Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt je trap met verschillende materialen betegelen. Hieronder bespreken we twee opties: een betegeling met keramische tegels of natuursteen.

1. Keramische tegels

Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk, stevig en krasbestendig. Ook is het materiaal duurzaam en slijtvast. Dit alles maakt keramische tegels ideaal als betegeling voor een trap.

Het is erg onwaarschijnlijk dat deze tegels na een tijdje beschadigd raken of beginnen afbrokkelen. Ook zijn keramische tegels erg gemakkelijk te bewerken.

2. Natuursteen tegels

Verder is het ook mogelijk om je trap met natuursteen tegels te bekleden. De voordelen van deze tegels komen grotendeels overeen met de voordelen van keramische tegels. Een van de verschillen is echter dat natuursteen lastiger te bewerken is. Daarom is het ook moeilijker om ze op maat te zagen. Dit is echter geen probleem voor een ervaren trappenspecialist.

Ook moet je er rekening mee houden dat natuursteen een natuurlijk materiaal is. Dit zorgt ervoor dat elke tegel uniek is, maar het moet tegelijkertijd ook aan je eigen smaak voldoen.

Zoek je een trappenspecialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio

Wat kost het betegelen van een trap in 2024?

Wil je jouw oude trap met nieuwe tegels bekleden? Dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel het kost. De prijs voor het betegelen van je trap hangt van meerdere factoren af. Zo speelt het aantal treden een belangrijke rol. Als je een volledige trap met veel traptreden wil betegelen, dan is er natuurlijk meer materiaal nodig. Dit doet de kosten oplopen.

Ook het gekozen materiaal heeft een invloed op de uiteindelijke prijs. Natuursteen is namelijk een stukje duurder dan keramiek.

Traptreden met tegels zullen gemiddeld tussen de € 100 en € 150 per trede kosten.

Trap betegelen

Is het betegelen van je trap een goed idee?

Je trap met tegels bekleden heeft zowel voor- als nadelen. We leggen ze hieronder voor je uit.

Voordelen

Een van de voordelen van je trap met tegels bekleden, is de onderhoudsvriendelijkheid. Tegels zijn gemakkelijk om schoon te houden, maar ook om schoon te maken. Tegels zijn bovendien krasbestendig: ze gaan lang mee zonder enige zichtbare gebruikssporen. Tot slot zijn tegels ontzettend stevig en maken ze de trap een echte eyecatcher.

Nadelen

Tegels hebben ook enkele nadelen waar je best rekening mee houdt voordat je beslist jouw trap te betegelen.

Ten eerste zijn tegels aan de dure kant. Dit is zeker voor mensen met een beperkt budget een groot nadeel.

Ten tweede hou je best ook rekening met de veiligheid. Tegels maken een trap er niet bepaald veiliger op. Ze zijn namelijk zo goed als het tegenovergestelde van antislip. Door hun gladheid is de kans groter dat mensen uitglijden en vallen.

Ook met blote voeten op de vloer lopen, kan een narrig koud gevoel geven. Tegels zijn immers een stuk kouder dan bijvoorbeeld beton of hout.

Betegelde trap met stalen leuning

De alternatieven voor het betegelen van een trap  

Is een betegelde trap niet direct jouw smaak? Of is je budget niet groot genoeg? Dan kunnen onderstaande alternatieven een oplossing bieden.

1. Overzettreden

In plaats van tegels kan je ook overzettreden gebruiken. Overzettreden zijn losse treden die op maat worden uitgesneden en vervolgens over de bestaande treden heen worden geplaatst. Je oude trap hoef je dus niet volledig te verwijderen. Overzettreden zijn een eenvoudige manier om je trap een compleet nieuwe look geven. Ze zijn in verschillende materialen zoals hout of vinyl verkrijgbaar.

2. Tapijt

Een tweede alternatief is tapijt. Dit materiaal heeft een aantal handige voordelen. Zo heeft het van nature antislip kenmerken, dempt tapijt het geluid van de voetstappen op de trap en is het een eenvoudige manier om je oude trap te camoufleren. Bovendien is tapijt met een prijs die gemiddeld tussen de € 50 en de € 100 ligt een stuk goedkoper dan tegels.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Stel je vragen aan trapspecialisten en ontvang vrijblijvende prijsvoorstellen
arrow Ontvang offertes

Zelf je trap betegelen of het aan een professional overlaten?

Het is mogelijk om je trap zelf met tegels te renoveren of het aan een professional over te laten. Heb je ervaring met klussen? Dan kan je ervoor kiezen om de trap zelf te betegelen. Hou er rekening mee dat er echter heel wat precisiewerk bij komt kijken.

De afmetingen moeten namelijk exact kloppen en ook alle tegels moeten netjes afgezaagd worden. Als je hier een fout maakt, moet je in het ergste geval helemaal opnieuw beginnen. Een slechte plaatsing kan er bovendien op lange termijn voor zorgen dat de tegels beginnen af te breken.

Een specialist kan je advies op maat geven en garanderen dat alles vakkundig en professioneel met kwaliteitsvolle materialen gebeurt.

Betegelde trap met grijsblauwe tegels

Meer weten over trappen betegelen? Ontvang advies op maat en offertes van vakmannen

Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere vakmannen tegelijk. Ze bezorgen je advies op maat en gratis vrijblijvende offertes. Door prijsvoorstellen met elkaar te vergelijken, kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw project en budget. Ook verzekert een vakman een correcte en veilige uitvoering van de werken.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Trappen
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Trappen