Wat kost een thuisbatterij van Huawei?

LUNA2000 is een lithium-ijzerfosfaat batterij. De prijs van de Huawei LUNA2000 thuisbatterij is € 3.235 (incl. 21 % btw). Kies je voor een thuisbatterij met een grotere opslagcapaciteit? Dan betaal je natuurlijk wat meer.

Onderstaande tabel geeft je een overzicht van de verschillende soorten thuisbatterijen in het assortiment van Huawei en hun prijs.

Type thuisbatterij van Huawei Richtprijs (incl. btw)
Huawei LUNA2000 5 kWh € 3.235 per kWh
Huawei LUNA2000 10 kWh € 7.500 per kWh
Huawei LUNA2000 15 kWh € 10.500 per kWh
Huawei LUNA2000 – Power Module € 1.080,57 per kWh

Premie bij het kopen van een thuisbatterij?

Voor de aanschaf van een thuisbatterij kun je in Nederland geen beroep doen op een premie. Wie een thuisbatterij aanschaft en laat installeren, draagt de kosten momenteel volledig zelf. Er wordt verwacht dat na de afbouw van de salderingsregeling wél een premie voor thuisbatterijen ingelast wordt.

Je Huawei thuisbatterij zo voordelig mogelijk laten installeren?
Vergelijk offertes, vraag advies en bespaar!
arrow Ontvang offertes

Kenmerken Huawei thuisaccu

De LUNA2000 voorziet jouw woning ’s avonds van stroom die je overdag zelf heeft opgewekt. Een Huawei batterij heeft…

Een opslagcapaciteit van 5kWh, 10 kWh of 15 kWh

Zo een batterij heeft een batterijcapaciteit van 5 kWh, 10 kWh of 15 kWh. Deze batterij is zowel geschikt voor zakelijk als particulier gebruik.

Een power module

Om je thuisbatterij compleet te maken heb je ook de LUNA2000 power module nodig.

thuisbatterij berekenen

Bekendste model: Huawei LUNA2000 

Huawei’s bekendste eigen batterijopslagsysteem is de LUNA2000. De Luna2000 is een lithiumbatterij. Zo een systeem bestaat uit een power module en minstens één batterij module. De LUNA2000 is verkrijgbaar in 3 modellen. Je hebt de keuze uit een opslagcapaciteit van 5, 10 en 15 kWh.

Huawei biedt een one-fits-all oplossing. Dat betekent dat de accu’s met een optimizer werken die past op de meeste poly- en mono-PV modules waarmee je het rendement van de accu eenvoudig verhoogt.

Meer weten over Huawei thuisbatterijen?
Krijg advies en vergelijk prijzen!

Kenmerken

Wat mag je verwachten van je Huawei thuisbatterij?

Opslagcapaciteit en modulair ontwerp

Je hebt de keuze uit een model met 5, 10 of 15 kWh. Meer capaciteit nodig voor je opslagsysteem? Dan kun je de thuisaccu uitbreiden met een extra batterij module. Zo stel je een accu samen die perfect aansluit op jouw stroomverbruik.

Ontladingsdiepte

Je kunt de capaciteit van je opslagsysteem volledig benutten. De Huawei thuisbatterij heeft een ontladingsdiepte van 100 procent.

Geschatte levensduur

De Huawei thuisbatterij heeft een lange levensduur. De batterij gaat mee voor meer dan 6.000 laadcycli. Je kunt de thuisbatterij dus meer dan 6.000 keer volledig op- en ontladen.

Vermogen

Het maximale uitgangsvermogen of piek uitgangsvermogen van een Huawei batterij module is afhankelijk van de opslagcapaciteit. Het gaat om een uitgangsvermogen van respectievelijk 5, 10 of 15 kW.

Gewicht en afmetingen

De Huawei thuisbatterij weegt zo’n 63,8 kilogram. De afmetingen zijn afhankelijk van de opslagcapaciteit van de batterij.

  5 kWh 10 kWh 15 kWh
Breedte 670 millimeter 670 millimeter 670 millimeter
Hoogte 600 millimeter 960 millimeter 1.320 millimeter

Garantie

Huawei biedt een garantie van 10 jaar op elke thuisaccu.

Omvormers

Huawei LUNA is compatibel met verschillende Huawei omvormers.

Waarom Huawei? De belangrijkste voordelen

De thuisbatterijen van Huawei bieden heel wat voordelen. Voor zonnepanelen eigenaars kan de Huawei LUNA batterij een enorm verschil maken.

  • Huawei accu’s zijn veilig en betrouwbaar
  • De batterijen hebben een lichtgewicht ontwerp
  • Meer bruikbare energie ’s avonds
  • Perfecte compatibiliteit
  • Snel & makkelijk in gebruik stellen
  • Back-up: werkt als noodstroomvoorziening
  • Perfecte compatibiliteit
  • One-fits-all oplossing. De “one-fits-all” is geschikt voor elke Huawei omvormer
  • 10 jaar garantie
  • Eenvoudige installatie en wordt automatisch gedetecteerd in de app

Nadelen

De Huawei LUNA2000 kent ook enkele nadelen. Eerst en vooral gaat het om een relatief dure batterij. Daartegenover staat wel dat je jouw zelfverbruik aanzienlijk verhoogt met een thuisaccu. De batterij verdient zichzelf op enkele jaren volledig terug.

Daarnaast is de Huawei LUNA2000 thuisbatterij enkel compatibel met een Huawei omvormer. Je kunt de batterij dus niet aansluiten op omvormers van andere merken.

Conclusie

De Huawei LUNA2000 is een kwalitatieve batterij die je volledig kunt opladen en ontladen. Huawei LUNA bevindt zich wel in het duurdere segment. Zo betaal je al snel tussen de € 3.500 en € 10.000.

Ook is de batterij enkel compatibel met Huawei omvormers, dus is het geen optie als je al zonnepanelen met een omvormer van een ander merk hebt – tenzij je natuurlijk je huidige omvormer vervangt door een Huawei omvormer.

Is een thuisbatterij veilig?

Over Huawei

Huawei is een Chinese multinational op het gebied van IT-infrastructuur, dataopslag, smartphones en telecomnetwerken. Het bedrijf is opgericht in 1987 en is gevestigd in Shenzhen. In het bedrijf werken 194.000 mensen verdeeld over 170 landen. Ze streven ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden, intelligente wereld.

De solar-tak van Huawei heeft in 2020 wereldwijd 130 gigawatt uitgeleverd. Innovatie is een kernwaarde voor Huawei.

Thuisaccu laten installeren? Contacteer vrijblijvend installateurs in jouw buurt

Op zoek naar een thuisbatterij die mee is met de laatste ontwikkelingen? Meer weten over hernieuwbare energie? Wil jij verzekeren dat je zonnepanelen, omvormer en thuisbatterij optimaal functioneren? Of ben je gewoon op zoek naar een thuisbatterij met een maximale opslagcapaciteit? Welke vragen je ook hebt, een energie-expert staat voor je klaar.

Ontvang via onderstaand formulier advies en een vrijblijvende offerte van professionele installateurs in jouw regio. Zo kan je makkelijk de prijzen voor thuisbatterijen vergelijken en je nieuwe Huawei thuisaccu aan de beste prijs laten installeren.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.