Test van de beste laadpalen voor thuis op de markt

Om de keuze wat te vermakkelijken, hebben wij een test gedaan om er achter te komen wat het beste laadstation voor thuis is. Er zijn onwijs veel verschillende soorten laadpalen op de markt die zeer erg kunnen verschillen in mogelijkheden.

Naast dat wij het hele internet afgezocht hebben naar de beste laadpaal voor thuis, hebben wij deze aan de hand van meerdere criteria beoordeeld en voor je op een rijtje gezet.

De top 5 beste laadpalen lees je hier terug, onderbouwd met haar eigenschappen.

elektrische-laadpaal

Kostprijs, voordelen en specificaties per merk

Afhankelijk van de gebruikssituatie weet je nu ongeveer welke laadpaal voor thuis het beste is. Zo maak je misschien al gebruik van zonnepanelen of zijn er juist hele andere punten waar je veel waarde aan hecht.

Per merk bespreken we nog eens wat de specificaties, prijzen en de voordelen zijn, om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Overzicht top 5 beste laadpalen voor thuis laden

Het kan nog wel eens lastig zijn om te bepalen welke laadpaal je aanschaft. Om die reden hebben wij ze hier op een rijtje gezet,, met de eigenschappen per model erbij. Zo vind je de perfecte laadpaal voor jouw persoonlijke situatie.

1. Wallbox Pulsar Plus

+
De Wallbox Pulsar Plus is de beste laadpaal voor thuis. Een van de beste eigenschappen van dit A-merk is dat hij met zijn kleine en compacte eigenschappen perfect voor thuis is.

Je kunt hem zeer gemakkelijk weg werken aan de schutting, in de schuur of garage aangezien hij een grootte van slechts 16x16cm heeft.

Het mooie is dan ook dat hij, ondanks zijn kleine formaat, beschikt over zeer veel mogelijkheden en functies.

De Wallbox Pulsar Plus is geschikt voor het opladen van zowel 1-fase als 3-fase elektrische auto’s.

Met ondersteuning van bluetooth en WiFi verbinding, kun je deze kleine lader voor thuis helemaal bedienen via een applicatie op je tablet of smartphone.

Ook beschikt deze slimme laadpaal over de zogeheten ‘Power Boost functie’. Deze functie maakt het mogelijk om te profiteren van een maximaal laadvermogen. De maximale hoeveelheid reststroom die benut wordt zorgt ervoor dat je auto zeer snel kan opladen.

Tot slot is het zeer eenvoudig om dit laadstation te installeren. Deze klus kan in de meeste gevallen binnen 30 minuten voltooid worden.

Deze Wallbox is overigens aan te sluiten op een 3 x 35a netaansluiting.

2. Trina Solar

+
De tweede plaats van de top 5 laadpalen voor thuis wordt aangevuld door de Webastro PURE. Dit is dan ook de beste laadpaal onder de “goedkoopste laadpalen”.

Wil je een goede laadpaal aanschaffen maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Dan kan de Webastro PURE zeker uitkomst bieden.

De Webastro PURE heeft niet alleen een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding, ook heeft dit model meerdere awards gewonnen. Verder is het design zelf ook zeer origineel en uniek.

Tegen een maximaal vermogen van 22kw, kan je in de meeste gevallen je auto zeer snel opladen met deze laadpaal.

Helaas wordt de mogelijkheid van gastgebruiken niet ondersteund bij dit model. Dat vormt dan ook het enige minpuntje. Je kunt dus enkel je eigen elektrische auto thuis opladen.

3. Easee Home

+
De Easee Home zwart neemt de 3e plaats in op de lijst. Als je op zoek bent naar de beste slimme laadpaal dan is deze laadpaal perfect voor je weggelegd.

Naast de vele slimme functies is dit model onwijs gebruiksvriendelijk. Het feit dat de Easee Home zich automatisch op alle elektrische auto’s aanpast is een mooi voorbeeld van de vele smart charging diensten.

Om die reden wordt dit model ook vaak gezien als een van de meest eenvoudige laadpalen. Ook past deze slimme laadpaal zich in de meeste gevallen aan aan de stroomtoevoer.

Het grootste voordeel van de Easee Home laadpalen is naast het gebruiksgemak, vooral het feit dat je je niet druk hoeft te maken om allerlei randzaken. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in te pluggen in de auto.

Verder is het de laadpaal die zijn werk doet, door ervoor te zorgen dat je elektrische auto zo optimaal mogelijk begint op te laden. Je hoeft verder geen ingewikkelde taken uit te voeren in de meterkast.

4. Zappi V2

+
Het bezit van zonnepanelen kan een grote rol spelen bij welke laadpaal je het best aanschaft. Wek je zonne-energie op d.m.v. zonnepanelen?
Dan kies je het best voor de Zappi V2, die de 4e plaats van de lijst inneemt.

De opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen kun je met dit model dan gebruiken voor het opladen van een elektrische auto.

Ook voor deze laadpaal geld dat hij zeer eenvoudig te installeren is. Binnen 30 minuten kun je er vaak al gebruik van maken.

De Zappi V2 is geschikt voor 1 fase, 2 fase en 3 fase elektrische auto’s. Daarnaast is hij bekabeld, is het mogelijk om hem op een 1 fase woning aan te sluiten en kun je hem ook ‘connecten’ via de Zappi applicatie.

Het is misschien niet de goedkoopste laadpaal, maar je krijgt er wel degelijk wat voor terug.
Overigens ben je op de lange termijn natuurlijk wel goedkoper uit met een laadpaal voor thuis dan wanneer je regelmatig een openbaar laadstation moet gebruiken. Ook wanneer deze aan de dure kant is.

5. Luxe laadpaal (van eikenhout)

+
De lijst wordt afgesloten door een Luxe laadpaal. Als je wil opvallen in de buurt dan is deze luxe laadpaal, gemaakt van massief eikenhout, zeker een optie.

Het merk is relatief nieuw op de markt en heeft een uniek design. Laadstations van massief eikenhout kom je eigenlijk nergens tegen.

Ook deze laadpaal is eigenlijk voorzien van alle functionaliteiten.

Wel raden we aan om deze luxe laadpaal voor thuis enkel te kopen als je een echte eye-catcher wilt en hier natuurlijk het budget voor hebt. Het is namelijk zeer uniek, maar dan brengt ook een prijskaartje met zich mee.

Hoe kies je de juiste laadpaal voor thuis?

Door bepaalde zaken in overweging te nemen, kom je er vrij snel achter welke laadpaal geschikt is. Bij de hierboven 5 genoemde modellen heb je al een aantal belangrijke factoren gezien die doorslaggevend zijn bij de aanschaffing van een eigen laadpaal thuis.

Verder zijn er nog een aantal andere zaken die belangrijk zijn, namelijk:

Soort laadpaal

Zoals je inmiddels te weten bent gekomen, zijn er meerdere soorten laadpalen voor thuis geschikt. Wat de bekendste type laadpalen zijn lees je hieronder:

Kun je nog wat hulp gebruiken bij de keuze welke laadpaal je aanschaft?
Vraag hier de offertes aan en kom alles te weten over laadpalen.
arrow Ontvang offertes

Plus & Charge laadpaal

De Plus & Charge is de bekendste laadpaal voor thuis. Zoals de naam al aangeeft, hoef je bij dit model enkel de stekker er in te pluggen en begint hij vervolgens met opladen. Hiervoor is vaak geen tankpas of laadpas nodig, wat betekent dat ze ook vaak de goedkoopste laadpalen zijn.

laadpaal-elektrisch-op-straat

Smart charging laadpaal

Als je een auto van de zaak hebt, is het voor de hand liggend dat je wil dat de oplaadkosten verrekend worden op de rekening van je baas. In dat geval kan een Smart charging laadpaal zeer goed uitkomst bieden.

Het energieverbruik wordt door deze laadpalen automatisch verrekend aan de aanbieder, waardoor je eenvoudig je reiskosten kunt declareren bij je baas.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke laadpaal het best bij je past?
Vraag hier de offertes aan en ontdek welke laadpaal het best is voor jouw situatie.

Laadpaal of wandmodel

Een belangrijke overweging is de ruimte die je tot beschikking hebt. Is er veel ruimte en eigen oprit? Dan kun je prima kiezen voor een staande laadpaal thuis. Ben je erg gelimiteerd in je ruimte? Dan kun je prima voor een wandmodel gaan.

Naast dat de beschikbare ruimte hierbij een afweging is, is het natuurlijk ook een kwestie van voorkeur of je een staande laadpaal aanschaft of toch kiest voor een wandmodel.

1-fase, 2-fase of 3-fase?

Het aantal fasen waar je de auto mee kan opladen speelt ook een grote rol. Door een hoger laadvermogen, kunnen elektrische auto’s met 3 fase in potentie wel drie keer sneller laden dan elektrische auto’s die enkel met 1 fase geladen kunnen worden.

Natuurlijk geldt dit alleen wel voor een 3-fasige elektrische auto die met een 3-fasige kabel wordt opgeladen. We spreken in dit geval dus over potentie aangezien de laadbox en de laadkabel er op afgestemd moet zijn.

Een 1-fasige kabel kan ook prima een 3-fasige elektrische auto opladen. Dit gebeurt met een laadsnelheid van (maximaal) 1 fase. Er wordt dan minder stroom vervoerd wat dan zorgt voor een lager laadvermogen.

Voor een maximale laadcapaciteit gebruik je een 3 fasige kabel bij een 3 fasige elektrische auto. Of je hiervan gebruik kunt maken, is dan afhankelijk van het type auto dat je hebt.

Tip: De meeste elektrische auto’s kunnen tegenwoordig op 3 fase laden. In de toekomst zal dit alsmaar meer worden.

Welke laadpalen passen bij mijn auto?

Naast de fase kabel zijn er ook een aantal andere factoren die belangrijk zijn om te weten welk laadstation bij je elektrische auto past.

Leg je veel kilometers af? Dan is het belangrijk dat je beschikt over een krachtige laadpaal.

Welke elektrische auto wil je kopen of heb je? Zorg ervoor dat het laadstation en de laadcapaciteit van de auto goed zijn afgestemd op elkaar. Het heeft namelijk weinig nut om een laadstation te laten installeren die trager of sneller kan laden dan de auto.

Laten installeren of zelf laadpaal installeren?

Bij de overweging om zelf een laadpaal te installeren of deze klus over te laten aan een professional, zijn er een aantal verschillende aspecten waar je het best rekening mee houdt.

Bij deze installatie wordt er namelijk met hoge stroom- en spanning sterkte gewerkt en moeten er kabels getrokken worden. Ook moeten er enkele aanpassingen verricht worden in de meterkast.

Om die redenen is het gevaarlijk om dit zelf te doen indien je niet over elektrische voorkennis beschikt.

Twijfel je of je in staat bent om de installatie zelf uit te voeren? Dan is het zeker een aanrader om het laadpunt door een erkende installateur te laten installeren. Zij hebben veel ervaring in het installeren van verschillende laadstations.

arrow
Beschrijf je project
1*. Waar wens je een laadpaal?
2*. Is het voor een privé of bedrijfswagen?
3*. Wanneer zou je de laadpaal willen?
4*. Ben je geïnteresseerd in een andere installatie?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Laadpalen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Beste laadpaal voor thuis (2024)