Draadloos alarmsysteem: voordelen, uitvoeringen en prijs

Uw besluit staat vast en u wilt investeren in een degelijk alarmsysteem? Een verstandige beslissing. Maar welk type kiest u? In wat volgt komt u van alles te weten over het draadloze systeem.

De voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem

Is een draadloos systeem zoveel voordeliger dan een klassiek systeem dat werkt via bedrading? En kent de draadloze variant ook nadelen? We vatten het hieronder kort voor u samen.

Voordelen en nadelen draadloos alarmsysteem

Voordelen van een draadloos systeem

U mag er zeker van zijn: aan een draadloos systeem hangen heel wat voordelen. Doordat u geen bedrading moet laten installeren, hoeft u geen muren of vloeren open te breken om dit te kunnen plaatsen. Hierdoor bespaart u flink wat kosten. Bovendien blijft uw alarmsysteem werken tijdens een stroompanne en kunnen inbrekers uw alarm niet uitschakelen door bedrading door te knippen.

Wanneer u later uw systeem wenst uit te breiden, kan u dat in een handomdraai doen. U hoeft wederom niets open te breken. Tot slot werkt de draadloze variant op dezelfde manier als de klassieke variant. Beide systemen zijn verbonden met een meldkamer die de politie of brandweer meteen verwittigt wanneer uw alarm afgaat.

Nadelen van een draadloos systeem

Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen. Dat betekent dat u deze af en toe moet vervangen. Daarnaast maakt deze variant gebruik van radiogolven, waardoor toestellen die dezelfde frequentie benutten, kunnen leiden tot storingen. Hierdoor scoort het draadloze systeem op vlak van betrouwbaarheid wat minder goed dan het klassieke systeem. Vandaag de dag zijn er echter systemen voorhanden die gebruik maken van een dubbele frequentie, waardoor het probleem van eventuele storingen verdwijnt.

Draadloos alarmsysteem: type detectie

Draadloos alarmsysteem: type detectie

De essentiële elementen van een draadloos alarm zijn uiteraard de detectoren. Deze bestaan in verschillende soorten, die men meestal combineert. We sommen de verschillende types hieronder even voor u op.

De naam zegt het zelf al: deze detectoren zorgen ervoor dat het alarm begint te loeien zodra er beweging wordt gedetecteerd. Sommige van deze detectoren zijn huisdierproof. Beweging afkomstig van uw kat of hond wordt dan niet als alarmerend beschouwd.
Bij dit type beschikken deur- of raamkozijn én deur of raam zelf over een speciale magneet, waardoor beide delen met elkaar verbonden worden. Wanneer een inbreker het raam of de deur in kwestie forceert en opent, laten de magneten los, waardoor het alarm in werking treedt.
Detectoren van deze soort merken op wanneer de beglazing van deuren of ramen begint te vibreren, doordat men bijvoorbeeld het glas wil breken. In geval van vibratie, wordt het alarm geactiveerd.
Wanneer u deze detectoren laat installeren, is uw woning tevens beschermd tegen brand. Het alarm gaat dan namelijk ook af in geval van rook of wanneer er CO onstaat.

VRAAG UW GRATIS OFFERTE

Alarmsysteem offerte

Wilt u gratis advies over inbraakbeveiliging? Wij brengen u in contact met de beste veiligheidsexperts uit uw regio en zij komen ter plaatse voor gratis beveiligingsadvies.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaar

Prijs draadloos alarmsysteem

Een standaard draadloos alarmsysteem kan u kopen en laten monteren vanaf €750. Wanneer u voor een meer uitgebreide versie kiest, voorziet u daar best een budget voor van ongeveer €1200. Uiteraard zijn dit slechts richtprijzen. Hoe meer u wilt, des te hoger ook de kost is.

Interessante extra’s

Naast voldoende detectoren, een centrale sirene en een bedieningspaneel, kan u uw draadloos systeem verrijken met enkele interessante extra’s. Zo kan u onder andere opteren voor de installatie van een beveiligingscamera of bijkomende sirene.

Deze extra’s laten uw totale kost uiteraard stijgen, maar dat zijn ze dubbel en dik waard. Ze verhogen namelijk de beveiliging van uw huis, waardoor inbrekers geen kans meer maken. Daarnaast kan u mits een kleine meerkost uw alarmsysteem via een app en/of vanop afstand besturen, wat zorgt voor meer gemak en comfort.Offertes vergelijken voor een draadloos alarmsysteem?

 

Vergelijk gratis offertes

 


Alarmsysteem
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Draadloos alarmsysteem