9% btw in plaats van 21% btw

Sinds 2009 geldt er een nieuwe btw regeling voor verschillende schilderwerkzaamheden. In plaats van een regulier btw tarief van 21% is er voor schilderwerk sprake van een laag btw tarief van slechts 9%. Door dit gunstige btw tarief kunt u wel honderden euro´s besparen wanneer u kiest voor een professionele schilder. 

Welke schilderwerken vallen onder het lage btw tarief?

Het schilderen van uw woning valt dus onder het verlaagde btw tarief. Maar u kunt op nog meer manieren kosten besparen. Zo vallen onder andere de voorbereidende werkzaamheden van het schilderwerk, de materiaalkosten, lakken, vernissen en beitsen, en voorbehandelingen onder het lage btw tarief. Het schuren en lakken van parket– en houtvloeren kan ook onder het lage btw tarief van 9% vallen, mits de vloer bouwkundig onderdeel uitmaakt van de woning. De btw verlaging is van toepassing op binnen– en buitenwerkzaamheden. Of het dus nou uw trap is die opnieuw in de verf moet worden gezet, of uw gevel, u kunt op veel verschillende manieren besparen met het lage btw tarief. Bovendien is er niet alleen sprake van een laag btw tarief als u direct een schilder inschakelt voor uw werkzaamheden, maar is het verlaagde btw tarief van 9% ook van toepassing op bijvoorbeeld aannemers en klusbedrijven die uw schilderwerk opknappen.

btw schilderwerk

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om te profiteren?

Om gebruik te maken van het lage tarief van 9% moeten er aan slechts twee voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet de woning ouder zijn dan twee jaar. Als u recentelijk in een nieuwbouwwoning bent ingetrokken betaalt u jammer genoeg dus het reguliere btw tarief. De twee jaar worden gerekend vanaf het moment dat de nieuwbouwwoning in gebruik wordt genomen. Ten tweede moeten de werkzaamheden direct gerelateerd zijn aan het schilderen. Hierover leest u hieronder meer.

Goed om te weten: De btw verlaging is van toepassing op zowel koopwoningen als huurwoningen. Zolang de woning aan de bovenstaande eisen voldoet kunt u gebruik maken van het verlaagde 9% btw tarief, ongeacht het type woning.

Wanneer is er sprake van 21% btw?

Er valt op veel werkzaamheden dus veel te besparen. Helaas is soms ook het reguliere btw tarief van 21% geldig. U betaalt 21% btw als de werkzaamheden niet gerelateerd genoeg zijn aan schilderwerk. Als u bijvoorbeeld graag uw ramen en kozijnen wil laten schilderen is er sprake het verlaagde btw tarief van 9%. Maar als u deze ramen en kozijnen wil laten vervangen, dan betaalt u gewoon een btw tarief van 21%. Ook over werkzaamheden zoals kitwerk, het plaatsen van glas, betonreparaties, etc. betaalt u 21% btw. Zoals eerder genoemd is het ook belangrijk dat uw woning ouder is dan 2 jaar. Is dit niet het geval, dan betaalt u ook over schilderwerk het reguliere btw tarief.

Bespaar door schilderwerk offertes te vergelijken

Er valt niet alleen te besparen met het lage btw tarief. Op bobex.nl kunt u snel en vrijblijvend verschillende offertes ontvangen voor de schilderwerkzaamheden die u nodig hebt. Hierdoor kunt u altijd vakkundige en voordelige vakmensen vinden die passen bij uw wensen. 

orange-arrow-form.png
Beschrijf je project
1*. Waar zal het schilderwerk plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wil je laten schilderen?
3*. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
zend mijn aanvraag
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Btw schilderwerk