Na zonnepanelen, nu ook thuisbatterijen

Sinds 2017 verkoopt IKEA België zonnepanelen aan hun klanten. IKEA biedt nu ook verschillende modellen thuisbatterijen aan. Daarvoor werkt IKEA samen met SVEA Solar en Huawei.

Met een thuisaccu kun je zonne-energie tijdelijk opslaan. Die opgewekte zonne-energie kan je dan ’s nachts of op bewolkte dagen gebruiken.

Handig voor wie ook buiten de zonnige uren graag hernieuwbare energie gebruikt. Je kunt je thuisbatterij overigens ook opladen met een bepaalde hoeveelheid elektriciteit van het stroomnet.

IKEA thuisbatterij prijs: Hoeveel kost een goede IKEA thuisbatterij?

De prijs voor een thuisbatterij van IKEA ligt tussen 3.700 en 6.000 euro. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het vermogen en de opslagcapaciteit van de thuisbatterij.

Opgewekte zonne-energie opslaan met 2 modellen

IKEA België biedt 2 verschillende thuisbatterijen aan. Het gaat om units met een opslagcapaciteit van 5 kWh en 10 kWh. De standaardprijs voor een Ikea thuisbatterij is zo’n 3.300 euro. De kostprijs is afhankelijk van het vermogen van de thuisbatterij.

Een overzicht van de prijzen:

  • Accu van 5 kWh: 3.758 euro (excl. btw)
  • Accu van 10 kWh: 5.946 euro (excl. btw)

De kans bestaat dat je een nieuwe omvormer nodig hebt. Hiervoor wordt 1.877 euro of 1.956 euro aangerekend, exclusief btw.

10 jaar garantie

Ikea België biedt 10 jaar garantie aan als je een thuisbatterij van hen aankoopt. Ze garanderen ook dat je batterij na 10 jaar nog 80 % rendement zal hebben.

Kom je in aanmerking voor een premie?

In Nederland kun je op dit moment nog geen premie aanvragen voor de aanschaf van een thuisbatterij. Wie een thuisbatterij installeert, doet voorlopig nog volledig beroep op zijn of haar eigen portemonnee.

Besparen op je thuisbatterij?
Vergelijk offertes en kies het meest voordelige aanbod!

IKEA batterij review: voor- en nadelen

Hieronder sommen we de verschillende voor- en nadelen van een IKEA thuisbatterij voor je op.

Pluspunten

  • Opslagcapaciteit. Je kunt 5 tot 30 kWh aan elektriciteit opslaan in een IKEA opslagsysteem.
  • Modules. De batterijen werken volgens een modulair systeem. Meer opslagcapaciteit nodig? Dan breid je jouw opslagsysteem eenvoudig uit met 1 of meerdere units. Zo sla je precies genoeg zonne-energie op!
  • Kwaliteit. De thuisaccu’s van IKEA België zijn veilig en betrouwbaar. Huawei en SVEA solar België bestaan al meer dan 10 jaar en investeerden in die tijd in de kwaliteit van hun producten.
  • Hernieuwbare energie. Thuisbatterijen werken met hernieuwbare energie, maar je kunt ze ook opladen met stroom van het elektriciteitsnet.
  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Zo heb je er bijvoorbeeld geen last van wanneer de stroom uitvalt en beschikt altijd over de nodige energie thuis.
  • Lagere energierekening. De hoeveelheid elektriciteit van het elektriciteitsnet die je verbruikt is heel wat kleiner. Je energieverbruik en -opslag intelligent beheren is de beste manier om op energiekosten te besparen.
  • Compatibel. De IKEA thuisaccu is uiteraard compatibel met de zonnepanelen die IKEA België aanbiedt. Zo haal jij je zonnepanelen én batterijen bij dezelfde producent.
Het logo van meubelgigant IKEA, die tegenwoordig ook zonnepanelen en thuisbatterijen verkopen.

Minpunten

Er zijn ook enkele minpunten. Zo worden de IKEA thuisbatterijen niet tegelijk opgeladen. Het Huawei systeem ontlaadt eerst de eerste batterij volledig, dan pas een eventuele tweede en derde thuisbatterij.

Daarnaast mag je de belofte dat de compacte batterij na 10 jaar nog 80 % capaciteit heeft waarschijnlijk met een korrel zout nemen. Huawei berekent de slijtage van de batterij op een erg zuinig verbruik. De meeste gezinnen gebruiken de thuisbatterij intensiever.

IKEA thuisbatterijen kun je ook enkel aansluiten op Huawei-omvormers.

Een thuisbatterij is tot slot vrij prijzig. Je moet minstens tussen de 4.000 en 6.000 euro opzij zetten voor de aanschaf van een IKEA thuisaccu.

Weet wel dat je met je investering in zonne-installaties en energieopslag je steentje bijdraagt aan het beschermen van het klimaat. Daarnaast verdienen de thuisbatterijen zelf de investering terug. Een rendabele investering dus!

Op zoek naar de ideale thuisbatterij voor jouw huishouden?
Win gratis advies in bij energie-experts en vergelijk offertes van installateurs in jouw omgeving.
arrow Ontvang offertes

Over Huawei

Huawei is toonaangevend in PV-oplossingen. Ze integreren Artificiële Intelligentie en Cloud in hun technologie. Hierdoor kunnen ze optimale energieopwekking, veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. Zo heeft Huawei de LUNA2000 reeks. Die bestaat uit 3 modellen: van 5, 10 en 15 kWh.

Een living met witte meubels en een grote, witte thuisbatterij die aan de muur gemonteerd werd.

Over SVEA Solar in België

SVEA Solar is een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen én batterijen. IKEA België werkt samen met SVEA Solar. SVEA Solar installeert zowel zonnepanelen als thuisbatterijen die je bij IKEA België bestelt.

SVEA Solar België is het energiebedrijf van morgen, zo zijn ze opgericht in 2014 en nu al actief in 5 landen. Het is hun missie om voor iedereen van duurzame energie een makkelijke, rendabele optie te maken in de vorm van zonne-energie.

SVEA Solar wil voortrekker zijn in het overschakelen op zonne-energie, wat beter is voor de planeet. Al de klanten van SVEA Solar samen wisten hun CO2-uitstoot met meer dan 130.000 ton te verminderen. Gebruik maken van zonne-energie scheelt ook nog eens op de energierekening.

Ikea thuisbatterij kopen: offertes aanvragen en kostprijs vergelijken

Zonne-energie optimaal laten renderen met een thuisbatterij staat gelijk aan slim energiebeheer. Interesse in een thuisaccu van IKEA België, wil je graag verschillende thuisbatterij merken vergelijken, of ben je op zoek naar de beste manier om je opgewekte energie thuis op te slaan?

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij thuisbatterij installateurs in je buurt. Zo kan je thuisbatterij prijzen makkelijk vergelijken en een thuisbatterij tegen de beste prijs laten installeren.

arrow
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.