Wat is mahoniehout? 

Mahonie is een roodbruin, tropisch soort hardhout. Mahonie hout wordt gewonnen in Afrikaanse, Indische en Midden- en Zuid-Amerikaanse bossen.

Het hout wordt al eeuwenlang gebruikt in de scheepsbouw, maar is ook een populair materiaal voor het vervaardigen van meubels, muziekinstrumenten en beeldhouwwerken. Ook voor de afwerking van het interieur van een woning (denk maar aan trappen, muurbekleding of vloeren) is het hardhout erg geliefd.

Er zijn 2 soorten mahoniehout:

  • Sapeli mahonie. Sapeli mahonie herken je aan de cederachtige kleur en een streeptekening met donkere en lichte banden. De houtsoort wordt voornamelijk gewonnen in West-Afrika.
  • Sipo manhonie. Sipo mahonie heeft een roodbruine kleur, een paarsachtige vlamtekening, en een onregelmatige streeptekening. Sipo mahonie wordt voornamelijk gewonnen is West-India.

Voordelen van een mahoniehouten trap 

Waarom zou je kiezen voor trappen uit mahonie?

1. Dieprode kleur en warme uitstraling

De unieke houtsoort heeft een prachtige, dieprode kleur. De fijne nerf zorgt voor een elegante uitstraling.

2. Slijtvast, stabiel hout

Mahonie is een hardhoutsoort. Trappen uit mahonie zijn daarom slijtvast. Treedt er, na vele jaren, slijtage op in de laklaag waarmee de trap werd afgewerkt? Dan voorzie je de trap eenvoudig van een nieuw laagje lak.

3. Geschikt voor complexe trapontwerpen

Hoewel mahonie een ontzettend stevige houtsoort is, laat het materiaal zich toch goed bewerken. Daarom leent de houtsoort zich perfect tot het vervaardigen van meer complexe trapontwerpen. Met andere houtsoorten zijn zulke ontwerpen vaak moeilijk tot niet uit te voeren.

Mahonie trap plaatsen?
Contacteer een expert en verken de opties.

4. Gladde afwerking 

Mahonie heeft van nature een gladde, glanzende afwerking. Die nieuwe trap uit mahonie blijft er dan ook jarenlang als nieuw uitzien.

5. Lange levensduur 

Mahonie hout behoort tot duurzaamheidsklasse II. Mahonie producten gaan dus gemakkelijk 15 tot 25 jaar mee. Met de juiste verzorging kun je de levensduur van een mahonie trap natuurlijk verlengen.

mahonie-1-min-1024x538.jpg

Enkele gebruikstips 

Waarop moet je letten als je voor mahonie kiest?

  • Kies voor FSC hout.
  • Gebruik mahonie hout bij voorkeur niet buitenshuis. Wil je een buitentrap uit mahonie plaatsen? Vraag dan een specialist om advies op maat.
  • Laat het plaatsen van je mahonie trap over aan een expert. Mahonie is bijzonder stevig – het juist bewerken en plaatsen van mahonie hout vergt daarom de nodige kennis en ervaring.
  • Gebruik geen agressieve, bijtende schoonmaakmiddelen om mahonie trappen schoon te maken.
  • Om de warme kleur van mahonie trappen tot zijn recht te laten komen, volstaat het om het hout te voorzien van een transparante laklaag. Wil je de kleur van de trap enigszins lichter maken? Gebruik dan een dekkende blanke lak, ontgrijzer of hout houtverlichter. Test het product uit op een klein, onopvallend stukje hout om een beeld te krijgen van het eindresultaat.

Zit je nog met vragen? Vul het offerteformulier in en ontvang advies op maat van vakmannen 

Overweeg je een mahoniehouten trap te plaatsen? Neem dan contact op met een expert. Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes op maat én advies van een specialist. Zo vind je gegarandeerd de meest voordelige oplossing voor jouw woning!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen