Camerabewaking: soorten, prijs en privacyregels

U hebt ongetwijfeld al van alles gehoord over camerabewaking. Misschien bent u zelfs van plan uw alarmsysteem van een camera te voorzien. Maar welke voordelen kent een camera? En welke type camera moet u kiezen? Om een goede en weloverwogen beslissing te kunnen nemen, is het belangrijk dat u zich goed geïnformeerd. Lees dus snel verder!

De voor-en nadelen van een alarmsysteem met camera

Is het de moeite waard om te opteren voor een beveiligingscamera? Levert de installatie ervan alleen voor- of ook nadelen op? Hieronder vatten we kort enkele voor- en nadelen voor u samen.

Voordelen van een systeem met camera
Eerst en vooral hebben camera’s een groot preventief effect. Wanneer uw huis voorzien is van één of meerdere, duidelijk zichtbare buitencamera’s, zullen potentiële dieven met een boogje om uw woning heenlopen. Daarnaast kan een camera videobeelden opslaan, waardoor inbrekers achteraf makkelijker te identificeren en op te pakken zijn.

Bovendien kan u uw beveiligingscamera’s verbinden met uw smartphone of tablet, waardoor u uw woning fulltime in de gaten kunt houden. Tot slot is het aanbod aan camera’s enorm. Klein of groot, vaststaand of beweegbaar, permanente of tijdelijke werking, u vindt sowieso een camera volgens uw wensen.

Nadelen van een systeem met camera
Behalve de extra en vaak ook hoge kostprijs, kent een beveiligingscamera niet echt nadelen. Slecht weer zoals mist en felle regen kan de kwaliteit van de videobeelden echter wel verminderen.

Alarmsysteem met camera: Wat zijn de voor-en nadelen?

Soorten camerabewaking

Beveiligingscamera’s bestaan er in alle soorten en maten. Hieronder sommen we de meest voorkomende types even op en geven we ook kort een woordje uitleg.

Zoals de naam het reeds zegt, is dit type camera klein van formaat. Hierdoor fungeert de camera als het ware als een spion. Dieven worden niet afgeschrikt, maar tijdens hun inbraakpoging nauwlettend in de gaten gehouden en gefilmd. Bovendien is deze camera vrij goedkoop. Een nadeel is wel dat de beeldscherpte wat minimaal kan zijn door de kleine lens.
De bullet camera werkt wel afschrikwekkend. Daarnaast staat deze camera garant voor een goede beeldkwaliteit en kan hij vlot draaien. Om beelden te bewaren, moet u wel gebruik maken van een computer. Tot slot verloopt de installatie van dit type ook wat moeizamer.
De lens van deze camera is omgeven door een glazen bol. Doordat het geblindeerde glas waaruit deze bol bestaat, de filmrichting van de camera verhult, zal geboefte niet durven inbreken. Bovendien kan u deze camera voorzien van infraroodbeveiliging. Het glas kan echter zorgen voor reflecties en vuil worden.
Een bestuurde camera is uiterst beweegbaar. Via uw smartphone of tablet kan u deze camera wanneer u maar wilt tot 360° laten draaien. Zo kan u letterlijk alle richtingen en invalshoeken controleren. Het prijskaartje van deze camera is echter behoorlijk hoog. Daarnaast zijn dergelijke camera’s meestal niet waterdicht.
Wanneer u een groot gebouw of domein volledig wilt beveiligen, kan u zelf verschillende camera’s samenvoegen tot een geheel. Hierbij kan u de beelden die deze camera’s opnemen live bekijken. Een nadeel is opnieuw de kostprijs die, afhankelijk van uw keuzes, eerder vrij hoog is. Daarnaast moet u gebruik maken van een computer om beelden te kunnen bewaren.


Prijs alarmsysteem met camera’s

Afhankelijk van het type camera waarvoor u kiest, kan de kostprijs variëren van €100 tot €800. Maar ook per type schommelen de prijzen enorm. Dat komt doordat elk type over meerdere merken beschikt, die elk een verschillende kwaliteit bieden. De gouden tip is dan ook om goed en voldoende te vergelijken.

Cameratype Prijs
Mini camera € 100 – € 300
Dome camera € 150- € 400
Bullet camera € 200 – € 400
Camera sets Vanaf € 400
Bestuurbare camera € 600 – € 800


Privacyregels camerabewaking

Het is vanzelfsprekend dat u rekening dient te houden met de privacyregels wanneer u camera’s laat installeren. Meer specifiek bent u verplicht uw omgeving en voorbijgangers daaromtrent te informeren. Dit doet u onder andere door minimaal één, goed leesbaar bericht op te hangen.

Daarop moeten bovendien de naam, het adres en het telefoonnummer van de firma die uw camera’s plaatste, vermeld staan. Daarnaast moet u ook de Commissie ter Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer op de hoogte brengen van uw cameragebruik.

VRAAG UW GRATIS OFFERTE

Alarmsysteem offerte

Wilt u gratis advies over inbraakbeveiliging? Wij brengen u in contact met de beste veiligheidsexperts uit uw regio en zij komen ter plaatse voor gratis beveiligingsadvies.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaarOffertes vergelijken voor een alarmsysteem met camera?

 

Vergelijk gratis offertes

 


Alarmsysteem
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Alarmsysteem met camera