Dakpannen: prijs per m² en soorten

De prijs voor een dakrenovatie of voor een volledig nieuw dak hangt af van de dakbedekking die u verkiest. In België is een pannendak de populairste keuze als dakbedekking voor hellende daken, onder andere omdat dakpannen snel geplaatst kunnen worden en ook lang meegaan. Als u dakpannen kiest als dakbedekking, dan wordt de prijs bepaald door de soort dakpannen. 

Prijs dakpannen

Prijs dakpannen per m²

Hieronder vindt u een handig overzicht van de prijzen voor betonnen en keramische dakpannen en voor stalen en aluminium dakplanplaten per vierkante meter. In de laatste kolom ziet u hoelang de dakpannen meegaan.

Soort dakpannen Prijs perm² Levensduur
Betonnen dakpannen € 26 – € 36 (excl. btw) 30 jaar
Kleidakpannen (keramische dakpannen) € 35 – € 65 (excl. btw) 50 à 100 jaar
Stalen dakpanplaten € 10 – € 18  15 à 20 jaar
Aluminium dakpanplaten € 25 – € 70  15 à 20 jaar

Prijs dakpannen: sneldekpannen of betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen of sneldekpannen zijn minder duur dan keramische dakpannen en worden daarom zeer vaak gekozen. Deze dakpannen zijn verkrijgbaar in gegolfde of vlakke vorm en kunnen ofwel een zijdelingse sluiting hebben of een kopsluiting.

De dakpannen kunnen voorzien worden van een speciale beschermlaag waardoor er minder snel mosgroei zal voorkomen en waardoor de dakpan langer zal meegaan. Betonnen dakpannen zijn goed bestand tegen UV-stralen en hebben een lange levensduur.

De kwaliteit van het beton, de kleur en de beschermingslaag tegen mos en vuil bepalen de prijs die u betaalt. De kostprijs voor betonnen dakpannen bedraagt gemiddeld tussen de € 26 en € 36 per vierkante meter(excl. btw).

Soorten dakpannen en richtprijzen

Prijs dakpannen: Keramische dakpannen

Keramische dakpannen of kleidakpannen zijn in vlakke of gegolfde vorm verkrijgbaar en men kan ook kiezen tussen grotere of kleinere pannen. Indien u voor de grotere dakpannen opteert, dan zal u minder moeten betalen, aangezien die sneller geplaatst kunnen worden. Er zijn keramische dakpannen beschikbaar die uw dak beschermen tegen mos of algen, die meer zullen kosten dan dakpannen zonder zo’n glazuurlaag.

Daarnaast kan ook de kleur die u kiest de prijs verhogen die u zal betalen. De kleidakpannen verliezen zelden hun kleur en zijn heel duurzaam. Ze gaan tot 50 à 100 jaar mee.

Prijs keramische dakpannen

De prijs die u betaalt voor keramische dakpannen hangt af van de kleur, de beschermingslaag en de grootte en bedraagt gemiddeld tussen de 35 en 65 per vierkante meter(excl. btw).

Prijs dakpannen: Stalen of aluminium dakpanplaten

Naast betonnen en keramische dakpannen kan u ook dakpanplaten uit staal of aluminium laten plaatsen. Dit is een goedkoper alternatief dan losse dakpannen. De dakpanplaten worden vaak gekozen voor tuinhuizen

Prijs dakpanplaten

Stalen dakpanplaten kosten tussen de € 10 en € 18 per vierkante meter. Aluminium dakpanplaten kosten tussen € 25 en € 70 per vierkante meter.


Prijzen dakpannen vergelijken?

 

Vergelijk gratis offertes

 

Dakdekkers en dakbedekking
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Prijs dakpannen