Uw huis en gezin optimaal beschermen? Kies voor een alarm. Het is het beste afschrikkingsmiddel tegen dieven en er bestaan modellen voor elk budget. Zo bewaakt u niet alleen uw eigendom, maar ook de personen die u het meest dierbaar zijn. En dat veilige gevoel is onbetaalbaar!

Korting brandverzekering dankzij alarmsysteem

Wie een automatisch alarmsysteem laat installeren, heeft bij nagenoeg elke verzekeraar recht op een premiekorting voor de diefstalverzekering. Deze korting loopt al snel op tot 25% van het premiebedrag! De installateur van het alarmsysteem moet wel over een INCERT-certificaat beschikken en een INCERT-conformiteitsattest afgeven. Vraag bij het prijzen vergelijken dus zeker naar het INCERT-certificaat van uw installateur!


arrow
Beschrijf je project
1*. Welk type alarmsysteem wens je?
2*. Welk type gebouw wens je te beveiligen?
3*. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?
4*. Wanneer wens je het alarmsysteem te laten installeren?
5. Wanneer ben je bereikbaar voor de specialisten?
6. Projectomschrijving
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid

Offerte alarmsystemen: stel jezelf volgende vragen

Een alarmsysteem kan je niet meer wegdenken in een woning of gebouw. En omdat er duizenden verschillende soorten gebouwen en woningen zijn, zijn er ook heel veel verschillende alarmsystemen. Een alarmsysteem moet volledig op maat zijn van het soort beveiliging dat je wenst. Omdat er zoveel keus is, kan dit artikel je wegwijs maken in de wereld van alarmsystemen.

Welk alarmsysteem wens je?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Zo zijn er gewone bedrade systemen, draadloze systemen, systemen met camerabeveiliging, etc. Alarmsystemen bestaan uit drie delen. Het bedieningspaneel dat ergens centraal staat, contactsensors die bevestigd staan op deuren en ramen, en een sirene. Daarnaast kunnen alarmsystemen aangevuld worden met nog extra's.

Hieronder vind je drie verschillende alarmsystemen.

Bedraad alarmsysteem

Bedrade of bekabelde systemen hebben het voordeel dat ze altijd zullen reageren bij inbraken door de bekabeling die sowieso betrouwbaar is. Daarnaast zijn deze apparatuur goedkoper, maar door het breek en installatiewerk komt de installatie weer duurder uit.

Draadloos alarmsysteem

Draadloze systemen hebben vanzelfsprekend geen bedrading om verbinding te maken. Deze systemen werken met signalen die in de lucht worden verzonden, zoals bijvoorbeeld een wifi-verbinding. Er zijn alarmsystemen die werken op basis van een wifi-verbinding. Het voordeel hieraan is dat er geen grote afbreekwerken en installaties nodig zijn, waardoor je kan besparen op arbeid. Deze systemen zijn ook heel makkelijk uit te breiden met extra detectoren of andere onderdelen. Deze systemen zijn ook zeer betrouwbaar bij een sterk zendbereik.

Alarm met camerabeveiliging

Vervolgens bestaan er ook alarmsystemen met camerabeveiliging. Camerabeveiliging zorgt ervoor dat je beelden hebt van wat er rondom en in uw woning of gebouw gebeurt. je kan zoveel camera's laten plaatsen als je nodig vindt. Het gamma aan soorten camera's is heel divers. Zo heb je HD camera's, bewegingscamera's, IP camera's, analoge camera's, ... je heb een ruime keuze in camera's. Voor de voordeur alleen volstaat een analoge camera. Maar deze hebben een slechtere beeldkwaliteit. Daarom wordt bij een vraag naar meerdere camera's HD camera's of IP camera's voorgesteld. Deze camera's zijn te besturen, en kunnen in- en uit-zoomen. Heb je een wifi-verbinding, dan kan je zelfs vanop afstand bekijken wat er gaande is.

Welke extra functies wens je?

Bij een alarmsysteem hoort natuurlijk de basis. De sensoren of detectoren, de sirene, een bedieningspaneel, en dergelijke. Maar bij het plaatsen van een alarmsysteem horen meestal ook wat extra's. Enkele voorbeelden van extra's:

  • Een onderhoudscontract om geregeld het hele systeem up-to-date te maken
  • Aansluiting voor een meldkamer
  • Afstandsbediening, dit kan bijvoorbeeld via een app op de smartphone
  • Het aantal detectoren kan ook aangepast worden
  • De soorten camera's, zoals eerder vermeld zijn er heel veel soorten camera's
  • Rookmelders, brandbeveiliging, etc.

 

Hoe kies je de juiste beveiligingsspecialist?

Niemand kan je zeggen wie de juiste beveiligingsspecialist is. Dit is echter iets dat je zelf moet ondervinden door verschillende offertes van verschillende beveiligingsspecialisten te bekijken. Maar er zijn wel enkele onderdelen waaraan je een juiste beveiligingsspecialist kan herkennen. Natuurlijk kan je rondvragen aan kennissen wie ze aanraden of waar ze al goede referenties van hebben gehoord. Je kan ook altijd kijken naar de opties die ze bieden. Maar enkele kenmerken bieden geregeld kwaliteit. Zo is er het Europees keurmerk, de garantie en de duur ervan, en natuurlijk de arbeidskosten voor bepaalde systemen.

Europees keurmerk

Producten in Europa moeten een Europees keurmerk krijgen om zo aan te tonen dat ze correct werken, doen wat ze moeten doen en geen gevaar vormen. Zo geld het CE-merk voor alle producten die in Europa gebruikt kunnen worden. Voor alarmsystemen is er ook een apart Europees keurmerk, namelijk het ABUS-merk. ABUS heeft te maken met veiligheid.

Garantie

Je hebt bijvoorbeeld de garantie van het product wat tussen de 1 tot 5 jaar kan liggen. Maar ook de alarmspecialist bied je een garantie. Algemeen geld dat hoe beter de garantie is, hoe betrouwbaarder het bedrijf is. Zo kan de garantie voor de alarmspecialist tussen de 3 tot 5 jaar liggen.

Arbeidskosten

De arbeidskosten bij het installeren van alarmsystemen kunnen tot ongeveer 30% van de prijs bedragen. Dit varieert natuurlijk naar gelang welk systeem je kiest en welke extra's je erbij neemt. De installatie van bijvoorbeeld een basis bekabeld alarmsysteem is goedkoper dan de installatie van een basis draadloos alarmsysteem. Natuurlijk is het prijsverschil hier voornamelijk in de apparatuur.

Vergelijk offertes en maak de juiste keuze

Laat je begeleiden door een deskundige om te zien welk alarmsysteem je nodig hebt, en wat er in uw woning of gebouw nuttige en nodig kan zijn. Vraag offertes aan en kom te weten wat voor je de beste optie is.

Hoe werkt het?
1
Doe een aanvraag via het formulier
2
Gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies de beste professional!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, je bent niet verplicht om te kiezen voor iemand.
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra je het formulier ingevuld heeft, bellen wij je op met enkele aanvullende vragen. Op deze manier kunnen we je met de specialisten matchen die het meest geschikt zijn voor je project. Deze specialisten nemen dan contact met je op om een offerte op maat uit te werken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Ten slotte vergelijk je alle offertes en kies je de beste specialist.
Nee, de offertes zijn geheel vrijblijvend. Je bent dus zeker niet verplicht om te kiezen voor een specialist.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. Daarom hebben je adres nodig om de juiste specialisten te selecteren. Bovendien komen de specialisten vaak eerst ter plaatse, vooraleer ze een offerte uitwerken. Het is dus handig dat ze je adres direct hebben. Wij hebben je telefoonnummer nodig, zodat wij je aanvraag zo snel mogelijk kunnen voltooien en doorsturen naar de juiste specialisten. Je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen enkel zichtbaar zijn voor de specialisten met wie je gekoppeld bent.
Als het om een renovatieproject gaat, komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is noodzakelijk om een correcte offerte te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject van zeer veel verschillende factoren afhankelijk is.
Zodra we je aanvraag ontvangen, bellen wij je zo snel mogelijk op. Wij behandelen je aanvraag en brengen je in contact met de juiste specialisten, Zij nemen binnen de 48 uur contact met je op voor een vrijblijvende offerte.
Ja, al onze specialisten zijn onderworpen aan een kwaliteitscontrole voordat ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Daarnaast beoordelen onze gebruikers de specialisten en delen ze hun ervaringen. Raadpleeg deze beoordelingen om een nog betere keuze te maken. Eens je de offertes ontvangen heeft en de werken gedaan zijn, kan je ook zelf de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we we onmiddellijk aan de slag, zodat we altijd de beste kwaliteit bieden.
Construction worker
Ontvang offertes