Een natte kelder behandelen

De oorzaak van een vochtprobleem in de kelder is vaak opstijgend grondwater. De juiste oplossing kiest u best in samenspraak met een expert. Zij kunnen het probleem grondig evalueren en samen met u de beste oplossing vinden.

keldervocht diagram

 

Natte kelder oorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken die een natte kelder kunnen veroorzaken. Meestal gaat het om één van deze 3 oorzaken: regenwater, grondwater of een lek.

Insijpelend regenwater in de kelder

In een aantal gevallen baant het regenwater zich een weg naar binnen. Is er een garagepoort aan uw kelder? Dan kan het ook zijn dat regenwater via de poort in uw kelder terecht komt. Zulke kunt u vaak al oplossen door een afvoer voor de garagepoort te plaatsen of door de plaats waar het regenwater vandaan komt waterdicht te maken.

Lek in de waterleiding

Het komt minder voor, maar af en toe wordt een vochtprobleem in de kelder veroorzaakt door een lek in de waterleiding, chauffageleiding of de riolering. Vraag in dit geval eerst advies van een expert, zij kunnen nagaan of een lek aan de oorzaak ligt.

Grondwater in de kelder

In de meeste gevallen is opstijgend grondwater echter de oorzaak van keldervocht. Dit baant zich een weg naar binnen via de vloer of door de muren. Soms zorgt dit probleem er ook voor dat de kelder gaat overstromen of dat er zich een vochtprobleem doorheen heel de woning verspreidt. 

Natte kelder: behandelingen

Voor het behandelen van een natte kelder bestaan verschillende oplossingen. De juiste oplossing kiest u door de juiste oorzaak te achterhalen én door te beslissen hoe u de kelder wilt gebruiken. Blijft de kelder een opslagruimte? Dan is ventilatie vaak voldoende. Wilt u er een volwaardige slaapkamer, badkamer of misschien zelfs een “man cave” van maken? Dan moet u al eerder kijken naar bekuiping en / of drainage..

Kelderbekuiping: hoe werkt het?

 • Werking: bij kelderbekuiping wordt de wand en de vloer van uw kelder waterdicht gemaakt. Er wordt als het ware een volledige kuip in uw kelder geplaatst. Hierdoor kan er zeker geen water meer in uw kelder komen.
 • Prijs: €5.000 – 10.000
 • Voordelen: Deze oplossing is perfect indien u graag een leefruimte wilt plaatsen in uw kelder. De kelder zal nu zeker waterdicht zijn.
 • Nadelen: Er bestaat een risico dat het vocht een andere uitweg zoekt en verder naar uw leefruimte gaat. Indien de bekuiping niet goed wordt uitgedacht kunnen er dus andere vochtproblemen in de kamer boven de kelder ontstaan. Vraag altijd het advies van een expert voor u uw kelder volledig laat bekuipen. U doet er ook goed aan verschillende experts te vergelijken, zo krijgt u steeds het beste advies.

natte kelderOffertes vergelijken voor het injecteren van muren?

 

Vergelijk gratis offertes

 


bekuiping natte kelder

Kelder ventileren

 • Werking: Dit kan vrij simpel door een aantal toevoer en afvoergaten te plaatsen zodat er een goede ventilatie is van uw kelder. Indien u uw volledig huis wilt uitrusten met een ventilatiesysteem kunt u hier ook uw kelder op aansluiten.
 • Prijs: relatief laag, vanaf €500 kan er al een simpele afvoer met een ventilator geplaatst worden.
 • Voordelen: de kost is relatief laag. Deze oplossing is voldoende indien u last hebt van een muffe geur of vochtige muren in de kelder.
 • Nadelen: indien u graag een leefruimte wilt plaatsen in uw kelder is dit onvoldoende. Bovendien volstaat deze oplossing helemaal niet indien uw kelder regelmatig “onder water” staat.

Kelderdrainage

 • Werking: Er wordt een soort van afvoer ingebouwd dat het grondwater opvangt en regelmatig afvoert of wegpompt.
 • Prijs: €5.000 – €10.000
 • Voordelen: de perfecte oplossing voor een kelder die regelmatig onder water staat.
 • Nadelen: Het grondwater wordt wel afgevoerd maar de muren blijven vochtig. Uw kelder zal dus niet bruikbaar zijn als leefruimte.
Vochtbestrijding
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Natte kelder