Wat zijn de bekendste laadpaal merken?

Er is een brede waaier van laadpaal merken. Voor de lijst hieronder hebben we ons beperkt tot bekende merken die robuuste modellen of innovatieve oplossingen bieden voor de elektrische rijder. De volledige lijst met laadpaal merken is uiteraard vele malen langer dan de selectie die wij gemaakt hebben.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind installateurs in jouw regio
arrow Ontvang offertes

1. NewMotion

NewMotion is onderdeel van Shell en wordt onder andere gebruikt op de Shell Recharge punten langs de grote wegen. NewMotion biedt complete laadoplossingen voor zakelijke en particuliere gebruikers waarbij de focus altijd ligt op gebruiksgemak en laadpalen met een lange levensduur.

Zo kun je bij de NewMotion laadpalen altijd rekenen op controle, service en ondersteuning op afstand, zodat de laadpaal altijd optimaal werkt. NewMotion biedt laadpalen met een laadsnelheid tot wel 22 kW voor thuisgebruik. Een aantal populaire modellen van dit merk:

 • NewMotion Business Line
 • NewMotion Home Line
 • NewMotion Connect

2. Zappi

Zappi is één van de grootste laadpalen merken in Groot-Brittannië en wordt ook in Nederland veel verkocht. Wat vooral te danken is aan het brede aanbod met sterke modellen om thuis en op het werk te kunnen laden. Zappi staat daarnaast bekend om de snelle en vriendelijke klantenservice, waaronder in het Nederlands.

De Zappi-modellen zijn bijzonder herkenbaar vanwege het unieke design van de laadstations. Een aantal populaire modellen onder elkaar:

 • Zappi 2H22TW
 • Zappi 2H22TB
 • Zappi 2H22UW

3. Webasto

Webasto is véél meer dan een fabrikant van laadpalen. Zo maakt Webasto ook accusystemen, thermosystemen en complete oplossingen voor daken. Webasto is Duits, maar is inmiddels al in meer dan 50 landen wereldwijd actief en heeft het portfolio rondom elektromobiliteit flink uitgebreid sinds het startpunt in 2016.

Dit merk maakt daarnaast 22 kW laadpalen, waarmee de koper direct klaar is voor de toekomst van het elektrisch laden. Een aantal bekende modellen van dit merk zijn:

 • Webasto Live Charging Box
 • Webasto Pure Charging Box

4. Alfen

Alfen werd opgericht in 1937 in Almere, waarmee het inderdaad een Nederlands bedrijf is. Dit merk maakt zich hard voor duurzame energie en complete laadoplossingen. Naast laadpalen maakt Alfen bijvoorbeeld ook enorme opslagpunten. Zodat het energienetwerk daadwerkelijk kan leveren voor de mensen die een elektrisch voertuig (EV) willen laden.

Daarbij valt vooral de term smart grid bijzonder regelmatig. Alfen maakt zich daarnaast hard voor praktische oplossingen en vindt dat de laadpalen makkelijk te gebruiken moeten zijn voor elke consument. De meeste modellen kunnen daarom laden met een snelheid van 22 kW.

De modellen die het meest verkocht worden van dit laadpalen merk zijn:

 • Alfen Single Pro-Line
 • Alfen Single S-Line
 • Alfen Double Pro-Line

5. Blue Current

Blue Current is opnieuw een Nederlands merk dat zich inzet voor complete oplossingen. Voor deze onderneming gaat het niet alleen om het bieden van laadoplossingen, maar om een groenere planeet en optimaal gemak tijdens het laden. Blue Current wil een belangrijke aanjager zijn binnen de energietransitie, mede door optimaal laden te faciliteren.

De modellen van Blue Current zijn geschikt om thuis te laden, zeker met de U:move-modellen die er ook nog eens bijzonder fraai uitzien, inclusief ledverlichting. Blue Current biedt daarnaast een (gratis) app aan waarmee je alles in de gaten kunt houden, zelfs wanneer je niet thuis bent.

De bekendste modellen van dit merk zijn:

 • Blue Current U:move
 • Blue Current Hidden

6. EV-Box

EV-Box werd in 2010 opgericht in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een laadpaalgigant met een breed aanbod aan modellen die verkocht worden in tal van landen over heel de wereld.

Medio 2022 stond de teller al bijna op een half miljoen, wat vooral te danken is aan de robuuste kwaliteit en de innovatieve laadoplossingen vanuit dit bedrijf. Bij EV-box kun je daarnaast altijd rekenen op goede klantenservice.

Een aantal populaire modellen:

 • EV-Box BusinessLine
 • EV-Box Elvi 11kW
 • EV-Box Elvi 22kW

7. Easee

Easee werd in 2018 opgericht door drie Noorse ondernemers die betere en makkelijkere laadoplossingen zochten voor mensen met een elektrische auto. Deze hele basis zien we nog steeds terug in de modellen van Easee, die inderdaad easy zijn om te gebruiken.

Het innovatieve design en de uitgebreide functionaliteiten maken de laadpalen van dit merk zeer gewild voor thuisladen en zakelijke laadoplossingen. Easee heeft een verkoopafdeling in Nederland en biedt klantenservice aan in het Nederlands.

De modellen zijn standaard uitgerust om te kunnen laden op 3 fasen met 22 kW. Aangezien de laadsnelheid instelbaar is, is er altijd een perfecte instelling voor jouw situatie.

Een aantal van de meest verkochte modellen:

 • Easee Home
 • Easee Charge

8. Wallbox

Wallbox is een Spaanse fabrikant van laadpalen die eigenlijk begon in een enkele kamer met een groot idee. Op dit moment is Wallbox uitgegroeid tot één van de grootste en betrouwbaarste laadpalen merken, waarbij het vooral gaat om sterke laders die op een hoog vermogen kunnen laden.

Daarnaast kiest menig koper voor dit merk vanwege het fraaie en frisse design van de Wallbox laadpalen.

De meest bekende modellen van Wallbox zijn de Wallbox Pulsar en de Wallbox Pulsar Plus. De Plus is zelfs aan te sluiten binnen je smart home aangezien deze ook werkt met spraakopdrachten voor Alexa en Google Home.

laadpaal merken

Hoe kies ik het juiste merk voor mijn laadpaal?

Bij het zoeken naar de juiste laadpaal om thuis of op het werk te laden komt veel kijken. Wat het belangrijkste is, is dat je rekening houdt met de maximale snelheid van je huidige elektrische auto of de elektrische auto die je op korte termijn wilt kopen. Tegelijkertijd is het goed om te kijken naar je stroomaansluiting en het vermogen dat geleverd kan worden door het netwerk en eventueel zonnepanelen.

Alle merken hierboven zijn gerenommeerde merken die alleen modellen aanbieden met CE-keurmerk, waarbij altijd voldaan is aan de veiligheidsstandaard. Anders mogen deze producten niet verkocht worden op de Europese en Nederlandse markt. Concreet komt dit neer op de prijs-kwaliteitverhouding, de functies die je nodig hebt en persoonlijke voorkeur, want nog altijd worden veel laadpalen uitgekozen op basis van het design.

Bijkomend advies nodig? Een installateur van laadpalen in jouw regio vinden? Dat doe je snel en eenvoudig via onderstaand offerteformulier. Verstuur vandaag je aanvraag en vergelijk al binnen enkele dagen de eerste prijsoffertes. Gratis en vrijblijvend!

arrow
Beschrijf je project
1*. Waar wens je een laadpaal?
2*. Is het voor een privé of bedrijfswagen?
3*. Wanneer zou je de laadpaal willen?
4*. Ben je geïnteresseerd in een andere installatie?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid

Laadpalen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Laadpaal merken: Hoe kiezen? Overzicht aanbod