Wat kosten betonlook traptreden?

De kosten van traptreden met een betonlook hangen af van verschillende factoren:  

  • De vorm van de trap (rechte trap, wenteltrap etc.).
  • De grootte van de optrede en aantrede.

De prijzen van betonlook traptreden:

  • Overzettreden: tussen de 50 en 150 euro per trede.
  • Grijze houten trap: tussen de 50 en 150 euro per trede.
  • Grijze leren trap: tussen de 150 en 400 euro per trede.
  • Beton ciré trap: tussen de 150 en 250 euro per trede.

Tip: De gemiddelde trap in een woning heeft 14 traptreden.

Op zoek naar een vakman voor jouw traprenovatie?
Kom in contact met deskundigen uit jouw regio.

Waarom kiezen voor een betonlook voor je trap?

De keuze voor een betonlook traprenovatie heeft veel voordelen. We bespreken ze hieronder.

  • Financieel: een betonlook trap is voordeliger dan een betonnen trap. Verder is een betonlook trap ook lichter van gewicht waardoor het eenvoudiger geïnstalleerd kan worden. Dit vermindert de installatiekosten.
  • Onderhoud: een betonlook trap wordt vaak gezien als een onderhoudsvrije trap. Dit komt omdat het van duurzaam materiaal is gemaakt. De treden van de trap zijn stevig en hebben een naadloos oppervlak. De trap heeft daarom een gemakkelijk onderhoud. Indien er vlekken op de treden zijn, kun je dit met een vochtig doekje eenvoudig schoonmaken.
  • Uitstraling: een betonlook trap is met zijn moderne en industriële uitstraling helemaal van deze tijd. Een voordeel van de betonlook trap is dat het met verschillende soorten kleuren en stijlen gecombineerd kan worden. Zo kan je de uitstraling volledig op jouw wensen afstemmen.
  • Duurzaamheid: betonlook trappen zijn gemaakt van stevig en krasbestendig materiaal. Dit maakt de trap erg duurzaam en geschikt voor veelvuldig dagelijks gebruik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de trap snel veroudert.
zwevende trap met betonnen uitstraling

Met welke materialen kun je een betonlook creëren?

Er zijn verschillende materialen waarmee je jouw oude trap kunt omtoveren tot een vernieuwde trap met een betonlook. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je de bekleding van jouw trap zelf creatief invullen.

Pvc

Een betonlook trap van pvc is een geliefde keuze. Pvc heeft een strakke afwerking die door zijn natuurlijke uitstraling voor een realistische betonlook zorgt.

Vinyl

Een andere mogelijkheid is om het interieur van de trap te voorzien van vinyl. Dit materiaal is in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen verkrijgbaar. Zo kun je jouw trap aan de hand van vinyl een creatieve draai geven.

Hout

Ook kun je de betonlook trap voorzien van hout. Vaak denken mensen onterecht dat je met hout geen realistische betonlook uitstraling kunt creëren. Maar met een houten trap kan je wel degelijk een betonnen look krijgen. Hout is namelijk in verschillende grijze tinten te verkrijgen. Door bijvoorbeeld te spelen met licht- en donkergrijs kan je de ruimtes een creatieve sfeer geven.

HPL

HPL is een materiaal dat bestaat uit High-Pressure laminaat. Dit materiaal is erg populair en perfect geschikt voor het bekleden van een trap in een betonlook stijl. HPL is een stevig materiaal dat zowel erg duurzaam als veelzijdig is. Je kunt je trap zo een unieke afwerking geven.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul ons offerteformulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes

Hoe bespaar je op deze traprenovatie?

Door te kiezen voor een betonlook trap in plaats van een echte betonnen trap bespaar je al heel wat op de kosten. Maar er zijn nog andere manieren om te besparen.

Indien je de trap een strakke uitstraling wil geven, maar je wil de kosten beperken, kun je ervoor kiezen om de trap zelf te verven. Dit doe je aan de hand van speciale betonlook verf. We leggen het proces hieronder uit.

Stap 1: Voorbereiden van de trap

Begin met het leegmaken van de trap. Indien nodig verwijder je de trapbekleding en decoratie. Daarna maak je de trap schoon door te stofzuigen. Eventueel kan je tot slot nog een vochtig doekje gebruiken. Wanneer de trap schoon is, plak je de muren, vloer, randen en hoeken best af met afplaktape.

Stap 2: Aanbrengen van primer

Na het afplakken, breng je primer aan op de trap. Primer zorgt voor een goede hechting van de verf. Zorg dat de primer volledig is opgedroogd voordat je verder gaat naar de volgende stap.

Stap 3: Aanbrengen van betonlook

Breng de speciale betonlook verf aan op de trap. Zorg ervoor dat je de verf goed aanbrengt door kwasten te gebruiken. Voor het verven van de treden en stootborden, gebruik je best een platte kwast. Een ronde kwast gebruik je voor de hoeken en randen.

Vervolgens laat je de verf drogen. Dit kan enkele uren tot soms zelfs een dag duren.

Stap 4: Breng een beschermende laag aan

Na het opdrogen van de verf, ga je een beschermende laag aanbrengen om de trap te beschermen tegen vlekken en slijtage.

Stap 5: De trap decoreren

Tot slot kun je de trap na het schilderen nog van aanvullende decoratie voorzien. Zo kun je antislipstrips toevoegen voor de veiligheid of bijvoorbeeld verlichting aanbrengen voor in het donker.

Verder kun je ook de muren van een andere kleur voorzien. Zo laat je jouw trap extra opvallen.

Foto’s van betonlook trappen ter inspiratie

zwevende trap moderne stijl
traprenovatie betonlook

Vul het offerteformulier in en krijg advies en prijzen op maat van trapspecialisten

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de betonlook traprenovatie? Of heb je interesse in de installatie van een trap met betonlook door erkende installateurs?

Dan kan het lonen om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen en ze met elkaar te vergelijken. Een vakman kan met zijn kennis en ervaring de beste uitkomst bieden voor jouw persoonlijke situatie.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen