Waarom een alarmsysteem onontbeerlijk is

Mede dankzij allerhande alarmsystemen komen er de laatste jaren steeds minder inbraken voor. Toch blijft het aantal diefstallen hoog, met een gemiddelde van ongeveer 200 per dag. Dat aantal schiet tijdens kerst- en oudejaarsavond de hoogte in en loopt op tot wel 500 inbraken per dag. Laat geboefte bij jou niet over de vloer komen en ga vandaag nog over tot preventieve maatregelen! Naast een inbraakalarm kan je ook een brand-, gas- of overstromingsalarm installeren. Lees snel verder, informeer u goed en voorkom ellende.

 

Beveilig uw woning
Met een goed alarmsysteem voorkom je inbraak, brand of overstroming.

 

Uitgebreide keuze
Infraroodbeveiliging, blusfunctie of draadloos systeem: het alarmsysteem beantwoordt aan jouw eisen.

Snel naar:
Voordelen alarmsysteem | Prijs alarmsysteem | Soorten alarmsystemen | Tips inbraakbeveiligingFAQ

 

 

 

De voordelen van een alarmsysteem

Alarmsysteem: Wat zijn de voordelen?

 


Verhinder diefstal 

 

Een inbraak kan je beter voorkomen. Als je potentiële dieven wil afschrikken, is een alarmsysteem dan ook een goede investering. Inbrekers kiezen vooral huizen uit die niet al te zichtbaar zijn en waar ze makkelijk en vooral snel kan binnendringen. Wanneer er tijdens een nachtelijke inbraakpoging plots een alarm afgaat, zal dat ervoor zorgen dat de schurken snel het hazenpad kiezen.

Misschien is je slot geforceerd of kapot, maar in ieder geval zijn je kostbaarheden onaangetast. Wanneer je bovendien kiest voor een duidelijk zichtbare buitensirene, zal geboefte meestal niet eens proberen je woning te kraken.

Divers aanbod

Vandaag de dag bestaan er een heleboel verschillende soorten alarmsystemen. Afhankelijk waarvoor het systeem moet dienen, kan je een inbraak-, brand-, gas- of overstromingsalarm laten installeren. Daarnaast bestaan er ook verschillende manieren waarop deze systemen werken.

Bent je op zoek naar een alarmsysteem dat draadloos werkt? Of eentje met een blusfunctie? Zelfs infraroodbeveiliging behoort tot de mogelijkheden. Er is voor ieder wat wils!

Prijs alarmsysteem

Alarmsystemen woorden meestal verkocht in een samengesteld basispakket. Zo’n pakket bestaat vaak uit een centrale sirene, een buitensirene, bewegingsmelders, openingsdetectoren, een rookdetector, afstandsbedieningen en een bedieningspaneel. De prijs voor een basispakket begint gewoonlijk vanaf € 1.300.

Bewegingsmelders laten het alarm in werking treden zodra ze beweging detecteren. Deze melders bestaan ook in een variant die bewegingen van huisdieren niet meetellen. Indien je videobewegingsdetectoren met je smartphone of tablet wil verbinden, heeft je ook een IP-transmitter nodig. Openingsdetectoren laten het alarm afgaan voordat men effectief inbreekt. Videobewaking stuurt je tot slot niet alleen verdachte beelden door, maar laat tevens het alarm afgaan.

Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met bijhorende richtprijzen.

Type alarmsysteem Prijs
Bewegingsmelders Vanaf € 250
Videobewegingsdetectoren Vanaf € 295
IP-transmitter Vanaf € 650
Openingsdetectoren Vanaf € 60
Videobewaking binnencamera Vanaf € 230
Videobewaking buitencamera Vanaf € 300


Soorten alarmsystemen

Globaal genomen zijn er 4 verschillende soorten alarmsystemen. Afhankelijk van het type waarschuwt het systeem voor inbraak, brand, gas of overstroming. Daarnaast kan je kiezen tussen een systeem dat draadloos of via bedrading werkt, kan je opteren voor infraroodbeveiliging en heb je de mogelijkheid een blusfunctie te installeren.

Soorten alarmsystemen: Inbraakalarm

Dit alarm is het meest gekend en bedoeld om inbrekers tegen te houden en af te schrikken. De effectiviteit hiervan blijkt uit het verhoogde aantal inbraakpogingen ten opzichte van het aantal daadwerkelijke inbraken.

Soorten alarmsystemen: brandalarm

Een brandalarm signaleert rook of brand via rook- en/of hittedetectoren. Een groot gebouw waar veel mensen vertoeven, moet dit type alarm meestal verplicht laten plaatsen.

Tegenwoordig bestaan er een heleboel blusvormen. Behalve water, kan men vandaag de dag ook blussen via blusgas, bluspoeder en systemen die de hoeveelheid zuurstof verminderen.

Als je van plan bent een alarmsysteem te laten installeren, kan je tegelijk enkele rookdetectoren laten plaatsen, waardoor je ook over een brandalarm beschikt. Kiezen voor een blusfunctie, verschaft je de zekerheid dat er enkele momenten na het alarm automatisch geblust wordt.

Tot slot kan je je brandalarm ook verbinden met een meldkamer, die de brandweer bericht in geval van brand.

Dit alarm waarschuwt voor gaslekkages. Een dergelijke apparatuur merkt onder andere de aanwezigheid van koolstofmonoxide en propaan- of butaangas op. Sommige gasalarmen kunnen tevens slaapverwekkend gas waarnemen, dat men soms gebruikt bij inbraken.
Wanneer er zich een uitzonderlijke hoeveelheid water in je huis bevindt, maakt dit alarm je daar attent op. Mogelijke oorzaken hiervan zijn waterlekkage en overstromingen.
Infraroodbeveiliging is gebaseerd op het registreren van temperatuurverschillen. Omdat de golflengte van infrarood licht groter is dan de golflengte van normaal licht, is infraroodstraling onzichtbaar voor het menselijke oog. Er bestaan 2 soorten infraroodbelichting: actief en passief. Een passieve infrarood camera is het veiligst, omdat deze camera zelf geen licht uitzendt, maar gebruik maakt van het reeds aanwezige licht. Een actieve camera straalt zelf infrarood licht uit en is bijgevolg door dieven makkelijker te ontdekken en tegen te werken. Afhankelijk van binnen- of buitenplaatsing en de grootte van de lokalen, heb je keuze uit verschillende modellen.

 


Veelgestelde vragen over alarmsystemen

Als je zelf uw alarmsysteem thuis installeert, kan je het eventueel voor de zekerheid door een specialist laten controleren voordat je het effectief gebruikt, maar dat hoeft niet. Je bent wel verplicht om het onderhoud van uw alarmsysteem jaarlijks te controleren. Dat kan je zelf doen of het overlaten aan een expert.

In principe wordt bijna alles getest: batterijen, sirenes, detectoren, voedingssystemen, inloopvertragingen, sloten ...

De keuze is geheel aan jou. Wanneer je selectief wilt beveiligen, kan je bijvoorbeeld alleen de kamers met kostbare voorwerpen of alle ramen en buitendeuren van een alarmsysteem voorzien.

Een alarmsysteem is de kers op de taart op vlak van beveiliging. Het alarm brengt de eigenaars, omgeving of politie snel op de hoogte en bovendien schrikt een zichtbaar alarmsysteem geboefte af. Wanneer je je optimaal wenst te beveiligen, doe je er dus goed aan ook een alarmsysteem aan te schaffen.

 


 Een alarmsysteem te installeren?

 

Vergelijk gratis offertes

 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welk type alarmsysteem wens je?
2*. Welk type gebouw wens je te beveiligen?
3*. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?
4*. Wanneer wens je het alarmsysteem te laten installeren?
5. Wanneer ben je bereikbaar voor de specialisten?
6. Projectomschrijving
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Alarmsysteem