Een trap bekleden met pvc, wat kost het?

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kostprijs weer voor een traprenovatie met pvc. Afhankelijk van het type trap liggen de kosten hoger of lager. Bovendien betaal je ook nog installatiekosten.

Traprenovatie pvcGemiddelde kosten (incl. btw)
Open trap€ 1.040
Dichte trap€ 1.885
Installatiekosten€ 585

Voor een open trap is er minder werk nodig dan voor een dichte trap. Een open trap heeft namelijk geen stootborden. Hierdoor vallen er heel wat kosten weg.

Naast de stootborden spelen ook het aantal treden en de complexiteit van de klus een grote rol in de prijsbepaling.

Ontvang je graag nog bijkomend advies over pvc traprenovaties?
Vraag gratis offertes aan en krijg antwoord op al je vragen.
arrow Ontvang offertes

Wat is een trap met pvc nou eigenlijk?

Een pvc trap is een type trap die voornamelijk uit pvc materiaal bestaat. Het woord pvc is een afkorting voor ‘polyvinylchloride‘. Dit is een duurzaam kunststofmateriaal dat voornamelijk bekend staat voor zijn beschermend trapprofiel, waterbestendigheid en gemakkelijk onderhoud.

Pvc is relatief goedkoop en biedt veel esthetische mogelijkheden. Ga je een trap renoveren met pvc? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook of betonlook.

Om die reden wordt een pvc traprenovatie vaak als alternatief gezien voor houten, betonnen of metalen trappen.

pvc traprenovatie

Traprenovatie pvc versus vinyl

Vinyl is een materiaalsoort die erg vergelijkbaar is met pvc. Ze zijn beiden van kunststof gemaakt. Toch verschillen de materialen ook van elkaar, vooral in de onderlaag.

Pvc is namelijk veel steviger dan vinyl, en om die reden ook harder. Vinyl daarentegen is door zijn ‘geschuimde rug’ zachter.

Dit zorgt ervoor dat pvc een duurzamer materiaal is dan vinyl. Pvc is namelijk slijtvaster en beter bestand tegen beschadigingen dan vinyl. Om die reden wordt pvc vaak gebruikt voor drukbezochte gebieden.

Ook wat de afwerkingsmogelijkheden betreft zijn er veel meer mogelijkheden met pvc dan met vinyl. Zo is er een groter aanbod aan kleuren en patronen van traptreden.

Vinyl wordt vaak gebruikt bij trappen die niet regelmatig intensief belast worden. Het is eigenlijk een soort ’tijdelijk trapmateriaal’. Een trap renoveren met vinyl is wel voordeliger dan een pvc traprenovatie.

Traprenovatie pvc versus laminaat

Het materiaal laminaat bestaat uit meerdere lagen die op elkaar vastgelijmd zijn. Hierbij is enkel de bovenste laag gemaakt van kunststof. De decorlaag die daaronder zit, is voorzien van een ‘bedrukt papier’. Dit zorgt ervoor dat laminaat meestal ook wat dikker is dan pvc.

Een pvc vloer of traptrede is veel krasbestendiger dan laminaat. Bovendien is het materiaal ook waterbestendiger. Wil je een strakke afwerking met een lange levensduur? Dan is een pvc traprenovatie wellicht de beste keuze.

Wel is er een verschil in de prijzen. Een trap renoveren met laminaat is voordeliger dan en trap renoveren met pvc. Dit geldt overigens ook voor laminaten vloeren ten opzichte van pvc vloeren.

Waarom kiezen voor een afwerking met pvc?

Pvc heeft als materiaal voor trapbekleding heel wat voordelen. Maar waarom zou je je oude trapbekleding weghalen en kiezen voor pvc als trapbekleding? Om deze vraag objectief te beantwoorden, zullen we hieronder de voor- en nadelen uitbundig bespreken.

houten look pvc trap

Voordelen traprenovatie pvc

  • Ruim aanbod: het assortiment van pvc trappen is uitgebreid. Er bestaat ook een brede kleurenwaaier. Kies de gewenste stijl en kleur om je trap volledig naar jouw smaak te maken.
  • Harmonisatie: aan de hand van pvc kun je ervoor zorgen dat jouw woning een mooi geheel wordt. Hiervoor hoef je niet per se een pvc vloer te hebben. Is de vloer bijvoorbeeld van beton gemaakt? Dan kun je deze look complementeren aan de hand van pvc betonnen overzettreden. Zo ontstaat er een mooie samenhorigheid in de woning.
  • Wil je naast je pvc traprenovatie ook een nieuwe vloer aanleggen? Kijk dan zeker eens in het ruime aanbod van pvc vloeren. Zo kun je ervoor zorgen dat de stijl van de woning behouden blijft.
  • Krasbestendig: een trap met pvc heeft een toplaag die extreem stevig is. Vergeleken met vinyl en laminaat kan pvc veel meer verdragen. Dit zorgt ervoor dat de kans op krassen op de treden minimaal is.
  • Lange levensduur: ga je een trap renoveren met pvc, dan kun je genieten van een duurzaam resultaat. Door zijn stevigheid gaat pvc namelijk veel langer mee dan andere materiaalsoorten. Het zorgt er bovendien voor dat een trap met pvc zeer goed geschikt is voor intensief gebruik.

Nadelen traprenovatie pvc

  • Warmtegevoelig: pvc trappen zijn gevoelig voor warmte. Een langdurige en directe blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat pvc traptreden verkleuren.
  • Gevoelig voor chemicaliën: trappen van pvc zijn zeer gevoelig voor chemische stoffen. Wees daarom voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen. Ook dit kan leiden tot verkleuring.
  • Milieuvervuilend: omdat pvc bestaat uit kunststof, is het niet biologisch afbreekbaar. Dit resulteert in milieuvervuiling, wat voor veel mensen een reden kan zijn om dit materiaal niet te kiezen.

Tip: Ook bij een pvc traptrede kan het gebeuren dat deze los komt te zitten. In dat geval kun je het kort verwarmen met een föhn. Druk de trede vervolgens goed aan zodat hij goed vastzit.

Wat voor look kun je creëren met pvc?

Of het nou gaat om de bekleding van een open trap of dichte trap, de mogelijkheden zijn groot. Vandaag is er veel mogelijk met pvc trapbekleding. Denk aan de verschillende stijlen die bepaalde looks kunnen imiteren. Zo kan je met pvc zowel een houten als betonnen look creëren.

Een pvc trap met een houten look is bijna niet te onderscheiden van een echte houten trap. Ook het kleurenassortiment van pvc is uitgebreid.

Overweeg je een pvc traprenovatie?
Kom in contact met deskundigen uit jouw regio.

Pvc betonlook

Een pvc trap met een betonlook kan je bijna niet onderscheiden van een trap met echt beton. Door de hoge kwaliteit van de namaak, is het een ideaal en goedkoop alternatief voor echt beton. Hou je van een industriële stijl? Dan is pvc trapbekleding zeker het overwegen waard.

Het voordeel van pvc ten opzichte van echt beton is de coating. Deze geeft de trap een extra bescherming. Hierdoor ontstaan er minder snel krassen en vlekken op de grond.

betonlook trap van pvc

Pvc houtlook

Een pvc trap met een houten look is zeer moeilijk te onderscheiden van een echte houten trap. Het is een goedkope optie om toch de warme uitstraling van hout in je huis te krijgen. Daarnaast profiteer je ook van de andere voordelen die pvc ten opzichte van hout biedt.

Het is bijvoorbeeld veel duurzamer dan echt hout. Ook is pvc waterbestendig en veel beter bestand tegen krassen. Mensen die hun trap een houten toets willen geven, kunnen kiezen voor een pvc houtlook.

Pvc houtlook traptreden met witte stootborden

Pvc marmerlook

Vandaag kun je ook kiezen voor een marmerlook pvc trap. Dit maakt het mogelijk om je gebouw op een goedkopere manier een luxueus karakter te geven.

Het fijne van pvc marmer is dat het veel makkelijker te onderhouden is. Je krijgt vlekken eenvoudig weg en het is ook veel beter bestand tegen andere vormen van beschadigingen.

Het zware gewicht van echt marmer zorgt voor een hoge prijs. Pvc met een marmerlook is een stuk goedkoper. Samen met het gemakkelijke onderhoud en de goede krasbestendigheid, is pvc een verstandige en goede keuze.

een marmer look door pvc treden

Vul het offerteformulier in en krijg advies en prijzen op maat van trapspecialisten

Heb je interesse in een pvc traprenovatie door erkende installateurs? Of wil je meer info of advies op maat?

Vul ons offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio. Door meerdere offertes te vergelijken, vind je de ideale vakman voor jouw persoonlijk situatie. Dit is overigens volledig gratis en vrijblijvend. Daarnaast kun je advies op maat krijgen om zo het gepaste traject uit te stippelen voor jouw pvc traprenovatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen