Hoe vind je de beste trappenspecialist?

De juiste trappenmaker vinden kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Het valt aan te raden om eerst een aantal traprenovatie bedrijven met elkaar te vergelijken om tot de juiste keuze te komen.

Om de meest nauwkeurige op maat gemaakte offertes te verkrijgen, kun je zelf de volgende stappen ondernemen. Het opmeten van de maten van de trap. Om een duidelijk overzicht te hebben, maak je een schets van de trap en noteer je de maten. Ook vermeld je van welk materiaal je de trap wilt voorzien.

Een andere mogelijkheid is om een unieke trap te laten ontwerpen. Wees er dan wel van bewust dat de prijzen, afhankelijk van de eigenschappen en de constructie van de trap, enorm kunnen oplopen.

Op zoek naar de beste vakman voor jouw persoonlijke situatie?
Vul dan het formulier in de onderstaande link in om vrijblijvende en gratis offertes te krijgen.
arrow Ontvang offertes

Wat kost een traprenovatie?

De prijzen van een traprenovatie kunnen door de volgende factoren, sterk van elkaar verschillen:

 • Treden: de prijs van een traprenovatie wordt onder andere bepaald door het aantal treden. Een gemiddelde trap in huis heeft 13 treden.
 • Materiaal: het materiaal van de trap heeft een grote invloed op de prijs.
 • Type trap: de grootte en de vorm van de trap hebben invloed op de kosten. Een rechte trap is goedkoper dan een gedraaide trap.
 • Extra opties: je kunt de trap voorzien van extra opties zoals stootborden, trapverlichting, trapleuningen etc. Deze opties laten de prijs oplopen.
 • Arbeidskosten: de kosten van zowel de installatie als het arbeidsloon van de trapmonteurs hebben een grote invloed op de prijs. Vergelijk daarom offertes.
Soort traprenovatieGeschatte prijs
Eenvoudige traprenovatieTussen de € 1.250,- en € 1.450,-
Standaard traprenovatieTussen de € 1.450,- en € 2.250,-
Luxe traprenovatieTussen de € 2.250,- en € 3.500,-
Materiaal om trap te bekledenPrijs per trede
Laminaat traprenovatie€ 125,- per trede
Tapijt traprenovatie€ 45,- per trede
PVC traprenovatie€ 135,- per trede
Eikenhout traprenovatie€ 150,- per trede
Het eindresultaat van een traprenovatie met houten treden en led verlichting op de nieuwe stootborden.

Wat zijn de beste materialen voor een traprenovatie?

Hieronder hebben we de meest gebruikte materialen op een rijtje voor je gezet:

 • Laminaat: een van de meest gebruikte materiaalsoort is laminaat. Een bekleding van laminaat kan jouw trap met zijn natuurlijke uitstraling voorzien van een compleet nieuwe look. Daarnaast heeft laminaat het voordeel dat het erg duurzaam is. Indien de renovatie goed uitgevoerd wordt, zal de trap in staat zijn om lang mee te gaan.
 • Tapijt: tapijten bekleding zie je vaak terugkomen bij een gerenoveerde trap. Een tapijten trapbekleding zorgt voor een warme huissfeer, daarnaast heeft tapijt naast zijn nieuwe look ook nog andere voordelen. Tapijt is gemaakt van een geluiddempend materiaal, wat ideale oplossing kan zijn voor een gehorige woning. Een groot nadeel van tapijt is dat het regelmatig onderhoud nodig heeft. De trap moet wekelijks schoongemaakt worden.
 • Pvc: een ander populair materiaal en tevens ook een onderhoudsvriendelijke oplossing is pvc. Overzettreden van pvc zijn ideaal geschikt om de bestaande trap de uitstraling van een compleet nieuwe trap te geven. Pvc staat bekend om zijn veelzijdigheid en kan feilloos gecombineerd worden met andere interieurstijlen. Het nadeel van pvc is dat het erg glad is. Om de treden betere grip te geven, kun je ze voorzien van trapmatten.
 • Eikenhout: eiken treden worden vaak gebruikt bij de renovatie van een trap. Dit komt omdat eikenhout een bestaande trap een compleet nieuwe uitstraling kan geven. Eikenhout is gemaakt van een houten toplaag wat bekend staat om zijn duurzaamheid.

Tip: Om eikenhout zo goed mogelijk te beschermen, kun je het beste een beschermlaag toebrengen aan de traptreden.

Op zoek naar een trappenspecialist?
Vraag hier vrijblijvende en gratis offertes aan.

Welke trap is het beste voor jouw situatie?

Bij het maken van een trap op maat dien je met meerdere factoren rekening te houden. Je kunt dit het beste met een ervaren vakman bespreken. Hieronder volgen een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het renoveren van de trap:

 • De locatie: een trap kan niet zomaar op elke plek van de woning worden aangelegd. Het is van groot belang dat je tijdens het renoveren rekening houdt met de stabiliteit en structuur van de woning. Zorg ervoor dat de bouwvoorschriften aan alle vereiste normen voldoen.
 • Gebruiksgemak: ook is het belangrijk om rekening te houden met het gebruiksgemak van de trap. In het geval dat je kinderen of mobiliteitsproblemen hebt, kan het onhandig zijn om een open trap te nemen. De open treden kunnen namelijk gevaarlijk zijn bij het beklimmen van de trap. Een dichte trap is met het oog op veiligheid een logischere keuze.
 • Onderhoud en duurzaamheid: bij het samenstellen van een trap op maat kan het aangeraden zijn om rekening te houden met het onderhoud ervan. Een trap met tapijten overzettreden vereist bijvoorbeeld veel meer onderhoud dan een trap van houten overzettreden. Daarnaast gaat tapijt ook minder lang mee.
 • Het budget: een trap laten renoveren brengt hoge kosten met zich mee. Deze kosten kunnen afhankelijk van de wensen enorm oplopen.

De beste traprenovatie tips

Om de traprenovatie zo goed mogelijk te laten verlopen, kun je het beste gebruik maken van de volgende tips:

 • Bouwvoorschriften: zorg ervoor dat de renovatie voldoet aan alle bouwvoorschriften. Neem contact op met een architect om hier de benodigde informatie over te krijgen.
 • Vakman inschakelen: vergelijk offertes van traprenovatie bedrijven om tot de beste vakman te komen.
 • Interieur: overleg met een vakman over het gewenste interieur voor je trap, zodat het naadloos aansluit bij de rest van je huis. Kies de juiste kleuren om de trap als opvallend element te laten dienen of juist om het meer in lijn te brengen met de achtergrond van je interieur.
Een vernieuwde trap met grijs tapijt en een witte trapleuning.

Vind een trappenspecialist in jouw regio voor advies

Heb je na het lezen van dit artikel nog enkele vragen? En wens je deze aan een professional kwijt te kunnen? Dan kan het lonen om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen om informatie te winnen over de beste traprenovaties. Een vakman kan namelijk met zijn jarenlange ervaring en expertises een traject op maat samenstellen voor jouw persoonlijke situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen