Wat kost een LG thuisbatterij?

De prijs van een LG Chem thuisbatterij ligt tussen € 2.400 en € 5.700. De kostprijs van een LG Chem thuisbatterij hangt af van de opslagcapaciteit. De lithium-ion technologie garandeert een hoge energiedichtheid, die resulteert in een compacte batterij met grote opslagcapaciteit.

De aankoop en installatie van de thuisbatterij laat je best over aan een professioneel installateur. Indien je de thuisbatterij zelf online aankoopt, moet je die zelf installeren. Kennis en ervaring van een vakman staan garant voor een correcte installatie.

Type LG thuisbatterij Richtprijs (inclusief plaatsing)
LG Chem RESU 3.3 kWh € 2.400 (€ 725/kWh)
LG Chem RESU 6.5 kWh € 3.600 (€ 550/kWh)
LG Chem RESU 10 kWh € 4.800 (€ 480/kWh)
LG Chem RESU 13 kWh € 5.700 (€ 440/kWh)
LG Chem RESU 7 kWh € 4.400 (€ 630/kWh)
Niet meer betalen dan nodig?
Vergelijk offertes voor thuisaccu’s en bespaar!

Premie?

In Nederland ontvang je nog geen premie voor de aanschaf en het plaatsen van een thuisbatterij. Wie zonne-energie thuis wilt opslaan, moet het volledige aankoopbedrag zelf neerleggen.

thuisbatterij berekenen

Bekendste model: LG Chem RESU

Het bekendste model van een slimme thuisbatterij is de LG Chem RESU.

Kenmerken

Hieronder worden alle kenmerken van een LG Chem RESU batterij besproken. Verder in dit artikel wordt alles nog eens samengevat in een overzichtelijke tabel.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van dit type batterij bedraagt 6,5 kWh. Dit komt neer op een beschikbaarheid van 6.500 W voor 1 uur.

Indien dit voor jouw situatie niet voldoende blijkt te zijn, kan je de opslagcapaciteit van de batterij uitbreiden. Je kunt meerdere thuisbatterijen aan elkaar koppelen met de RESU Plus.

Ontladingsdiepte

Dit type batterij biedt je garantie op een ontlading tot 90%. De opslagcapaciteit van 6.500 Wh kan je dus maximaal ontladen tot 5.850 Wh.

Rendement (laden en ontladen) 

Dit type batterij is het meest effectief bij 25 °C. Dan werkt de batterij op 99% van haar capaciteit. Daarnaast kan de batterij maximaal laden en ontladen tot 4.2 kW.

Aantal oplaadcycli

Een van de voordelen van deze batterij is de lange levensduur. Het gevolg hiervan is dat een ideaal gebruik op lange termijn wordt mogelijk gemaakt. In totaal heeft dit soort batterij meer dan 6000 oplaadcycli. Jaarlijks verbruikt de LG Chem batterij gemiddeld 250 cycli. Omgerekend kom je op een geschatte levensduur van 20 jaar.

Uitgangsvermogen

Het uitgangsvermogen van dit type batterij bedraagt hooguit 4.200 W.

Gewicht

Het gewicht van een LG Chem thuisbatterij bedraagt 70 kilogram. Omwille van een smal en eenvoudig ontwerp is het mogelijk om de batterij zelf te installeren.

Daarnaast is een optimaal gebruik verzekerd tussen 0 °C en 40 °C.

Afmetingen

De lengte van een LG Chem batterij bedraagt 452 millimeter. De hoogte omvat 654 millimeter en de diepte 120 millimeter.

Garantie en levensduur

Na het plaatsten van de batterij behoud je zo een 10 jaar garantie op je product. De batterij zelf zou zo’n 20 jaar meegaan.

Richtprijs

Indien je een LG Chem RESU wil plaatsen, varieert de prijs naar gelang het aantal KWh. De bedragen schommelen tussen € 2.400 en € 5.700.

Overzicht kenmerken

Kenmerken
LG Chem RESU
Gegevens
Opslagcapaciteit 6.500 Wh
Ontlading Ontlading tot 90 % 
(van 6.500 Wh naar 5.850 Wh)
Aantal oplaadcycli Meer dan 6.000 oplaadcycli
(250 cycli/jaar)
Uitgangsvermogen 4.200 W
Gewicht 70 kilogram
Afmetingen 425 x 654 x 120 mm
Rendement (laden en ontladen) 4.2 kW
Garantie 10 jaar
Richtprijs € 2.400 – € 5.700
Op zoek naar de ideale thuisbatterij voor jouw zonnepanelen?
Een specialist helpt je met het vinden van de ideale accu.
arrow Ontvang offertes

Voor- en nadelen LG Chem

De LG Chem batterij is de ideale slimme thuisbatterij. Dit type thuisbatterij biedt tal van voordelen aan. Daartegenover staan slechts enkele minpunten.

Pluspunten

  • Veilig en betrouwbaar
  • Lichtgewicht ontwerp
  • 90% ontlading
  • Kunnen functioneren in -10 °C en 45 °C
  • 100% weersbestendig
  • Uitgebreid aanbod
  • 10 jaar garantie
  • 48 V RESU kunnen aan elkaar gekoppeld worden voor meer opslag
  • Back-up tijdens stroomonderbreking

Minpunten

De LG thuisbatterij heeft ook enkele nadelen. Zo is de batterij, net als de meeste lithium-ion batterijen, vrij duur. Wil je meerdere batterijen aan elkaar koppelen om te verzekeren dat je batterij voldoende energie opslaat? Dan moet je ook de RESU Plus aanschaffen.

Een laatste minpunt: de omvormer in de LG thuisbatterij beperkt de hoeveelheid stroom die de batterij kan afgeven en opnemen. Laden en ontladen gaat mogelijks wat trager dan bij nieuwere soorten lithium-ion batterijen.

LG

Conclusie

Als je de voordelen en nadelen tegenover elkaar plaatst, is de LG Chem RESU een slimme investering. Het is een batterij met een lange levensduur van zo’n 20 jaar.

Daartegenover staat dat de prijs snel kan oplopen, zeker wanneer je meerdere batterijen aan elkaar wilt koppelen om je opslagcapaciteit te vergroten. Ook is de technologie achter het laden en ontladen enigszins achterhaald.

Al bij al levert deze batterij uitstekende prestaties. Je mag er ook op rekenen dat je investering zich op termijn volledig terugverdient.

Nieuwste model: LG RESU Prime

In 2021 heeft LG een nieuw type batterij op de markt gebracht, namelijk de LG RESU PRIME. Hiervan zijn twee versies ontworpen: 10 kWh en 16 kWh.

Het voordeel van dit type is dat je de capaciteit kan verdubbelen. Je kan ervoor kiezen om twee toestellen van 10 kWh of 16 kWh te plaatsen. Zo verkrijg je een capaciteit van 20 kWh of 32 kWh.

De diepteontlading bedraagt voor beide versies 100 procent. De capaciteit van 10, 26, 20 of 32 kWh kun je dus optimaal benutten.

De batterij werkt in combinatie met een hybride omvormer in monofase. Deze thuisbatterij is compatibel met omvormers van SolarEdge en SMA.

De garantie van dit toestel komt overeen met de garantie van de andere toestellen, namelijk 10 jaar.

De batterij is opgesplitst in twee delen. Dit omwille van het gewicht van de thuisbatterij.

Tip: Om de thuisbatterij voldoende af te koelen, moet je voldoende ruimte vrijhouden. Links en rechts houd je best 30cm ruimte vrij, boven de batterij zo’n 50cm.

Is een thuisbatterij veilig?

LG thuisbatterij laten plaatsen?

Ben je op zoek naar een erkend installateur, wil je meer te weten komen over de LG Chem batterij, of heb je vragen over de verschillende soorten thuisbatterijen? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes op maat en advies van energie-experts in jouw omgeving. Zo vind je in een handomdraai de beste oplossing voor jouw woning!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.