Op zoek naar een schilder?

Een nieuwe look voor je interieur of kan de buitenmuur wel een nieuwe laag gebruiken? Vergelijk gratis offertes van schilders uit de regio. Dit zijn onze tips bij het kiezen van een goede schilder:

 
Juiste verfkeuze
Vraag steeds welke verf de expert zal gebruiken. Moet de muur afwasbaar zijn? Wordt er geschilderd in een vochtige ruimte? Zorg dat de juiste verf gekozen wordt zodat je lang kan genieten van je trendy muur of trap.
 
Schilderen zonder strepen of druppels
Zelf schilderen kan ook, maar vaak zit je toch met strepen of druppels die je altijd zal blijven zien. Schakel daarom een expert in voor een professioneel resultaat.
 
Vergelijk gratis offertes
Vergelijk offertes van verschillende schilders en vergelijk de details en kosten.
Schilder offertes vergelijken
 

De voordelen van schilderwerken 

voordelen-schilderwerken.jpg

Soms moet je gewoon toegeven dat iemand anders het beter kan dan jij. Met schilderwerken is dat net zo. Je wil tenslotte toch een perfect afgewerkt eindresultaat? Voorkom ergernis van je partner en geef de schilderwerken uit handen. Zo moet jij je niet te veel inspannen en kan je jaren genieten van egaal geverfde muren.

 

1. Het juiste materiaal voor elk schilderwerk 

Niet elke muur heeft dezelfde verf of dezelfde borstel nodig. Soms is er een gezinslid allergisch aan een bepaalde stof. Een schilder weet welke oplossingen er in dat geval mogelijk zijn. Hij denkt ook alitjd na over de functionaliteit van de materialen die hij voor de schilderwerken zal gebruiken. Moeten er schilderwerken in een badkamer of keuken uitgevoerd worden? Of zal hij in een kinderkamer aan de slag moeten gaan? Moet er een muur geschilderd worden of is het eerder een raamkozijn dat een extra lik verf mag krijgen? Wie kiest voor een vakman, is er zeker van dat de juiste materialen gebruikt zullen worden.

2. Kies voor een perfecte afwerking

Jij bent diegene die jarenlang op de uitgevoerde schilderwerken zal moeten kijken. Dan kies je toch niet voor een amateuristische look? Als je beroep doet op een schilder, speel je op safe. Hij weet perfect welke technieken hij voor welke schilderwerken moet gebruiken om een zo perfect mogelijke finish te bekomen. Daar kan je toch niet tegenop? Vraag een offerte aan bij enkele schilders uit de buurt als je geïnteresseerd bent.  

3. Bespaar materiaalkosten

Als zelfstandige kan je materiaal inslaan aan inkoopprijs. Dat zorgt ervoor dat je de prijs op de facturen die je voor je klanten uitschrijft kan beperken. Dat is nodig om te concurreren met andere zelfstandigen uit de buurt. Als schilder is dat ook zo. De schilder die je mogelijk zal inhuren zal met andere woorden veel goedkoper aan zijn gerief geraken dan wanneer jij naar de speciaalzaak moet hollen. Bovendien weet hij ook perfect hoeveel er van alles nodig is. Zo zit je achteraf niet met 50 liter verf op overschot. 

Verschillende types van schilderwerk

Geen werk is te groot of te klein, dat zeiden we daarnet ook al. Wij zetten de meest voorkomende types van schilderwerk voor jou op een rijtje, richtprijs inbegrepen.

Deur 1. Schuren
2. Primer
3. 2 lagen verf
€70 tot €110 per deur
Gevel 1. Primer (buitentemperatuur tussen 10 en 20° nodig)
2. 2 lagen verf (buitentemperatuur tussen 10 en 20° nodig)
€20 tot €40 per vierkante meter
Raam 1. Oude verf verwijderen
2. Schuren
3. Grondlaag
4. Verflaag
€15 tot €25 per raam
Trap 1. gebruik van slijtvaste lak
2. belang van schuren en ontvetten
€15 tot €20 per trede
Plafond 1. Primer
2. 2 lagen verf
€12 tot €20 per vierkante meter
Muur 1. Primer
2. 2 lagen verf
€15 tot €20 per vierkante meter

Wat kost een schilder?

Houd er bij het berekenen van de prijs van schilderwerken rekening mee dat het uurloon van een schilder hoog ligt. Reken toch op gemiddeld 40 euro per uur. Afhankelijk van of de schilderwerken binnen of buiten plaatsvinden zal het loon lager of hoger liggen. Vergeet daarnaast ook niet dat elke ruimte, wand of gevel een andere behandeling kan nodig hebben. 1 laagje verf is vaak niet genoeg. Soms is er ook een primer of grondlaag nodig.

Een schilder stelt zijn factuur op op basis van een aantal aspecten:

Dit vraagt de schilder voor het manuele werk dat hij moet uitvoeren. Meestal is het materiaal hier ook al inbegrepen. Dat is echter niet altijd het geval. Lees de offerte dus goed na voor je ze ondertekent. Nog geen offerte opgevraagd? Onze offertedienst staat voor je klaar.

Moet er een plafond of een scheve muur geschilderd worden? Hoe bereikbaar is de plek die onder handen moet genomen worden? Ook daar moet je rekening mee houden. Zo moet de schilder bijvoorbeeld ook steigers huren als hij anders niet bij het plafond kan geraken. Dat bedrag zal uiteraard naar de factuur van de klant doorgerekend worden.

Hoe dichter de schilder bij je thuis woont, hoe beter. Jij voorziet namelijk ook in de benzine die hij verbruikt tot aan je woning. Via onze offertedienst stellen wij je in contact met vakmannen uit jouw buurt. Zo verlies je geen geld aan dure voorrijkosten.

Wie schilderwerken wil laten uitvoeren in een woning die jonger is dan 5 jaar, zal 15% meer BTW betalen dan wie er laat uitvoeren in een woning die ouder is dan 5 jaar. Ben jij bij de gelukkige?

muur schilderen

schilderwerk

schildersbedrijven

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zal het schilderwerk plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wil je laten schilderen?
3*. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Schilderwerk