Een laadpaal leasen: hoe werkt het?

Je vraagt je natuurlijk af hoe het werkt om een laadpaal te leasen. Het leasen van een laadpaal is eigenlijk heel simpel.  

Eerst kies je bij welk bedrijf je een laadpaal wil leasen. Vervolgens maak je zelf nog enkele beslissingen: wat voor soort laadpaal wil je precies leasen? Hoe lang wil je dat de leaseperiode duurt? En wat is de hoogte van jouw aanbetaling?

Op basis van jouw aanvraag bekijkt het leasebedrijf de mogelijkheden. Als er eerst nog een installatie moet plaatsvinden, plant het bedrijf een schouwing in. Afhankelijk van jouw specifieke situatie wordt er vervolgens een voorstel opgesteld.

Heb je besloten de laadpaal te leasen? Dan regelt het leasebedrijf de rest. Dit is onder andere:

  • Het leveren van de laadpaal.
  • De installatie van de laadpaal.
  • Eventuele graafwerkzaamheden die voor de installatie nodig zijn.
  • De benodigde kabels voor de laadpaal.
  • Het onderhoud van de laadpaal.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vraag advies en vergelijk gratis prijsvoorstellen.
arrow Ontvang offertes

Waarom een laadpaal leasen in plaats van huren of kopen?

Nu vraag je je misschien af wat de voordelen van het leasen van een laadpaal zijn. Waarom niet gewoon een eigen laadpaal kopen?

Een laadpaal kopen kan gecompliceerd zijn. Er is een groot aanbod aan toestellen en de technologie ontwikkelt zich zo snel dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Bij het leasen van een laadpaal heb je geen keuzestress meer.

Een ander voordeel is dat ook het onderhoud door het leasebedrijf gergegeld wordt. Is de laadpaal kapot? Dan hoef je zelf geen reparateur in te schakelen. Deze onderhoudskosten vallen bovendien onder het leaseabonnement. Dit zorgt ervoor dat je altijd een goed werkende laadpaal ter beschikking hebt. Bovendien kom je niet voor plotse financiële kosten te staan.

Daarnaast betaal je voor het leasen van een laadpaal geen investeringskosten. De laadpaal en de installatie hiervan vallen immers onder de service van het leasebedrijf. 

Maar waarom geen laadpaal huren in plaats van leasen? In tegenstelling tot wanneer je een laadpaal huurt, wordt je de daadwerkelijke eigenaar van de laadpaal wanneer de leaseovereenkomst ten einde komt. Het maandelijkse leasebedrag is dus eigenlijk een soort langetermijnsinvestering.

laadpaal leasen

Zijn er installatiekosten voor het leasen van een laadpaal?

Bij het leasen van een laadpaal betaal je geen aparte installatiekosten. Op basis van de schouwing stelt het leasbedrijf een voorstel op. Zijn graafwerken noodzakelijk of moeten kabels getrokken worden? Dan betaal je niet extra: deze kosten zitten namelijk inbegrepen in de maandelijkse leaseprijs.

Deze maandelijkse kost is een vaste kost. Er is dus nooit sprake van onverwacht hoge kosten. Je weet dus al vanaf het begin wat je financieel kan verwachten voor het leasen van een laadpaal.

Let er wel op dat sommige leasebedrijven een maximum stellen aan bijvoorbeeld de lengte van de kabels die getrokken moeten worden of het graafwerk dat verricht moet worden. 

Een van die bedrijven is 50five. Inbegrepen in de lease is maximaal 40m aan kabel en maximaal 15m aan graaf- en straatwerk. Maar geen zorgen: over het algemeen is dit ruim voldoende.

Een laadpaal leasen als zakelijke klant

Misschien heb je als zakelijke klant wel interesse in het leasen van een laadpaal. Gelukkig is dit prima mogelijk. Je kunt ook meerdere laadpunten leasen. Als zakelijke klant kan je dan tarieven hanteren voor de gebruikers van de lader.

Bovendien is het zowel voor zakelijke als particuliere klanten mogelijk om de stroomkosten met de werkgever, de leasemaatschappij of het bedrijf te verrekenen.

Wil je een laadpaal leasen? Ontvang advies op maat van meerdere specialisten via ons offerteformulier

Heb je interesse in het leasen van een laadpaal? Ontvang via ons offerteformulier advies op maat van vakspecialisten uit jouw buurt. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kan je het leaseabonnement kiezen dat het beste bij jouw situatie past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar wens je een laadpaal?
2*. Is het voor een priv� of bedrijfswagen?
3*. Wanneer zou je de laadpaal willen?
4*. Ben je ge�nteresseerd in een andere installatie?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Laadpalen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Laadpaal leasen: een betere optie dan huren of kopen?