Wat is Solaredge?

SolarEdge is een Israëlisch bedrijf dat bekend staat om zijn kwalitatieve omvormers. De multinational bracht naast een reeks omvormers ook een slimme thuisbatterijen op de markt: de Energy Bank. SolarEdge biedt totaaloplossingen voor wie thuis groene stroom wilt opslaan.

Thuisaccu: SolarEdge Energy Bank Battery

In 2022 bracht SolarEdge de Energy Bank 10kWh op de markt. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste kenmerken van deze thuisbatterij.

Opslagcapaciteit

De Energy Bank heeft een opslagcapaciteit van 10kWh, ruim voldoende voor een gemiddeld gezin. Heb je een groter verbruik? Dan kun je die opslagcapaciteit uitbreiden. De batterijen kunnen probleemloos aan elkaar gekoppeld worden. Ideaal als je bijvoorbeeld ook je elektrische wagen wilt opladen, of wanneer je woning beschikt over een warmtepomp.

Lithium-ion thuisbatterij

De Energy Banks zijn lithium-ion batterijen. Die batterijen zijn licht en compact, maar zijn in staat grote hoeveelheden stroom op te slaan.

Hoge ontladingsdiepte

Je kunt de Energy Bank voor 100 procent ontladen zonder daarmee de levensduur van de thuisaccu in te korten. De 10 kWh aan opgeslagen energie kun je optimaal benutten om je elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Levensduur

Een kwalitatieve lithium-ion batterij gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee, ook bij intensief gebruik.

Het logo van SolarEdge, een bekende producent van omvormers en thuisbatterijen voor zonnepanelen.

Omvormer

De Energy Bank is compatibel met de verschillende intelligente, hybride SolarEdge omvormers. Een hybride omvormer kan zowel de gelijkstroom die je zonnepanelen produceren om te zetten in wisselstroom als je thuisaccu opladen.

Gewicht en afmetingen

Een SolarEdge thuisbatterij of home battery weegt ongeveer 120 kilogram. De batterij is 25 centimeter diep, 79 centimeter breed en 118 centimeter hoog.

Prijs

De aanschaf en installatie van SolarEdge home battery kost je gemiddeld 8.000 euro.

Tip: Besparen? Vergelijk offertes van verschillende installateurs via het formulier onderaan deze pagina.

Waarom kiezen voor de SolarEdge Energy Bank 10kWh?

De SolarEdge Energy Bank 10kwh brengt enkele leuke voordelen met zich mee.

  • Slim energiesysteem met vereenvoudigde logistiek. Op elk gegeven moment een helder beeld van je energieverbruik en de productie van je zonnepanelen? Met de slimme technologie achter de SolarEdge Energy Bank 10kWh is dat geen enkel probleem. Je houdt alle prestaties van je energiesysteem probleemloos in de gaten dankzij de SolarEdge app.
  • Garantie. SolarEdge biedt 10 jaar garantie op de SolarEdge thuisbatterij. Op de bijhorende omvormers, bijvoorbeeld de SolaEedge storEdge, geldt een garantie van 12 jaar. Laat je ook de SolarEdge optimizers installeren? Dan geniet je 25 jaar garantie.
  • Binnen en buiten. De SolarEdge thuisaccu is goed bestand tegen water (beschermingsklasse IP55) en stof en kan zowel binnen- als buitenshuis geplaatst worden.
  • Eenvoudige installatie. Je thuisbatterij installeren is zo geknipt. Op zoek naar de juiste installateur? Gebruik het formulier onderaan deze pagina en vergelijk vrijblijvende offertes.
  • Service. SolarEdge is een betrouwbaar bedrijf met een vestiging in Nederland. Vragen, problemen of klachten? Die speel je moeiteloos aan hen door. Nieuwe onderdelen voor hun verschillende producten zijn ook goed verkrijgbaar.

SolarEdge omvormers

De zonne-energie die je zonnepanelen opwekken, moet van gelijkstroom omgezet worden naar wisselstroom. Daarvoor heb je een omvormer nodig. Denk maar aan de SolarEdge StorEdge, SolarEdge Home Hub of SolarEdge Home Wave.

SolarEdge StorEdge

De SolarEdge StorEdge is een hybride omvormer. Je gebruikt de omvormer om wisselstroom (opgewekt door je zonnepanelen) om te zetten in gelijkstroom (bruikbaar om elektrische apparaten van stroom te voorzien).

Met het handige platform behoud je het overzicht over je energieproductie en je stroomverbruik. Je stelt ook zelf in wanneer de batterij oplaadt en wanneer de batterij ontlaadt.

SolarEdge StorEdge is compatibel met verschillende thuisaccu’s. Het gaat onder meer om de verschillende SolarEdge thuisbatterijen en de LG Chem RESU batterijen.

Gratis energie-advies op maat?
Stel je vragen aan energiespecialisten!

SolarEdge Home Hub omvormer

Je integreert de SolarEdge Home Hub omvormer probleemloos met de SolarEdge Home Hub, een handig controlepaneel. Je houdt er de prestaties van je verschillende SolarEdge producten mee in de gaten. Denk maar aan je thuisbatterij of de SolarEdge EV-lader, een intelligente warmwateroplossing.

Een modelwoning met zonnepanelen en een controlepaneel waarmee iemand de prestaties van een zonnepaneelinstallatie, omvormer en thuisbatterij kan monitoren.

SolarEdge Home Wave omvormer

Deze omvormer werkt naadloos samen met de SolarEdge power optimizers voor zonnepanelen. Een power optimizer verzekert dat elk individueel paneel zo efficiënt mogelijk werkt. Ook deze omvormer kun je integreren in de Home Hub.

Volledig SolarEdge systeem

De SolarEdge home battery combineren met omvormers zoals de StorEdge? Een uitstekend idee. De verschillende SolarEdge producten werken ontzettend efficiënt samen en leveren optimale prestaties.

Als eigenaar van een volledig SolarEdge systeem behoud je ten alle tijden een gedetailleerd overzicht van de individuele prestaties van elk onderdeel van je energieopslagsysteem. Je krijgt ook een glashelder beeld van je energieproductie en verbruik.

SolarEdge prijzen vergelijken? Ontvang offertes op maat

Jouw thuisbatterij aan de beste prijs? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend 1 of meerdere offertes van installateurs in jouw omgeving. Zo kun jij het aanbod vergelijken, informatie inwinnen, en er op rekenen dat jouw thuisbatterij binnen de kortste keren correct en veilig wordt aangesloten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.