Hoeveel kost een Tesla Powerwall?

Op dit moment betaal je voor de Tesla Powerwall 2 7.500 euro, exclusief btw. Daarnaast heb je ondersteunende hardware nodig om de thuisbatterij te laten werken. Reken op ongeveer 740 euro.

In totaal mag je dus rekenen op een prijskaartje van 9.500 tot 10.000 euro voor de Tesla Powerwall 2, plaatsing niet inbegrepen.

Kostprijs plaatsing Powerwall

Een Tesla Powerwall installeren kost tussen de 500 en 1.000 euro. De exacte tarieven van de Tesla installateur zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de plaatsing.

Alles samen betaal je 9.440 tot 11.440 euro.

Op zoek naar een Tesla Powerwall installateur? Gebruik het formulier onderaan deze pagina en kom vrijblijvend in contact met installateurs in jouw buurt.

Twee Tesla Powerwall thuisaccu's aan een houten buitenmuur, gemonteerd door een Tesla installateur.

Opslagcapaciteit en technische info

De Powerwall 2 is de opvolger van de eerste generatie Tesla Powerwalls. Het nieuwe model vertoont enkele opmerkelijke verbeteringen.

Vooral de grotere opslagcapaciteit en de ingebouwde omvormer zijn grote troeven van de Powerwall 2. Zo heb je geen aparte omvormer meer nodig om te genieten van opgeslagen zonne-energie.

Opslagcapaciteit

De Tesla Powerwall 2 heeft een opslagcapaciteit van 14 kWh, waarvan 13,5 kWh gebruikt kan worden.

Opslag zonnepanelen installatie uitbreiden

Het is mogelijk om tot 10 verschillende Powerwalls met elkaar te verbinden. Hierdoor kan je de opslagcapaciteit van de thuisaccu tot maar liefst 140 kWh uitbouwen. De bruikbare opslagcapaciteit bevat dan 135 kWh.

Ontladingsdiepte

Je kunt de Tesla Powerwall 2 voor 100 procent ontladen. Daarmee benut je de opgeslagen energie in je thuisaccu optimaal.

Afmetingen en gewicht

De Tesla Powerwall 2 weegt zo’n 114 kilogram. De thuisbatterij is 112 centimeter hoog, 74 centimeter breed en 14 centimeter diep.

Type batterij

Het gaat om een lithium-ion batterij: compact, licht en met een hoge energiedichtheid.

Benieuwd naar de Powerwall?
Krijg informatie op maat van een Tesla installateur.

Verwacht in 2023: Tesla Powerwall 3

Voorlopig is het nog even wachten op de Tesla Powerwall 3. Het nieuwste Powerwall model werd reeds in 2022 verwacht, maar de lancering werd deze lente opnieuw uitgesteld.

Er wordt gezegd dat de Tesla Powerwall 3 een verhoogde efficiëntie voor een lagere prijs zal hebben. Zo haal je nog meer uit de duurzame energie die je zonnepanelen opwekken.

Met een nieuw gestroomlijnd design kan de Tesla Powerwall 3 een hele woning van energie voorzien via een compacte thuisbatterij.

Introductie Later in 2023
Capaciteit (bruikbaar) 13,5 kWh
Ontladingsdiepte 100%
Efficiëntie 90%
Frequentie 60Hz
Piekvermogen 9,6 kWh
Continu vermogen 7,6 kWh
Internetverbinding Wi-Fi, Ethernet, Cellular LTE/4G
Customer interface Tesla app
Installatie Vloer of muur / Binnen of buiten
Garantie 10 jaar
Tesla thuisbatterij

Tesla Powerwall review: voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen en nadelen aan de Tesla Powerwall. Het is dus afhankelijk van je specifieke situatie of het interessant is om een Powerwall te plaatsen.

Voordelen Tesla Powerwall

Een thuisbatterij biedt je optie om de stroom die je zonnepanelen produceren op te slaan. Zo verbruik je minder stroom van het elektriciteitsnet, heb je altijd een back-up ter beschikking, en verhoog je jouw verbruik van groene stroom. Met de Tesla Powerwall haal je het meeste uit je zonnepanelen. Enkele specifieke voordelen:

 • Volledig geautomatiseerd.
 • Beperkt onderhoud. De Tesla Powerwall heeft zeer weinig onderhoud nodig.
 • Ingebouwde omvormer.
 • Eenvoudige installatie. De batterij kun je eenvoudig aan de muur of op de vloer te installeren.
 • Elegant design.
 • Uitbreidbare capaciteit.
 • Veilig. Geen gevaar voor kinderen of dieren.
 • Geen kans op oververhitting bij het opslaan en afgeven van zonne-energie.
 • De Powerwall kan buitenshuis worden geplaatst.
 • Slimme monitoring. Zo wordt je verbruik constant geanalyseerd, en kan je indien je wil updates en waarschuwingen krijgen via de Tesla app.
 • Je geniet 10 jaar garantie.

Nadelen Tesla Powerwall

De Tesla Powerwall levert geweldige prestaties, maar kent ook enkele nadelen. Eerst en vooral is de thuisaccu van Tesla een van de duurste modellen op de markt.

Daarnaast heb je geen keuze uit verschillende modellen. Enkel de Tesla Powerwall 2 is op dit moment verkrijgbaar voor particulieren. Het vorige model wordt niet langer verkocht, en op de Powerwall 3 is het nog even wachten.

Verder valt het verlies van het rendement van je thuisaccu niet onder de bijhorende garantie.

Tot slot is een Tesla Powerwall installateur niet zo gemakkelijk te vinden. Ben je op zoek naar een installateur in jouw buurt? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes op maat van 1 of meerdere Tesla Powerwall installateur(s) die actief zijn in jouw omgeving.

Groene energie opslaan? Vergelijk offertes en vind een Tesla Powerwall installateur in jouw regio

Overtuigd om voor zonne-energie te kiezen en een Tesla Powerwall aan te schaffen om de elektriciteit afkomstig uit je zonnepanelen op te slaan? Via onderstaand offerteformulier kan je makkelijk en vrijblijvend meerdere offertes tegelijk aanvragen bij thuisbatterij installateurs in jouw buurt.

Zo kan je snel en eenvoudig de prijzen voor thuisbatterijen vergelijken en die voor de beste prijs laten installeren. De eenvoudigste manier om je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verkleinen!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.