het verplaatsen van radiatoren die in de weg zitten. Maar dat is ook echt het enige. Voor de rest geniet je alleen maar van voordelen!

Wat kost een schuifpui?

Gemiddeld beginnen de kosten van een schuifpui rond 1.900 euro en lopen ze op tot 6.300 euro. De prijs is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, gekozen glas, enzovoort. Ook zit er een groot verschil tussen de diverse modellen. Voor een 2-delige schuifpui betaal je bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 1.900 en 3.400 euro, voor een 3-delige schuifpui tussen de 5.000 en 5.300 euro en voor een 4-delige schuifpui tussen de 6.000 en 6.300 euro.

Belangrijke kosten

De kosten hangen nog af van enkele factoren. Het is belangrijk om deze te kennen als je een zo goed mogelijk idee wilt krijgen van wat je moet betalen. Daarom geven we je hieronder een handig overzicht:

Materiaal

Schuifpuien bestaan in verschillende materialen. De prijs hangt sterk af van het materiaal dat je kiest. Zo kost een houten schuifpui het minst. Daarvoor betaal je gemiddeld 2.800 tot 4.400 euro. Een schuifpui uit kunststof kost je dan weer tussen de 2.500 en 3.200 euro. Een uit aluminium tussen de 3.200 en 3.3750 euro.

Montagekosten

Uiteraard betaal je ook voor de montagekosten. Daarvoor rekent een vakman doorgaans 400 tot 1.500 euro. Voor het opmeten van je schuifpui komt er nog 50 tot 150 euro bij. Voor eventueel sloopwerk betaal je 150 tot 250 euro en het afvoeren van puin en oude schuifpui kost je tussen de 100 en 150 euro. Als je enkele van deze klusjes zelf doet, kan je dus op de kosten besparen.

Beglazing

Je kan ook het soort glas kiezen. Standaard enkel glas kost je slechts 70 euro per vierkante meter, maar het isoleert heel slecht. Minimaal neem je toch het best dubbel glas. Daarvoor betaal je ongeveer 100 euro per vierkante meter.

Wil jij glas dat nog beter isoleert? Neem dan HR glas. Het kost je slechts 10 euro per vierkante meter meer. Daarnaast is er ook HR + glas dat 120 euro per vierkant meter kost, HR++ glas dat 130 euro per vierkante meter kost en HR+++ glas waarvoor je 150 euro per vierkante meter betaalt.

Extra opties

Als je voor extra opties kiest, betaal je daarvoor een meerprijs. Dat is logisch. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden en ontdek zo wat er voor jou interessant is.

  • Houten schuifpuien schilderen: tussen de 35 en 40 euro per uur
  • Zonwering plaatsen: tussen de 150 en 1.050 euro (afhankelijk van het type)
  • Smalle profielen: prijs afhankelijk van soort en formaat schuifpui
  • Houtnerf aanbrengen: prijs afhankelijk van soort en formaat schuifpui
  • Aluminium schuifpuien spuiten in een kleur: prijs afhankelijk van soort en formaat schuifpui

Materialen schuifpui

schuifpui prijs

De schuifpuien zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. We overlopen de mogelijkheden:

1. Aluminium schuifpui

Wil je een aluminium schuifpui kopen? Omdat aluminium een stevig materiaal is, kan je de kozijnen erg slank maken, waardoor er nog meer licht het huis binnenvalt. Aluminium is bovendien onderhoudsvrij en gaat lang mee, maar het is niet het goedkoopste materiaal.

2. Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui heeft als groot voordeel dat het volledig onderhoudsvrij en duurzaam is. Daarnaast zijn kunststof schuifpuien betaalbaar en verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Het past dus goed bij verschillende stijlen.

3. Houten schuifpui

Hout is een materiaal met een charmante uitstraling. Om die reden is een houten schuifpui ideaal voor in een landelijke woning. Daarnaast heeft het een uitstekende isolatiewaarde en is het goedkoop. Het nadeel van deze houten schuifdeuren is dat je het moet onderhouden.

4. Stalen schuifpui

Stalen schuifpuien lijken een beetje op aluminium schuifpuien. Het grote verschil is dat staal nog steviger en duurzamer is. Daarom kost het ook een stukje meer.

Soorten schuifpuien

Naast de verschillende materialen zin er nog diverse soorten schuifpuien. Er zijn namelijk hefschuifpuien en kiepschuifpuien. Tussen de twee soorten zitten enkele belangrijke verschillen.

1. Hefschuifpui

Een hefschuifpui open je met een hefboombeweging. De schuifpui wordt dus lichtjes opgetild wanneer je het openschuift. Dit is het makkelijkste systeem van de twee. Ook heb je in dit geval meer opties qua afmetingen. Met een kiepschuifpui zijn er namelijk slechts beperkte afmetingen mogelijk. Het nadeel is dan wel dat een hefschuifpui meer kost.

2. Kiepschuifpui

Een kiepschuifpui opent door de hendel naar voren te halen. Je kiept het dus volledig naar binnen voordat je het opschuift. De grote troef is dat het goedkoop is in aanschaf en dat je het op kiepstand kan zetten voor ventilatie in je woning.

Onderhoud en herstellen van schuifpuien

Hoe je je schuifpui kozijnen moet onderhouden, hangt af van het materiaal waaruit het gemaakt is. Kunststof, staal en aluminium hebben geen onderhoud nodig. Deze materialen blijven er jarenlang mooi uitzien. Wanneer het vuil is, kuis je het dus gewoon af met een vochtig doekje en een mild product.

Heb je een houten schuifpui in huis? Dan is het aangeraden om het om de zoveel jaar een likje verf te geven. Dat kan je eventueel zelf doen. Daarnaast kunnen er zich na verloop van tijd problemen voordoen met het mechanisme. Indien je wieltjes niet goed meer rollen, laat je ze het best door een professional vervangen. Ook klusjes zoals glas vervangen, laat je beter aan een vakman over.

Schuifpui kopen en plaatsen: vergelijk gratis offertes

Wil jij ook graag een nieuwe schuifpui laten plaatsen? Dan kan je bij ons daarvoor meerdere offertes ontvangen. Het werkt erg simpel: je vult je gegevens in en krijgt vervolgens gratis meerdere offertes naar je toegestuurd. Zo kan jij ze goed met elkaar vergelijken, waardoor je er meteen de beste en goedkoopste vakkundige montage uit kan kiezen. Het bespaart je dus veel tijd én geld!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk materiaal verkies je voor de schuifpui?
2*. Hoeveel schuifpuien wens je?
3*. Ben je ook nog geïnteresseerd in andere type kozijnen?
4*. Wanneer wens je installatie van de schuifpui?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Bedrijven voor Schuifpui